Last news in Fakti

18 Юни, 2016 11:11 10 311 3

Византийски номера, Годзила и пожар за €1 млн.

  • най-интересното от седмицата
Византийски номера, Годзила и пожар за €1 млн. - 1

Докато Гърция събира такса "чужденец" на границата, Daimler обяви, че от догодина всеки ще може да си купи водороден Mercedes-Benz, а Германия се кани да забрани регистрацията на коли с ДВГ през 2030-а. Най-интересните автомобилни новини от седмицата обаче имат високооктанов аромат. Ето 5 от тях.

Византийски номера с такса "чужденец"

Византийски номера, Годзила и пожар за €1 млн.

Задължителна такса "Добре дошли!" посреща чужденците, които влизат от България в Гърция от този сезон. Тя се събира на 2 км след ГКПП Кулата-Промахон, откъдето започва магистралата "Егнатия одос".

Достъп до паралелни маршрути, каквито навсякъде по света задължително трябва да осигуряват алтернатива на платените пътища, не е предвиден. Тол таксата за магистралата се заплаща предварително, а не в зависимост от изминатото по нея разстояние, както предвиждат действащите гръцки закони. Може да ви се налага да карате само 2 км по аутобана, след което да поемете в съвсем друга посока, но на влизане в Гърция ще трябва да платите пълната цена.


Германия забранява продажбата на бензинови коли от 2030 г.

Византийски номера, Годзила и пожар за €1 млн.

Германският заместник-министър на икономиката Рейнар Баак, заяви пред Bloomberg, че се обсъжда мярка, която ще забрани продажбата на бензинови автомобили. Това ще се случи през 2030 година.

Така след по-малко от 15 години традиционните превозни средства с двигатели с вътрешно горене най-вероятно ще се окажат извън закона. Идеята е вследствие на тази мярка изхвърлянето на CO2 в атмосферата на страната да се намали значително. Прогнозите са през 2050 година то да спадне с 80-95%.

 

Тествахме новия GT-R на пистата "Спа"

Византийски номера, Годзила и пожар за €1 млн.

Не са много серийните автомобили, които безпроблемно могат да се движат със скорост от 300 км/ч. Сега ще ви разкажем за една такава кола, която се ползва с респект и уважение както сред феновете на Nissan, така и сред всички привърженици на спортно ориентираните превозни средства. Става дума за GT-R и по-конкретно за неговата последна версия 2017. Автомобилът ще се появи на пазарите в Европа и у нас съвсем скоро, а ние имахме възможността да изпробваме възможностите му не къде да е, а на култовата белгийска писта "Спа".


Изгоря уникален G63 AMG 6×6 Mansory

Византийски номера, Годзила и пожар за €1 млн.

Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 с право се смята за един от най-ексклузивните автомобили на планетата. Между 2013 и 2015 г. от шестколесното чудовище са произведени едва около 60 екземпляра. По-редки са само доработените от Mansory всъдеходи, а отскоро и те са с един по-малко.

Тези сърцераздирателни снимки са заснети в китайския град Гуанджоу, където след катастрофа с Hyundai Santa Fe от черно-белия G63 AMG 6×6 Mansory са останали само овъглени ламарини. Странното е, че ударът не изглежда никак сериозен. Единственото що-годе логично обяснение за тежките последствия е разкъсан горивопровод.

 

Полицията в Дубай е отнела общо 81 автомобила, участвали в улични състезания

Византийски номера, Годзила и пожар за €1 млн.

Както знаем, в Емирствата феновете на спортни и редки автомобили са адски много, като те също и не пропускат да правят значителни подобрения по машините си. Празните булеварди с по четири ленти са доста апетитни и за изпробването на възможностите им. От местната дубайска полиция обаче изобщо не толерират подобни прояви и за да покажат, че наистина гледат сериозно на този проблем, те са отнели общо 81 автомобила.

Някои от нарушителите са залавяни със скорост от над 300 км/ч, като повечето са превишавали ограниченията системно. При конфискуването на автомобилите регистрационните номера на автомобилите биват премахвани, като освен това собствениците получават солени глоби. Ако глобите не бъдат заплатени, автомобилите биват продавани на търг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хикса

    1 1 Отговор
    Интересен обзор. Браво.

    Коментиран от #3

  • 2 лоло

    1 0 Отговор
    Младите автомобилисти няма да можем да се нарадваме на коли с тези забрани...Какво да се прави, трябва и за земята да мислим.
  • 3 Роман Ценов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хикса":

    Така е!