29 Декември, 2016 22:30 13 859 4

Миналото срещу бъдещето - Bugatti Veyron и Rimac Concept One

Тук не става въпрос за съревнование, а за среща на миналото и бъдещето на най-високото ниво. Постиженията на Bugatti Veyron едва ли имат нужда от споменаване - той бе създаден, за да предизвика целия свят и успя. С неговия 8-литров W16 двигател с четири турбокомпресора и мощност от 1000 конски сили и 1250 нютонметра в стандартен вариант, той премина границата от 400 км/ч, като подобрението на рекорда бе дело само и единствено на по-мощната му версия. Освен чудовищната мощност, ръчната изработка на автомобила заслужава всички възможни адмирации. Съвсем скоро обаче, се появи един хърватски автомобил, който разчупи статуквото. Повечето електрически прототипи изглеждат ужасно непрактични и непригодни за употреба, но Rimac Concept One е много далеч от тях. Освен чудовищната електрическа мощност от 1088 кински сили и 1600 нютонметра, той притежава и всички екстри и удобства за една колоритна спортна машина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    4 5 Отговор
    Хърватската кола никога няма да влезе в производство!
    Бугати е име и то доказано, играчка за богати, ще му сложат и на него ел.мотори, споко!

    Коментиран от #2

  • 2 RIMAC

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "корса":

    Тя е в производство. Фирмата работи и с Koenigsegg и се издържа с технологиите , които произвежда и разработва сама. Concept One показва само какво могат. http://www.rimac-automobili.com/en/ , a Mate е пичага
  • 3 гощо

    4 1 Отговор
    Рано или късно всички ще подкараме електрокари пък биле те и по 1000коня!!!! Хърватската машина гледам капачки от Ауди по джантите?!?!
  • 4 Иван

    2 0 Отговор
    Кое е миналото и кое бъдещето ... не разбрах?