Last news in Fakti

31 Май, 2017 07:15 3 506 5

BMW атакува GT4 сериите с M4

BMW атакува GT4 сериите с M4 - 1

Освен брутално изглеждащото M6 GT3, Баварците вече предлагат и машина за състезателните отбори в по-бюджетния клас GT4. Автомобилът използва някои от частите на по-големия си събрат, като за разработката му са изминати над 20 хиляди километра. Както всяка такава машина и тук идеята е да има минимални разходи за поддръжка и да бъде лесна за работа и настройки.

Естествено базата на машината е M4, но софтуера на двигателя е променен, сложена е състезателна изпускателна система, състезателен резервоар FT3, хомологирана предпазна клетка, както и много други промени по шасито и окачването. Трансмисията е заводската седемстепенна автоматична, но диференциалът е с механично заключване. ABS-ът е пренастроен и може лесно да се изключва ако това е необходимо. Спирачките идват от AP Racing, а гумите са от Hankook.

Цената на подготвената за състезания машина достига 169 хиляди евро, което далеч не е толкова бюджетно, но с нея можете да се състезавате в шампионти по целия свят и освен това изглежда фантастично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    1 5 Отговор
    Като за начало много добре се представи БМВ М4 ГТ4 на нурбургринг.Победа в клас SP 8T и 36 място в общото класиране.

    Коментиран от #3

  • 2 Ловеца на поршета

    3 2 Отговор
    Чичо пак ни каза за Нюрбургринг! 😇😇😇
  • 3 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    Яро , карай си онова алди 80 с чукащия мотор , и не говори за Нюрбургринг. Надали си се качвал в такава кола!
  • 4 Makaveli

    0 0 Отговор
    Дръш са торбе!!!
  • 5 Spec b

    3 0 Отговор
    Баварците се завръщат уверено в моторния спорт... Браво! Само се чудя палавите джапанки субару и митсу що дадоха толкова сериозно назад в силните си сегменти;(