Last news in Fakti

9 Януари, 2017 07:16 5 629 25

McLaren 540C срещу Nissan GT-R и Honda NSX

В тази драг битка са събрани три много различни островитяни. Единият е доказалия се през годините Nissan GT-R с неговия последен фейслифт от изминалата 2016-та. Той има мощност от 565 конски сили и 637 нютонметра, а за сцеплението му се грижи великолепната 4х4 система. Килограмите обаче, не са се намалили и числото им е значителните 1752. Втори е чаканият близо десетилетие NSX, който е побрал редица иновативни технологии. Той има хибридно задвижване на четирите колела и мощност от 573 конски сили и 645 нютонметра, но също не може да се пребори с килограмите и те достигат 1725. Третият участник идва от Великобритания и е най-"немощното" попълнение в моделите на McLaren - 540C. Той разчита на "старомодното" задно задвижване и има мощност от 540 конски сили и 540 нютонметра. Семплата му конструкция обаче, значително намалява собственото тегло и то достига до само 1313 килограма. Теглото или конските сили ще са победителя в тази драг битка?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    1 9 Отговор
    GR-Rа е най добър до 100км/ч брависимо
  • 2 656

    1 9 Отговор
    GT-R
  • 3 корса

    2 7 Отговор
    Макларъна е доста лек, 400кг по-малко затова победи, но нарая!
    Интересно клипче, Хондата много изостана, но после навакса!

    Ако намалят килограмите на ГТР и Хонда, Макларън няма шанс!

    Коментиран от #19

  • 4 Радко

    7 4 Отговор
    Ако баба беше мъж и имаше шест пръста на лявата ръка :DD
    Поредното доказателство, че япончетата много се напъват да впечатлят с нещо, но накрая резултатите показват нищо!!
    Тролеи, тежки по два тона няма с какво да впечатлят спортни марки с традиции..
  • 5 раптор

    5 6 Отговор
    Хондата е пълен кош! Най-скъпа и най-бавна. И е Хонда по дяволите! Макларън си е екзотика и си заслужава! Поредния неуспешен опит на японците японците да направят супер кар. Единствения им успех в историята е ГТ-Р, който наистина е много добър за парите си, дори 8 години след излизането си.

    Коментиран от #9

  • 6 HONDA VTEC

    3 9 Отговор
    1.HONDA 2.GT-R 3.McLaren
  • 7 Някой

    2 4 Отговор
    Удивително представяне на японците при приблизително еднакви КС и 400+ кг. в повече от Макларъна, който печели само с 0,2 сек. НСХ има допълнително два електромотора и комплект батерии за тях, нормално е да тежи толкова. ГТР може да стане по-скъп, ако намали теглото и мисля, че тези сметки са преценени в полза на цената. Като цяло ГТР е перфектно инженерно творение, както и НСХ. Макларън е добра кола, с традиции. Трябва да призная, че в бъдеще НСХ е с едни гърди напред пред другите две марки коли.

    Коментиран от #13

  • 8 раптор

    3 6 Отговор
    Сигурен съм, че ако сложат на макларъна 4х4, въпреки, че теглото му ще се увеличи осезаемо, ускорението ще се подобри и хептем ще го разкъса коша на Хонда.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 раптор

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "АМД":

    Майка ти да не се казва Хонда случайно? Кво ме храниш! Хонда НСК е пълна кочина! Скъпа, бавна (въпреки, че класа и го изисква) и изглежда като Сивик на стероиди, не повече...

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "раптор":

    Да ти кажа честно @АМД може и да е прав, но кофтито е, че много хора са като теб - не мислят, опростяват, обобщават и на края не само си вярват на тъпотиите си, а се мъчат простовато да налагат мнението си! Хондата нито е по-скъпа от Макларъна нито по-бавна! Обективно погледнато, ако англичанина го натовариш с половин тон, ако ще и 8х8 да е, няма никакъв шанс за изоставяне само от 1,5сек., но не е хибрид и е по-лек, въпреки че е по-скъп с близо 50000$! Много сериозни марки се очаква съвсем скоро да стартират, а някои вече са, тези хибридни или изцяло електрически технологии.

    Коментиран от #16

  • 12 АМД

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "раптор":

    Очевадно е,че имаш проблем с марката Хонда.Явно е,че си духал прахта на някои сивик.А,бе кво'се занимавам аз с теб. ходи си работи някъде за 500-600лв. да те мачкат и след 20г.като се обърнеш назад ще видиш че абсолютно нищо не си постигнал.Когато сглобиш и измислиш нещо в твоят скучен живот, тогава може и да съдиш на хората продуктите дали са кенеф или не.

    Коментиран от #14

  • 13 Wishmaster

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Само с 0.2 секунди обаче ти видя ли крайната скорост???
    168.6 срещу 158.2 това са повече от 10мили/ч или около 17km/ч това говори ли ти нещо какво ще се случи по-нататъка???
    А да забеляза че Макларъна е със задно за разлика от другите 4х4 затова и изостана от другите на старта.
    Сега да ти кажа ли какво ще се случи на пистата, просто супер безинтерестно ще бъде.
    Макларъна не е за драг но дори и там побеждава тези варели добре че не се включи някой от висшата класа че тогава не ми се мисли.
    Жалко за Нисан и Хонда а бяха сред най-добрите но вече са средняци.
    И стига с тези АКО, като правиш нещо го правиш с мисъл а не после да се оправдаваш.

    Коментиран от #18

  • 14 РАПТОР

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "АМД":

    В сегашното ми положение съм тръгнал да съдя продукта на Хонда! Нека обобщим: по скъп е с 15хил паунда или 20хил евро от МАКЛАРЪН! Носи името Хонда, а не екзотичното и изключително рядко срещано МАКЛАРЪН. По-бавен е както на права, така и на писта. Изглежда по-лошо от Ауди Р8, което изглежда добре по принцип, но хондата е по спряла. НЕ ВАЖИ ТОЯ КОШ! Марката хонда прави прекрасни коли за хората от средна класа, но не бива да се бута във висшата класа! Не и се получава добре. Това е! Какво сложно има?!?! А да ти си ултрас на хонда... и за тебе хонда е бог и не греши.

    Коментиран от #15

  • 15 АМД

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "РАПТОР":

    И какво не и се получава добре на Хондата.Сигурно е изостанала с 5 секунда а?Питам?За теб ако е критерий,че няква кола е кош,защото е по-бавна с някви стотни от сек.значи хич не ги чаткаш нещата,с автомобилите няма да ти се случат нещата пробвай в някоя друга област, защото някъде ще станеш за смях.Тук може, поне хората не те виждат.И да сравняваш визията на НСХ с на Ауди и да твърдиш,че Ауди изглежда по-добре е смешно и видимо.Или трябва да си на 70г. Или дрогиран да твърдиш това.Но пък всеки си има вкус казало кучето и си облизало з.а.д.н.и.к.а.

    Коментиран от #17

  • 16 Bobi

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Специално този модел на Макларън е с 5хиляди по-скъп , не с 50 . Все пак 5 бона отгоре за Макларън са си нищо и също така е модел , спрян от производство , но не му пречи да бъде по-добър от най-новите модели на NSX и GT-R . Това е и най-маломощния модел на марката от последните години , НО......

    Коментиран от #22

  • 17 раптор

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "АМД":

    Ооо продължаваш да се перчиш! Обобщено СКЪПА Е, НЕ ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ, БАВНА Е ЗА ЦЕНАТА СИ, МАРКАТА НЕ СТРУВА ЗА ЦЕНАТА СИ. Защо ли си толкова разочарован? Обещавам, че и продажбите и ще потвърдят мнението ми! Пък ти си прави тръби на хората от хонда колкото искаш!

    Коментиран от #21

  • 18 Ahil

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Wishmaster":

    Пич,не знам дали е за драг,но виж най-добрите времена на РИНГА.Варела ГТР размазва McLarenа.
  • 19 Kaлашников

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "корса":

    Ами, ако увеличат мощността на Макларъна? Или ги сравним с P1 да речем?? Ами, ако Левски беше жив??
  • 20 Боко

    1 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че прослувутия рекорд на GT-R от ринга е с гуми, които са далеч от заводските...
  • 21 АМД

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "раптор":

    Аз не съм разочарован моето момче.Ти си този които се нерви и пиши с големи букви.Ех,много ти вади очите тази красива HONDA NSX.Скъпа е за теб,за мен и други хора не е.И колко е бавна неможеш да отговориш.Аз в къщи ям луканка от 35лв.кг.за теб е скъпа и затова ти ядеш от 18лв.кг.е вземи си поне веднъж луканка от 35лв.и ще разбереш защо струва толкова.Дано си разбрал какво имам в предвид.
  • 22 Чичу Ади

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Bobi":

    Къде си тръгнал да се излагаш. Точно този Мак е най-новия и ако е спрян от производство, значи ИДИЛ са взривили фабриката на Макларън. 5000 банички ли, за какво говориш? Базовата цена на НСХ е по-голяма от тази на 540С. Като ги обзаведеш с допълнителните екстри, Макларън ще отиде в ценовия диапазон на Ферари, а Хонда ще се задържи около Ауди Р8.
    П.с. Какво значение има коя кола е по-бърза, след като ги купуват евнухи? Колко от тези бегачки сме гледали из клиповете по Ринга, да се влачат и да правят трафик. Истинските маняци, за които има значение скоростта на колата, не карат паркетници като Макларън и НСХ, а карат Порше. По-бедните се задоволяват с баварци.
  • 23 Пенчо

    0 1 Отговор
    От цялата работа се видя колко напред е Макларъна от жълтите щайги!
  • 24 Гост

    1 0 Отговор
    От всички писания Корса само разбра че килограмите имат значение и то голямо, а Хондата си е Хонда изпипана от всякъде, много требва да си тъп та да кажеш на хубавото грозно нема значение каква марка е, японците са със светлинни години от европейците а ние българите да казваме каква била, не била хубава епа измислите вие такъв автомобил и тогава говорете кой какво е направил.
  • 25 Някой си

    0 0 Отговор
    Има една марка автомобили и тя е ХОНДА а вие си карайте голфовете, незнам на тия разбирачи какво не им харесва хондата вози се още с каруца с една конска сила тръгнали да обсъждат коя кола е добра и коя не, тия коли се карат с бензин а не да викаш дииии, бягай те да си нахраните стоката че утре нема да има сила да ви вози