7 Януари, 2017 20:50 8 586 4

BMW i представи погледа си към бъдещето

На провеждащото се в момента най-голямо техническо изложение в Лас Вегас, Невада наречено CES, подразделението на германския производител BMW отговарящо за разработките и иновациите, което носи означението "i" представи своя поглед към бъдещето.

Той носи името Inside Future и е насочен към автономното управление и свободата, която позволява. Не можем да го наречем автомобил, защото повече прилича на скулпура или някакво интериорно решение, но изглежда интересно. Причината е, че автомобилът все още има волан, а е насочен към автономното управление, но според компанията магията се случва, когато го пуснете.

BMW i представи погледа си към бъдещето

HoloActive Touch ще бъде системата отговаряща за всички функции в него, като вместо обичайния дисплей тя ще се управлява от холограма, която също ще се управлява от пръстите ни подобно на тъч дисплей, като те ще се следят от специална камера. Тя ще обхваща всичките ви активности и ще предопределя пътят ви, като според дължината на пътуването ще определя и свободното ви време в нея.

BMW i представи погледа си към бъдещето

При полуавтономно управление менюто в Dashboard Display ще бъде насочено към управлението, а при автономния режим то ще се ориентира към занимателните функции. Базова версия на HoloActive Touch се намира и в последното поколение на най-голямата седма серия на BMW, като там тя следи жестове.

BMW i представи погледа си към бъдещето

Sound Curtain пък ще се грижи за персоналното изживяване на пътниците. То например ще позволява един от пътниците да гледа филм, докато другия може да слуша музика, като двете няма да се пресичат. За целта, всеки от задглавниците ще играе ролята на акустична стая вместо цялата кабина да бъде такава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    1 0 Отговор
    И Тойотата покажете!
  • 2 Трифонов

    4 0 Отговор
    Ако се снабдите с книга (защото публикациите в интернет по темата доста често са недостоверни), анализираща автомобилните концепции на шестдесетте и седемдесетте години на миналия век, ще се смахнете от това какви идеи за бъдещето (и то за следващите 20, 30 години), са имали инженерите, работили по онова време. И отново става дума за GM, Mercedes, BMW, Renault, Toyota и още някои, които и днес ни смайват с приказки от 1001 нощ за бъдещето на автомобила. Ще видите в редица проекти от онези години автомобили, които се движат върху въздушни възглавници, летящи автомобили, такива без волани (???) - демек автономни автомобили... дето щели да се карат сами, проекти за коли с реактивни двигатели, на електромобили, които се захранват от миниатюрен атомен реактор на борда си. Ще попаднете дори на проекти за горивна клетка през 80-те години на Toyota и отделно на BMW. И още много, много други. През 80-те и 90-те години, разбира се, автомобилостроенето не само не направи нищо подобно на тези проекти, но парадоксалното беше, че очевидно дори не се опитваше. Те си останаха там - в далечното минало - във формата на една мечта за това как бихме могли да се придвижваме. Реклама! Точно това, което представляват и днешните концепции. Нищо от тези идеи не се сбъдна и след 2000, и след 2010, и след 2015г.... Концепции, концепции... Щели да бъдат електрически, щели да бъдат с горивна клетка, щели да се карат сами, нямало да се движат върху гуми... И от позицията на човек, койт

    Коментиран от #3

  • 3 корса

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Трифонов":

    Няма да те разберат колко си прав, но да им кажем по-просто:
    Всичко е реклама и сричката "ЩЕ" е най-голямото оръжие, особенно са фуклювците ваг и мерцедес!
  • 4 Гиви син Зураба

    1 0 Отговор
    Някак бъдещето не искам да идва какви са тези кафези????