21 Май, 2016 12:00 9 860 8

И Hyundai Santa Fe Sport заслужи наградата за сигурност Top Safety Pick+

  • hyundai santa fe sport-
  • top safety pick +

И големият SUV на Hyundai заслужи наградата за сигурност - Top Safety Pick+ на американския регулатор IIHS. При предишния краштест на модела той се представи на средно ниво, но Hyundai са обърнали внимание на това и след усилване на купето и вкарване на системата за предотвратяване на челен сблъсък автомобилът заслужи престижното отличие.

Миналото поколение е страдало от много деформации при същия тест включващи нарушаване на пътническия отсек с близо 25 сантиметра и изместване на кормилната уредба, което само по себе си води до изместване и на позицията на еърбега. При него тестовия манекен буквално се е изпързалял от въздушната възглавница. 

След подобренията в теста Santa Fe Sport има нарушение на пътническата част от само 7 сантиметра, а главата на тестовия манекен отива право в центъра на въздушната възглавница. Автомобилът има също и добри показатели на здравината на тавана, вратите и облегалките на седалките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 1 Отговор
    Ще ми рекламира тоя Хюндай блъснатите си автомобили...Не че някога ще си купя тая марка,но пък и да да ми се натрапват подобни снимки,...сякаш ако съм любопитен няма да ги забележа по пътищата!

    Коментиран от #4

  • 2 ГОШО

    1 3 Отговор
    (до onq s konq) Щастлив си че не знаеш колко си нещастен!

    Коментиран от #5

  • 3 собственик на Volvo XC90

    0 1 Отговор
    Бавно но славно си подобряват "автомобилите", НО само някои модели. Останалите да го ду..... Краштестовете преди няколко години показваха че при челен удар с над 64 км. шансовете на водача за оцеляване са равни на НУЛА. Това и да ми го подаряват пак няма да го взема.
  • 4 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Абе шегуваш ли се, собственнико на катъра? Двигателите им са страхотни на автомобилите Хюндай, имат сравнително здрава ходова част и каросерията им е прилична. Всъщност, ако говорим за ниво оборудване-цена-качество на изработка, това са доста добри автомобили като оферта. Един таксиметров шофьор ме вози и мернах киллометража малко над 588000 отгоре за Акцент. Че какво и е лошото на СУВ-а Санта Фе, освен височката за нашите заплати цена...? Нищо, брато, нищо! И я съм карал магаре и катъро, но Санта Фето ми аресва повечко...не, че не харесвам магарето, но ако живееш на село и имаш нива да го прехранваш. Корейците правят добри автомобили. Ти какъв еталон имаш, че осмиваш тая иначе здрава и доста практична кола СУВче? На село един авджия си купи на старо предният модел - ами върви в калищата без никакъв проблем и при това няма затъване из ливадите и горските кални пътища. Ако мечтаеш за Додж РАМ това е друга категория...всъдеход.
  • 5 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГОШО":

    Абе Гошо, момче лошо-хубо ми цитираш Питагор ама няма нужда,щото има неща КОИТО НЕ ИСКАМ ДА ЗНАМ,още по-малко пък да питам за тях:)
  • 6 Шака Зулу

    0 1 Отговор
    А стига бе, разпада се се едно няма ламарина.Много фалшиви са новите коли!
  • 7 мъжкар

    0 2 Отговор
    ЕГА ТИ И БОКЛУКА!!!!За каква сигурност говориме тука ве то това се смачка като хармоника или като лист хартия.Не знам с ква скорост го тряснаха това ама при малко по -силен удар това цялото ше се смачка като хармоника а уж е голяма кола СУВ.Общо взето новите коли са едни скапани пластмаси които са еднодневки.
  • 8 БАВАРЕЦО

    1 0 Отговор
    Отворковци нямате пари в брой за нова дачия даже ще ми обсъждате марка като Хюндай и КИА.