14 Януари, 2017 17:40 32 366 34

BMW, за което в Мюнхен дори не са чували

  • bmw-
  • китай-
  • плагиатство-
  • копие-
  • менте
BMW, за което в Мюнхен дори не са чували - 1

Китайските производители са прочути с щедрото си отношение към чуждата интелектуална собственост. В Поднебесната сякаш никой не се притеснява от обвиненията в плагиатство, а клонингите на чуждестранни модели са повече, отколкото оригиналните разработки.

BMW, за което в Мюнхен дори не са чували

Автомобилът на снимките, ако подобно недоразумение изобщо може да бъде наречено така, стига още по-далеч от простото копиране. Дизайнът на градското супермини много иска да прилича на създаден в Мюнхен и в определени детайли успява.

BMW, за което в Мюнхен дори не са чували

Емблемата също е пълно копие на синьо-белия пропелер, но вместо абревиатурата BMW на нея се мъдри трибуквието JXM.

BMW, за което в Мюнхен дори не са чували

BMW, за което в Мюнхен дори не са чували

BMW, за което в Мюнхен дори не са чували


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koko

    23 13 Отговор
    Смешно грозна "кола". Тоя кенеф сигурно не може да издържи никакви тестове за безопасност. Китайците е ясно че нямат никакъв усет за естетика. Не знам каква е идеята да се правят коли менте?
  • 2 AMG Fen

    43 31 Отговор
    Хахаха ей това е бмв.100процента ще е по здраво от мюнхенските чупентии
  • 3 Историка

    23 5 Отговор
    Сега корпорациите ще я духат....в печалбите. Те обзети от ненаситна алчност изнесоха производствата в Китай, Азия, Африка, Индия, но както се вижда, китайците и другите веднъж усвоили технологиите сега си правят кефа и печалбите подбивайки цените и печалбите на канцерните и сега алчността на тръстовете ще им приседне. Това рано или късно свършва с война, но сега войната ако е гореща е толкова разрушителна, че ще ни съсипе целият свят... Но сега безработицата в Европа, САЩ нарастна, китайци африканци и индуси печелят богатеят, а местните обедняваме и губим. Като не мислите с тиквите си за последиците и не ви пука на хората повечето, сега ще я духат невинни тук. Честито! Така, че БМВ дори и 200 коли по-малко да продаде ще загуби доста. А са повече от 200....
  • 4 Кобрата

    25 28 Отговор
    Смешници...
    Който не може да измисли собствена разработка, гледа да копира и да прави нещо видяно от някой друг, но това не е BMW, а китайски боклук.
    Когат запее ходжата на български, тогава и китайците ще направят качествен автомобил
    Не могат да се мерят НИКОГА с BMW...

    Коментиран от #5, #12, #16, #25

  • 5 Made in China

    43 8 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Кобрата,когато китайците са строили великата китайска стена,която се вижда от Луната ,кажи речи,баварците са ходили космати и рогати въоръжени със сопи.

    Коментиран от #8, #13, #29

  • 6 Shmeker

    12 6 Отговор
    Харесва ми. Изглежда доста добре
  • 7 Мерцедес

    4 13 Отговор
    Това е разсад за бмв, след 100години може и да стане, бмв е супер кола... Мерцедес,, Не,, се чупел ха ха ха
  • 8 onq s konq

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "Made in China":

    Нека поясним-не е важно кой как ходи,а къде стига
  • 9 Мършата

    9 2 Отговор
    Тва идеално ме устроива! По отдалече никой няма да познае че не е оригинала! Хората ще си казват "гледайте го Мършата какъв звяр кара"!
  • 10 Киро

    8 4 Отговор
    От къде мога да си намеря такава емблема? Направо ще пръсва!
  • 11 Драйвър

    15 11 Отговор
    Колеги не подценявайте китайския технически потенциал!Да се копира също не е лесно,руснаците цял живот копират автомобилни технологии ,но щом се стигне до масово производство нещата не се получават,а китайците за три месеца минават целия процес-от копиране на технологията до внедряване то и в поточни линии!Чудя се само защо копират тези баварски боклуци като има много по добри и красиви автомобили за копиране като Мерцедес и Ауди например.
  • 12 корса

    7 10 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Смешниците поевтиниха всички стоки в цял свят!
    Смешниците накараха бенве и мерцедес да правят модели на 2 или 3 години.

    Ако не бяха смешниците още щеше да се възхищаваме на 124-ки и Е30-ки!

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Кобрата

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Made in China":

    Мен тва не ме грее...
  • 14 Кобрата

    12 7 Отговор

    До коментар #12 от "корса":

    Ти гледаш нещата само от икономическа гледна точка, а не от гледна точка на качеството.
    Хубавите неща са скъпи, хубаво и евтино НЯМА...
    Цената е за сметка на качеството... И между другото 124-ките и E30 ките да не бяха лоши? Супер коли си бяха, остават си класика
    Бе кво да ти разправям, карай си изгнилата Corsa и се радвай на живота
  • 15 Гост

    8 4 Отговор
    Каква интелектуална собственност има тук,все едно фара или клаксона да е защитен с патент!!!
  • 16 Дженев

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Изобщо не са смешници.Смешниците се ненаситните и лакоми надути европейски пуяци. Сега всички им сърбаме попарата на тия заслепени от лакомия малоумници.Дадоха им най модерни технологии на готово като очакваха да потекат реки от мед и масло към сейфовете им.Закриваха и съкращаваха заводи и работни места с мотива колко скъпо излизало производството в напредналите страни.Много бързо обаче дулото се обърна към тях и се почна неистово гърчене и прилагане на съмнителни приоми (бюджетни класове автомобили,нови и нови евростандар
    ти и какво ли не) Китайската икономика и военна промишленост е в небивал разцвет.А господата " стратези" паднаха в собствения си капан,дори и те не могат да покрият новите си стандарти.(дизелгейт).Китай се присмива на тяхната глупост и ясно показва ,че не могат копче да им кажат.Знаеш ли колоко ими дреме какво мислят в Европа за качеството но техните автомобили,камо ли пък твойто и мойто мнение. Май най големите смешници ще се окажем ние........
  • 17 EMSKI

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "корса":

    Наистина нищо не разбираш от автомобили!!!
  • 18 Aduxus

    7 3 Отговор
    Много сте зле! За мен това е много тъпо.😀
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Aduxus

    5 0 Отговор
    За мен това е смесица от предницата на старото X1 и задница от първа серия.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 BMW Sux

    6 5 Отговор
    Че то по-хубаво от немските :D :D :D
  • 24 Крилья Советов

    4 4 Отговор
    Китайците не правят точни копия, а само търсят подобност. Правят нещо като Рейндж Роувър, но със съвсем друг двигател. Произвеждат нещо като Мерцедес Ес класа, но пак има разлики в задвижването и не само. Корейците правеха доскоро същото. За японците говореха, че купуват няколко бройки колкото да копират процеса и технологиите и после заливат пазара с твоята собствена идея и продукт, поради което японският пазар бе невъзможен за превземане отвън. Руснаците са друга бира. Руснакът търси икономия на пари, време и ресурси. Като съществува нещо, защо да търсим друго и по-ново? Като имаш здраво яке, защо ти е по-ново? Като имаш здрава кола, трябва ли ти друга? Същите неща съм слушал и от родителите си - искам да ми купят това и това, а те ме питат за какво ми е, щом имам нещо друго. Това е причината за недотам красивите творения на руския автопром - дизайнът беше мръсна дума, означаваше да разходваш безобразно пари. Не, че не са могли да копират. Могли са, но все са търсели друг материал-заместител, с който да произведат далеч по-евтино подобен продукт. Оттам идват и неочакваните проблеми с качеството и издръжливостта на готовия продукт-копие.
  • 25 Ламбо

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Хохохохо затова на Х5 2010 година ,един приятел плати 5000лв за ремонт и смяна на верига.Затова един друг приятел смени скоростна кутия за 11000лв на GT 2012 година на 40000км.Щото са много качествени?Ти сигурно такива скъпи коли си ги гледал само на снимка или в гугъл.Затова само Мерцедес.Всичко друго е трагедия.

    Коментиран от #26

  • 26 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ламбо":

    Комплект ангренажна верига струва 185 лв на "Сваг" и 385 лв на "Дайко".Труд му сложи 100лв и тва е.КАКВИ 5000ЛВ е платил приятелят ти за "ремонт",...освен ако не е намачкал колата в някое дърво,или пък иска майстора да го чука!

    Коментиран от #30

  • 27 opel

    3 0 Отговор
    opel corsa i agila sa golqma rabota
  • 28 gost

    6 7 Отговор
    Всичко китайско е менте!
  • 29 Спиро

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Made in China":

    Не мога да разбера що за довод е това? ...когато тия, тогава ония...
    И ние сме най-старата държава в Европа, но цял късмет е, че никой не се учи от нас на нещо.
  • 30 Ламбо

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Незнам защо е платил толкова.Сигурно е имало нещо счупено.Той се оплака че му дало грешка и колата спира.Почват ремонта и крайната цена е 5000лв.Може да са го видели че има пари и не разбира.Сега обаче ще му се обадя да му кажа да провери колко струват наистина частите.
  • 31 техника

    4 3 Отговор
    Оставете тази кола-чучело на мира, важното е че светът направи Китай световна икон. сила и сега Китай когато и както си иска ще го начу.ва на света. Не мога да понасям надписа Made in China на стари и велики марки, като Sony, Maranz, Denon, Nike, Adidas и каквото там се сетите...това е ужасно, а пък после плюйте Китай, те добре си похапват баницата. Един познат внася директно от Япония климатици втора ръка и всички марки са японски но на всеки един пише произведено в Китай, направо да повърне човек.
  • 32 007

    4 2 Отговор
    Господ да убие тези,които се подиграват с всички,които влагат душите и сърцата си в оригинални и уникални разработки в каквато и да са насоки!!!
  • 33 До драйвъра

    0 3 Отговор
    Ауди и мерцедес не са лоши коли, но да ги сравняваш с Бмв е нелепо...
  • 34 Gost

    2 1 Отговор
    Момчета , момчета , кога най-после ще се събудите от този немски сън ?! Отдавна няма качествено немско , проблемите им започват още преди да е изтекла гаранцията , цените на частите са безбожни и се виждат само по пътните помощи . За съжаление не са само колите , всичко произведено в Германия / ако е изобщо произведено там / е пълен боклук !!!