Last news in Fakti

4 Юни, 2017 22:19 19 373 19

Ускорението на Koenigsegg Agera R

Ускорението на Koenigsegg Agera R - 1

Едва ли вече има фен на автомобилите, който не е чувал за шведската компания Koenigsegg. Произведенията на Кристиан Вон Кьонигсег и технологичните решения, които прилага в тях разбъркаха автомобилната индустрия. Разбъркаха и много класации с представянето си, както ще видим в това видео. Едно от тези произведения се нарича Agera R и с появата си чупи шест рекорда за ускорение - от 0 до 300 км/ч то достига за потресаващото време от 14.53 секунди. Още с излизането му, за адски много от нас бе интересно да видим съпоставянето му с френския му конкурент Bugatti Veyron, като тук той е във по-тежката версия SuperSport. Това обаче, не помага срещу скандинавския нисколетящ изтребител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    8 3 Отговор
    Яйце, какво да го правиш...
  • 2 Марто

    14 23 Отговор
    Само бонак може да си купи кола за милиони от гаражен производител като Кьонигсег. Вейрона поне става за GT кола, а това шведско недоразумение може да се кара само на гладка писта, за да не ти счупи камъните в бъбреците. И само с тапи в ушите, за да не ти спука тъпанчетата. Да не говорим, че преди това ще успее да те вбеси с постоянни скърцания в интериора по нормален път. Думи на Джереми Кларксън. От двете само Вейрона може да бъде наречен кола. Пък че кьонигса бил ускорявал с половин секунда по-бързо до първа космическа - на кой му дреме.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Vasik Atanasova

    9 11 Отговор
    БУГАТИ ГО ПРАВИ МАРМАЛАД ТОЗИ
    БУГАТИТО ВДИГА 434 КМ В ЧАС

    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/9998-bugatti-veyron-super-sport-1200-k-s-i-434-2-km-chas/
  • 4 Гост 5

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "Марто":

    Така коментираш като че си я карал. Карай си на село Голфа или там къвто е коша и после драскай тука излишни коментари.
  • 5 незнайко

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Марто":

    Господине, напишете в чичко Гугъл (Koenigsegg) и прочетете някоя статия. Да говорите за гаражен производител е безумие. Що се отнася до шведите, те са се доказали с Волво. Бугати си намери конкурент и ги е страх от него.
  • 6 onq s konq

    12 7 Отговор
    Комшията го има същя конинсек замо че е зелен и наскоро му сложи гас!Каза ми че изобщо не е доволен от вървежа му!А слет като го повозих с бавареца вече твърдо се реши да го продава ама кои е тоя лудя дето ше му даде 1500 лева просто не знам!

    Коментиран от #9

  • 7 Любопитен

    7 2 Отговор
    Бугатито е ясно, че не може да завива и яде бой от доста по-слаби на мощност коли на писта, ама интересно защо и двете марки не отчетат по едно време на Нюрбургринг, за да си покаже кое е топа.... Може би китайчетата от NextEV с NiO пак ще показват как се прави...
  • 8 Гошо

    6 5 Отговор
    Хаха голфа издуха супата,много е гадно когато една такава надута "империя VAG" падне от високо от някакъв "гаражен майстор"
  • 9 Зайо Байо

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Образ, като слушам досега в излиянията ти, съседите ти какви коли карат, се чудя ти какво правиш там с тоя кокошкарник - ТДС.

    Коментиран от #18

  • 10 Е НЕ

    3 4 Отговор
    Кьонингсег е най-недозавиващата супер кола...

    Коментиран от #11, #17

  • 11 deep

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Е НЕ":

    а едно "гаражно" Мицубиши прави 7.9 секунди на 400 метра с терминална скорост от 298 километра в час - Рекордно Mitsubishi Evo с огромно турбо

    Драг сцената в южната ни съседка е много сериозна и последното творение на атинците Extreem Tuners много лесно го показва. Автомобилът има максимална мощност от потресаващите 2100 конски сили, като за това 4g63 двигателя достига до цели 13 хиляди оборота. За да може да ги достигне, той е с намалено до 1.8 литра кубатура и редица наистина внушителни части, като коляновият вал, биелите, буталата с компресия от 15,8:1 и титаниевите клапани с белириумни легла, като не пропускаме и огромния турбокомпресор, който стърчи от капака поради размера на перките си от цели 91 милиметра.

    Тези подобрения водят до рекорда от 7.9 секунди на 400 метра с терминална скорост от 298 километра в час. Интересното е, че този резултат идва при намалена до 1300 конски сили мощност
  • 12 Ярослав Станчев

    1 3 Отговор
    Тия не бяха ли дето счупиха 2 коли при опити за някакви рекордни обиколки?
  • 13 Петко

    1 0 Отговор
    А забелязахте ли че Конигсега това го направи в първата и единствена скорост?
    Ето малко повече: https://www.youtube.com/watch?v=glf_k4qGBAA
  • 14 Алфата

    1 4 Отговор
    Колкото и да се пънат в този клас има три супер класики - Ламборгини, Ферари и Порше! Това е положението.
  • 15 Galskiq

    0 0 Отговор
    Sr. No Fastest Cars in the World Top Speed
    1 Hennessey Venom GT 270 mph
    2 Bugatti Veyron Super Sport 268 mph
    3 Koenigsegg Agera R 260 mph
    4 SSC Ultimate Aero 257 mph
    5 9ffGT9-R 257 mph
    6 Koenigsegg CCX 245 mph
    7 McLaren F1 240 mph
    8 Zenvo ST1 233 mph
    9 Pagani Huayra 230 mph
    10 Noble M600 225 mph
  • 16 Алфа Ромео

    1 1 Отговор
    VW-то го вдървиха малко
  • 17 ????????

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Е НЕ":

    Колко такива си карал????

    Коментиран от #19

  • 18 Спиро

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Зайо Байо":

    ....човека е майтапчия. Това май си пропуснал да разбереш:))
    Пали ни фитилите и ни гледа след това сеира.
  • 19 Е НЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "????????":

    Ами нито едно защо, това какво общо има ? Ало 21 век сме има хиляди автомобилни предавания.Колата е бърза, но само по себе си, това не е показател. Поне е доста сигурна 😉