Last news in Fakti

10 Декември, 2015 07:15 2 240 4

Новият Lotus Exige Sport 350

  • lotus exige sport 350

Идеята, която следва от дълго време този английски производител - ниско тегло за добро представяне, постепенно се превърна във всеобща и всички компании в момента се борят да понижат теглото на автомобилите си със затягането на нормите. Сега той представя новият среден модел на компанията наречен Exige Sport 350.

Собственото тегло на автомобила е само 1124 килограма, което е с 50 килограма надолу от предходния модел. Това е станало възможно с много детайли, които са минали на диета, като панела на багажника, лапите на двигателя, акумулатора и по-оскъдната шумоизолация. Ниското тегло в
комбинация с 3.5 литровия компресорен V6 двигател с мощност от 345 конски сили изстрелват Exige от 0 до 100 за 3.5 секунди, а максималната скорост достига 270 км в час. Ускорението може да бъде подобрено ако модела бъде оборудван с автоматична трансмисия.

Ускорението никога не е било най-важната част в моделите на компанията, а това как автомобилите й ще се представят на пистата. В сравнение със стария модел Exige Sport 350 е по-бърз с 2.5 секунди на собствената им тестова писта Хетел, като колата е слязла под минута и 30 секунди за обиколка, което го превръща в най-бързият сериен Lotus.


 

Технически характеристики за моделите на Лотус , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    1 0 Отговор
    Прекрасна спортна кола, достатъчно лека, достатъчно мощна.
  • 2 опсмопсус

    2 0 Отговор
    Компресора е по-добър от турбото.Няма лаг, няма кик, използва се въртящия момент още на 1000об/м!

  • 3 оня същия

    1 0 Отговор
    перфектната спортна кола, браво
  • 4 Кобрата

    0 0 Отговор
    Седалките са подобни на тези от GOLF GTI само дето линиите са оранжеви...