8 Февруари, 2017 11:00 5 529 11

6 суперкара с атмосферни двигатели

  • суперкари-
  • атмосферен двигател
6 суперкара с атмосферни двигатели - 1

Все по-жестоките екологични норми, които се налагат на автомобилните производители, ги принуждават, особено що се отнася до т.нар. суперкари, да избягват старите и добре познати големи атмосферни двигатели. За да са в крак с екологията, производителите все по-често прибягват до използването на по-малки двигатели.

Новите мотори са снабдени с турбокомпресори, а все по-често започват да се правят суперколи с хибридни силови трактове. Започват да се появяват и изцяло електрически суперколи, но старата генерация все още не отстъпва. Сега ще ви разкажем за шест от най-добрите суперкари, разполагащи с атмосферни двигатели, които продължават да се произвеждат.

Aston Martin Vanquish S6 суперкара с атмосферни двигатели

Новият Aston Martin DB11 вече премина към използването на турбокомпресор, но Aston Martin Vanquish S си остава автомобил с атмосферен шестлитров двигател. Моторът е дванайсетцилиндров V-образен и разполага с мощност от 600 конски сили. Тази суперкола ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди, а максималната и скорост е 323 км/ч.

Audi R86 суперкара с атмосферни двигатели

Съвсем скоро се очаква кабриото и купето от модела R8 да се обзаведат с турбомотори, но към момента те все още се предлагат с атмосферни двигатели. Агрегатите са десетцилиндрови V-образни, а обемът им е 5.2 литра. В най-мощната си версия те достигат до 610 конски сили и са способни да ускорят суперкара Audi R8 до 330 км/ч.

Ferrari F126 суперкара с атмосферни двигатели

В моделната гама на италианската марка вече има модели с турбомотори, а наскоро се появи и суперхибрида LaFerrari. Моделът Ferrari F12 Berlinetta обаче си остава с високооборотен атмосферен V12 мотор. Работният му обем е 6.2 литра, а мощността - 740 коня. За тези, на които им е малко има и версия със 780 к.с., способна да ускори до 100 за 2.9 секунди и да достигне скорост от 340 км/ч.

Lamborghini Aventador S6 суперкара с атмосферни двигатели

Новото Lambo Aventador S от моделна година 2017 е мощно точно 740 коня. Те са изстискани от 6.5-литровия V-образен дванайсетцилиндров двигател, който е лишен от всякакви турбокомпресори. Класическият атмосферен дванайсетак е способен да ускори Aventador S до 100 км/ч за 2.9 секунди, а максималната скорост на колата е 350 км/ч.

Lamborghini Huracan6 суперкара с атмосферни двигатели

Това Lamborghini има под капака си същият V10 мотор, който се интегрира и в Audi R8. Мощността не е променяна, тя е 610 конски сили, които са достатъчни на атмосферния двигател да ускори Lamborghini Huracan до скорост 325 км/ч - постижение, по-малко с 5 км/ч от това на R8.

Porsche 911 GT3 RS6 суперкара с атмосферни двигатели

Пистовото купе Porsche 911 GT3 RS е създадено точно за любителите на класически звук и високи обороти. Автомобилът разполага с опозитен шестцилиндров двигател, работният обем на който е 4.0 литра. Без каквито и да било турбини моторът достига мощност от 500 конски сили и се "развърта" до почти 9 000 об/мин. Ускорението става за 3.3 секунди, а максималната скорост е 310 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цено Романов

    5 7 Отговор
    Какво като нямат турбини, а са с директно впръскване с безброй помпи за високо налягане, рейки, дюзи и т.н. Това не са старите карбураторни атмосферки, за да знае човек, че ще го надживеят!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 2 гощо

    8 3 Отговор
    Ми добре,ще ги имам в предвид!!!!
  • 3 БЕЕМВЕ ПАУЪР

    9 6 Отговор
    Пак нема беемве ...
  • 4 фен

    8 3 Отговор
    порше gt3 rs е с 4 литров двигател а не 3.8
  • 5 Име като гост:

    6 2 Отговор
    И един от най-добрите атмосферни супер коли Lexus LFA.....
  • 6 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цено Романов":

    Вече никой не ползва карбуратор в истинския смисъл. Но който иска може да си махне инжекцията и да си сложи карбуратори. Това естествено води, до по голям разход на гориво, но не и на мощност. Американските тунинг ателиета точно това правят !
  • 7 тъй

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цено Романов":

    бравооо, ти си се преобразовал направо....стига с четенето излез и да поиграеш пред блока малко,
  • 8 Ламбо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Цено Романов":

    Какви карбуратори? Годината е 2017.Вече има новитехнологии.
  • 9 qwerty

    0 1 Отговор
    пропуснали сте мерцедес C55AMG комби
  • 10 911

    0 0 Отговор
    Samo porscheto i ferarito sa qki , drugite sa mnogo smeshni
  • 11 Марко тотев

    0 0 Отговор
    Липсва му перка за да лети.