14 Октомври, 2016 14:36 18 218 6

Разкриха "Убиеца на Tesla"

  • atieva-
  • atvus-
  • edna-
  • tesla-
  • model s
Разкриха "Убиеца на Tesla" - 1

Първият електромобил на китайско-американската компания Atieva, който ще впрегне 900 к.с. в опит да детронира Tesla Model S, ще се казва Atvus. Новината за името на колата и първото ѝ изображение публикува сайтът Recode.net.

Информацията за "Убиеца на Tesla"е открита в документи, качени на платформата за свободен достъп DocumentCloud.org. Atvus ще има къса задница и частично покрити арки на задните калници. Дръжки на вратите най-вероятно ще липсват.

Разкриха "Убиеца на Tesla"

Освен изображение на електромобила и данни за името му в откритите документи се съдържа и информация за завода в Китай, където ще се произвежда Atvus. Atieva е финансирана от японската компания Mitsui и пекинския автомобилен гигант BAIC.

През юли тази година новосъздаденият китайско-американски производител изпробва прототип на електромобила си с каросерия от Mercedes-Benz Vito срещу Tesla Model S и Ferrari California. Тогава двумоторната Edna с 900 к.с. унижи именитите си съперници с ускорение от 0 до 96 км/ч за 3.08 сек.

По непотвърдена информация Atieva Atvus ще бъде представена официално през декември. Стартът на продажбите е насрочен за 2018 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Тесла вече слезе на 2,5 секунди , но конкуренция никога не е излишна , а китайците винаги са били добри и в цените , така че няма лошо , колкото по-бързо съборят "старите" , по-добре . Щом и немските пощи станаха производител на електромобили и не щат да купуват от "премиумите" , ясно е накъде вървят нещата , а тепърва ще излизат нови и то от ранга на Епъл примерно

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Пак не четеш внимателно! 3 секунди от 0 до 100 км/ч с буса. С колата никой не знае.
    Сега ще ги видим каква цена ще и обявят и дали ще е поредната екзотика.
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    Убиеца на тесла :)
    Сетиха се разни компании след опити за ДВГ-та, модерни дизели и водородни системи да затапват утвърдена компания, която е 5-10 г в бранша и още поне 10-20 г напред в технологично ниво.
    "Тате ша ми купи колело, ама друг път"
  • 4 Morgoth

    1 0 Отговор
    Убиец на Тесла ще стане този който успее да направи 900км с едно зареждане като използва нормалните 150 коня, а не този който ще докара 900 коня и няма да издържи 150км.
  • 5 бай Иван

    2 0 Отговор
    Отиде ли си двигателя с вътрешно горене си отива и магията която човек изпитва когато управлява автомобил!Ставаме пътници във високо технологични консервни кутии които имат власт дори и над живота ни. Като се счупи този боклук на пътя какво правим? Ускорявала от 0 до сто за 2секунди и на кой му е притрябвало такова ускорение след като скоростта на движение в тапите на града е 5км в час?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "бай Иван":

    А като се счупи истинския боклук ДВГ , което е редовно и сто пъти по-често , какво правиш бай Иване ? И какво правиш с него в "тапите" с 5 км/ч и още сто смърделника около теб ?