Last news in Fakti

21 Януари, 2016 10:37 8 519 18

Volkswagen Golf отново е №1 в Европа

  • volkswagen-
  • golf-
  • jato dynamics
Volkswagen Golf отново е №1 в Европа - 1

Компанията JATO Dynamics изнесе ежегодната си статистика, касаеща продажбите на нови автомобили в Европа. Изследването показва кой производител коклко коли е продал през изминалата 2015 година и кои са хитовите модели. От нея става ясно, че въпреки грандиозния скандал "Дизелгейт" Volkswagen отново е на върха на тази класация.

И през изминалата година европейския бестселър е моделът Golf. На големите европейски пазари Volkswagen Golf се класира на първо място в Германия, на трето в Испания, четвърто във Великобритания, девето в Италия и единайсето във Франция. Като цяло обаче в Европа най-многото продадени нови автомобили са именно от модела Golf, който печели престижната класация за седма година подред.

Данните на JATO Dynamics показват, че в Европа през изминалата година са продадени 383 000 Golf-а, което е ръст с един процент спрямо продажбите на модела от предходната година. Второто място е за Ford Fiesta - модел, който е увеличил продажбите си с два процента, а реализираните коли Fiesta през 2015-а са 258 000.

Третата позиция е за Volkswagen Polo, който е избран и закупен от 229 000 европейски клиенти и бележи ръст с осем процента. Четвъртата позиция е отредена на Renault Clio - модел, от който през изминалата година са продадени 224 000 екземпляра. Петицата се допълва от Opel/Vauxhall Corsa с продадените 214 000 автомобила.

Следват Peugeot 208 (181 000 коли, +7%), Ford Focus (176 000 коли, +3%), Nissan Qashqai (167 000 коли, +13%), Fiat Panda (158 000 коли, +16%) и Renault Captur (153 000 коли, +20%). От статистиката се вижда, че само Volkswagen и Renault имат по двама представителя в десетката, като ръста при французите е осезаем, особено с модела Captur.Volkswagen Golf отново е №1 в Европа

Научете подробности за генерациите на Golf , от  ТУК 

Технически характеристики за всички марки и модели - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    1 2 Отговор
    Пернишкия суперкар пак е номер 1.....
  • 2 Георги

    1 5 Отговор
    Volkswagen Golf е №1 разберете го бе имам голф 5 понякога има проблеми но още ме радва най сполучливата кола на света и идеална за БГ пътища !!
  • 3 Роман Ценов

    2 2 Отговор
    Много хора го купуват тоя грозен Captur.
  • 4 Георги

    2 2 Отговор
    Защо лепите минусчета не можете да възприемете че това е велика кола надали някой от вас имат по хубава голф 5 ца от моята в цяла България Живейте с Volkswagen оичаите го това е DAS AUTO!!

    Коментиран от #8

  • 5 МоТо

    1 2 Отговор
    Стара слава - ще ги носи още 100 години!Само добрата им остатъчна стойност ми харесва,базирано на предното!
    Карал съм няколко Голфа- не е зле ,но и нищо особено!
    Хората са си свикнали с тях - това много трудно се променя.
  • 6 Георги

    1 2 Отговор
    Ела аз да те повозя в голф петицата та да видиш за какво става въпрос и дали ще викаш не е зле ама си вземи и памперси да не ми изцапаш кожата по спортните седалки

    Коментиран от #7

  • 7 dhcp

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Георги":

    Земи са стегни в кръста. Да не ти нацапал кожата... С къв мотор е тоя голф бе? Ся ще ми кажеш р32 битурбо правен от hgp или mtm Голфа е хубава градска лагерница и до там. На извънградско ти чупи кокалите ако си по-едър човек... Та стига го хвали и ние сме карали такива лагерници преди да узреем!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 опсмопсус

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Георги":

    Нема се пуашиш кооеле, гоуфо е номер едно, скакауец!
  • 9 Георги

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "dhcp ":

    Eй Ристо за твоя информация и съжаление не е р32 а 2.0 бензин 238 кс ръчни скорости и ако се правиш на голем разбирач изкарай си бангията или най мощната в твоето село и да видим коя е лагерница и не плампай като не си видял за какво става въпрос!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Георги

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "dhcp ":

    Аман от професори само се излагаш кооеле
  • 11 поло фен

    3 1 Отговор
    След 2000 година и най-вече след Голф Цвай, фолксвагените са, като Алфите, любовта и страданието вървят ръка за ръка. :)

    Коментиран от #18

  • 12 Георги

    0 1 Отговор
    Golf отново е №1 в Европа
  • 13 dhcp

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Георги":

    Недей да пикаеш срещу вятъра с тоя миксер ;) Тия малолитражки съм ги надживял! На равното го мачкаш и върви, но на баира се чуди на къде да хване Като ти казах лагерница имах в предвид, че е тясна и че комфорта го няма. Ако стана рали състезател определено ще търся нещо малко, но до тогава ще си карам големия V6 BiTurbo параход и ще се радвам на пътуването ;)

    Коментиран от #15

  • 14 Георги

    0 2 Отговор
    Eй не ми слагай снимки на некакви недостижими коли за тебе кротувай и си карай каручката на село защото мутрите командват тука
  • 15 Георги

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "dhcp ":

    Ша те мина като спрял бе Бай Ристо примири се с това
  • 16 dhcp

    1 0 Отговор
    Хахахахаха. С удоволствие бих се пуснал срещу прехвалената ти бегачка докато съм с автомата. Скоро автомата ще се маха и ще се правят няколко благинки, но тогава никак няма да си ми в категорията и ще е обидно ако те отразя :) Сложи си стикер на задното стъкло "Гошко с бегачката" че да знам да ти се изгавря ако те засека някъде . Аз съм с черно а6 коНбЕ ;)
  • 17 трррр

    0 0 Отговор
    ве ей, като ви чета сей едно да гледам група въшки да се хапят....земете си купете нещо истинско,а не пенсионерска мрежа за покупки...жал ми е да ви гледам в тези гоуфове ве! Отворете си очите и заживейте спокоен живот без тези грозни малолитражни ковчези!
  • 18 нуи

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "поло фен":

    точно така страдай, и си мисли че те обичат, докато аз ч.кам най-доброто....VW са травестити, така че любовта ти е неоправдана..хахахахха