Last news in Fakti

11 Март, 2016 09:36 7 649 19

Ferrari с алтернативно задвижване

  • ferrari-
  • f430-
  • агу-
  • газова уредба
Ferrari с алтернативно задвижване - 1

Казват, че икономията била майка на мизерията. Собственикът на това Ferrari F430 обаче явно не робува на подобни народни мъдрости и доказва, че с достатъчно находчивост място за допълнително оборудване може да се намери дори и в най-тесните автомобили. След тази гледка вероятно мнозина биха умрели спокойни, че нищо повече на този свят не може да ги изненада, само ако видят Bugatti на газ.

Ferrari с алтернативно задвижване

Ferrari с алтернативно задвижване


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    5 0 Отговор
    Искам го това Фери щом има газ, ша си зареждам от Марешки и ша джиткам до откат......
  • 2

    5 1 Отговор
    Не е червено, но ще го преживея......
  • 3 Julio

    2 1 Отговор
    Дори и да пренебрегнем манталитета на собственика на това творение пак не схващам ква е идеята на тая свинщина. Вероятно с едно зареждане при разхода който има подобен автомобил тая бутилка литва за 50-60 км пробег. Лично мен това би ме изнервило до такава степен че ще го пратя по дяволите максимум до три месеца туй творение..
  • 4 некойси

    5 0 Отговор
    Wow ... газова бутилка точно отпред, това Ферари не трябва никога да катастрофира.
    Мога да си представя ефекта от фронтален удар ... 10 атмосфери и 30-40 л. газ.

    Коментиран от #14

  • 5 Румен Янев

    6 1 Отговор
    Този като един познат дето си продаде имотите за да си купи ML !!! Да но сега не го кара поради финансови причини и дреме в очакване някой да му го купи .....Е да ама не !!!!А това да сложиш газ на ферари си е подигравка с фирмата!!!Горкото сигурно го кара с гуми втора употреба и масло M10D.....От ферари трябва да му се обадят и да му предложат цена а не да гледат как се измъчва творението им
  • 6 гост

    5 2 Отговор
    Искал газова, сложил си. Като гледам бутилката не е по-малко от 40л, а това ще му стига за не по-малко от 200км. Все пак няма да му забие маркуча във въздушния филтър и да прегърмява. Сигурно е сложил достатъчно добър инжекцион, може и течна фаза да е, така че разхода на газ няма да е по-висок от този на бензин. Другото е, че за разлика от една корса с 50кс, този двигател има голям резерв от мощност и въртящ момент, който да жертва поради по-слабата тяга на газта.
    Ако кара много на месец и дава над 1000 евро за гориво, защо да не си сложи и да плаща на половината, пък остава и оригинален в крайна сметка.
  • 7 lpg

    5 0 Отговор
    Всякакви пичове има. До скоро се продаваше едно бетнли в България, което беше внесено от Италия с "фабрична" газ.
  • 8 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор
    УЖАС!!!
  • 9 до номер 6

    4 0 Отговор
    Нелепо е да се говори за пестене от гориво, защото тези коли не се карат много и то си има причина за това. Първо, на F430 специално, на около 2000км. трябва да му се сменя съединителя -10.000 евро, гуми (поне 2 пъти в годината) - 2400 евро за чифт, Масло (мнооого масло) -по 500 евро всеки път, да не говорим за застраховка - около 14 000 в България. И това са само консумативи. Смяна на спойлер е към 20 000, окачването - не знам, но и то няма да е евтино. Хубавото поне е, че вече за Ферари-та, закупени след 2012 има 7-годишна програма за безплатно обслужване :)
    P.S.: И все пак, ако отидеш на обслужване и видят газовото, може съвсем спокойно да те изгонят и анатемосат хахахах

    Коментиран от #11

  • 10 Аlexi

    2 0 Отговор
    Смяна на съединител на 2000км??? Надявам се че си изпуснал една 0. Спойлери, окачване..... Това не ти е Бъгария да ги чупи. Гумите ако ги поли постоянно да ще ги сменя иначе ти им изкара ресурса няма и 10 000км. Не забравяй че както има Ферарита които се карат малко има и хора на които не им пука за километрите и си ги съсипват от обикаляне по пътищата.
  • 11 Аlexi

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "до номер 6":

    На 8 години 120 000 км От НЕкаране.
    http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=222195294&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&makeModelVariant1.makeId=8600&makeModelVariant1.modelId=30&pageNumber=1
  • 12 номер 9

    2 0 Отговор
    Alexi, наблюденията ми, които споделих са за реално такова Ферари в България... А кой как си кара колата и на какви интервали си сменя консумативите е негова работа. Акцента ми трябваше да падне върху незначителното пестене, чрез слагане на газова уредба, на фона на всички други разходи. :)
  • 13 опсмопсус

    4 2 Отговор
    Застанете на Еко на бул"България" и за час ще видите, че много мерцедеси, бмв-та, аудита, лексъси и всякакви лъскави коли зареждат газ!
    Направете си труда и ще се убедите!
  • 14

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "некойси":

    Газовата бутилка е най-здравото нещо в една лека кола, тя е последното нещо което ще се разруши в автомобила.
  • 15 Evolution

    3 0 Отговор
    Като чета коментарите, оставам с усещането че тук всички карате коли с двигатели от 5000 нагоре и цената на горивото е последното нещо което ви вълнува... :D Винаги ме е кефел високия стандарт в бг - взимаш 500 на месец, но правиш разходи за 5000 :D
  • 16 Djadjev

    2 0 Отговор
    Абе аман от разбирачи бе, човека, който и да е той, кара 500 коня на газ и със сигурност му е през кура за вашето мнение, но мен много живо ме интересува, Вие, разбирачите, дето карате на бензин, какви коли карате ?!?! Фиат Пунто 1.1, Опел Корса 1.0, ФВ Поло 1.2 или БМВ 316 ?!?!
  • 17 Куранага сан

    0 2 Отговор
    Колко тъп трябва да си, за да спестиш стотици левове от бензин, а после да хвърлиш хиляди левове за ремонт на двигателя...
  • 18 Jack Bauer

    0 1 Отговор
    А бе как се вързвате всички, това е "Фотошоп".
  • 19 Пешеходец

    0 2 Отговор
    Това Фери гаранция е с Бг регистрация.Или поне на Блгарин.