Last news in Fakti

5 Август, 2006 17:17 648 0

Нов мащаб

  • natalia-
  • natalia sls2

Алфред ди Мора е човек, който от дълги години е добре познат на хората отвъд Океана, разполагащи с внушителни банкови сметки. Запаленият по автомобилите конструктор и дизайнер е ощастливил не един американски милионер с поръчкова хай-тек лимузина с ретроизлъчване. Съвсем наскоро обаче мистър ди Мора оповести, че планира създаването на ексклузивен екземпляр, който няма да има аналог по отношение на върховите технологии, изполвани при направата му, а луксът, който ще предлага, ще бъде в състояние да предизвика възторг у всеки разглезен петролен магнат.

Баровското возило носи названието Natalia SLS2, разполага с четири врати и не би било пресилено да се твърди, че представлява истинска техническа лаборатория на колела. Първата стъпка към реализирането на даденото от американеца обещание е монтирането на двигател, който гарантирано ще обезпечи постигането на първокласна динамика и екстремни изживявания на пътя. Ди Моро инвестира доста часове упорита работа, в резултат на което се ражда мотор, способен да разбушува кръвта на всеки автомобилен маниак само при изброяване на техническите му параметри. Natalia SLS2 ще се задвижва от V-образен шестнадесетцилиндров агрегат, изработен почти изцяло от алуминиеви сплави, с цел постигане на максимална здравина и ниско тегло. Работният обем на звяра е 14.0 литра, а осигуряваната от него мощност е 1 200 к.с. И за да бъде пълна еуфорията, американецът програмира чудото си така, че при необходомост на разположение да бъде и въртящ момент от 1 220 Нм. Монтираната електронна система за управление на цилиндрите от последно поколение се грижи за оптимизирането на разхода на гориво. Според ди Моро системата на впръскване пък е толкова ефективна, че не е необходимо монтирането на катализатор, за да се покрият стандартите за максимално допустими отделени вредни емисии в атмосферата.

Другата атракция при Natalia SLS2 е свързана с това, че интелигентна система, разполагаща със специални сензори, монтирани на волана и седалката, събира различни биометрични данни за моментното състояние на водача, след което автоматично регулира осветлението в салона, температурата и височината на музиката. В оборудването присъства дори компютър, с който собственикът при нужда и отсъствие на друга компания спокойно би могъл да поговори за бизнес, жени, коли или друга актуална тема... Естествено комфортът на возията също е осигурен. Засега американският конструктор отказва да разкрие допълнителни подробности, но загадъчно обяснява, че е използвал принципно нова и изключително напредничава схема на окачване. Въртящият момент се разпределя в съотношение 50:50 между предната и задната ос.Техническата революция при Natalia SLS2 е засегнала дори лаковото покритие на каросерията. Слънчеви сензори отчитат температурата и лъчението, като в резултат на това цветът на автомобила се трансформира в черен при студено време, през син до бял в изключително горещи и слънчеви дни. Приключението по-нататък продължава с монтирането на система за нощно виждане с Head-Up дисплей и множество микрокамери, които покриват обстановката около четириколесното от всеки възможен ъгъл и предоставят информацията на водача на специално предвиден за целта монитор. Когато автомобилът е в покой с изненада и радост осъзнавате, че фаровете, освен с основното си предназначение, са натоварени и с друга функция - на кинопрожектор. Само с натискането на един бутон и поставянето на диска с любимия ви филм, фаровете доставят първокласно изображение на асфалта или на стената на която и да е сграда. Сред “второстепенните” екстри спадат още електрически завъртащи се седалки при отваряне на вратите, което значително улеснява достъпа до салона, поддържащи предварително зададена температура на напитките поставки, конаткти с мощност 110 и 220 волта. Пушачите пък са дарени със специално изработени и разполагащи с монограм на компанията кристални пепелници. При желание от страна на клиента седалките могат да се оборудват с функция за масаж, да се монтира допълнителен бар за “тънки” питиета и още куп глезотии.

Ако пък вече се питате колко ще струва този суперскоростен и луксозен хотел на четири гуми, е добре да знаете, че мистър ди Моро обявява като разумна цена сумата от около 2 000 000 щатски долара. Но пък за дамите е направен реверанс - при желание да закупят Natalia SLS2, те ще се ползват от 12 000 USD отстъпка...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА