Last news in Fakti

29 Февруари, 2016 12:09 11 238 5

Сензациите от автосалона в Женева

  • женева 2016-
  • салон
Сензациите от автосалона в Женева - 1

Автомобилният салон в Женева, наред с тези във Франкфурт и в Париж, е най-значимото автомобилно събитие на Стария континент. И тази година предстои да станем свидетели на много световни премиери както на концептуални автомобили, така и на серийни модели. Сега ще ви разкажем за най-големите сензации на тазгодишното автошоу в Швейцария.

Кросоувъри

Тази година в Женева се представят много интересни кросоувъри и SUV-та. Това едва ли изненадва някого, защото е известно, че в последно време автомобилните производители обръщат особено внимание на този род превозни средства. Набиращите все по-голяма популярност кросоувъри тази година ще се увеличат с един сериозен играч в лицето на Skoda. Става дума за най-голямото SUV на марката. В Женева то дебютира като прототип с името Vision S , но още догодина концептуалният Vision S ще се превърне в сериен модел с името Kodiak.Сензациите от автосалона в Женева

Още една интересна концепция на субкомпактен кросоувър е тази на Subaru. Японците демонстрират как ще изглежда следващото поколение на градския си всъдеход XV.

Toyota също показва в Швейцария малък кросоувър. Той ще е по-евтин от RAV4 и ще бъде обозначен с индекс C-HR. И немците от Volkswagen не изостават при SUV-тата. Те ще демонстрират прототип, който има за цел да подскаже на публиката, че в най-скоро време Tiguan ще се сдобие с по-малък брат.

Сензациите от автосалона в Женева

Най-дългоочакваната премиера при кросоувърите обаче е свързана с марката Maserati. Италианците най-сетне разбраха, че без представител в този сегмент няма как да постигнат успех и извадиха своето предложение по темата, носещо името Levante.

Суперколи

Женевският автосалон винаги е бил място, където повечето от автомобилните производители показват своите суперавтомобили. Тази година не прави изключение, като най-впечатляваща е появата на новото Bugatti. Автомобилът се нарича Chiron и е хибрид. Но какъв! Мощността на силовия тракт (осемлитров мотор W16 + електродвигател) е 1 500 конски сили. Достойният наследник на Veyron ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 2.2 секунди, а максималната му скорост ще е 467 км/ч.Сензациите от автосалона в Женева

Рекордът за най-висока мощност за автомобил на изложението в Швейцария обаче принадлежи не на Bugatti, а на една малка компания, носеща името Arash. Тя е създадена през 2006 година от британеца с ирански произход Араш Фарбуд. Моделът, който тази година е на щанда на марката в Женева, разполага с умопомрачителните 2 080 конски сили. Максималният въртящ момент на този автомобил е не по-малко впечатляващ - 2 280 Нм.

Новост при суперкарите демонстрира и Pagani. Италианците вадят на показ едно чудовище с име Huayra BC, което е оборудвано с V12 двигател с мощност 750 коня и максимален въртящ момент от точно 1 000 Нм. Автомобилът се различава не само външно. Окачването също е изцяло ново, а цената - и тя е космическа - 2.3 млн. евро.

Няма как подобно изложение да мине без иновации от Porsche. Тази година немците показват модел с името 718 Boxster. Интересното в случая е, че базовата версия на 718 Boxster ще се оборудва с четирицилиндров (!) двигател. Не бързайте обаче с изводите! Двулитровият мотор е с мощност 300 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч. е само 4.7 секунди. Максималната скорост също не е за пренебрегване - 275 км/ч. Още една интересна новост в Женева е свързана с прототипа Opel GT Concept.

Забавни автомобилиСензациите от автосалона в Женева

Както винаги и тази година на салона в Женева има експонати, които предизвикват основно усмивки. Един такъв е Citroen E-Mehari, например. Друг подобен екземпляр е Castagna Milano's 500L Tiberio Taxi - един автомобил, предназначен за такси и направен на базата на Fiat 500L.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Упсмопсос

    0 3 Отговор
    Лъскави, красиви, пластмасови, маркетингови лъжи, за повече пари!
  • 2 Марто

    0 0 Отговор
    Наистина сензации и яки коли и на този фон ситроена, който е толкова грозен, че ще предизвика не само усмики, а направо смях в залата.

    Коментиран от #3

  • 3 БМВ хюмне IQ отрицателно

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Марто":

    Точно Ситроен-а си е най-готиния автомобил от всички. На фона на цялата мутро-чалгарска селяния и генетично подобрена простотия в Бълхария, само квартален чалгар 2-ро поколение с немски кошник от миналия век, няма да забележи свежото настроение от дизайна на един автомобил, който не е докоснат от циганските хромозоми.
  • 4 Ivan S

    0 0 Отговор
    "Masarati" , "Poirsche"?!? Срамота, проверявай си текста бе!
  • 5 Виме

    0 0 Отговор
    Какво им става на европейските производители, че правят електрическите автомобили смехотворни? Всеки съзнателен потребител, който иска да си купи електромобил ще си вземе "Тесла" при вида на тези чудесии...