Last news in Fakti

3 Февруари, 2007 23:22 3 602 5

Lumma Design CLR 500 RS BMW M5

  • bmw m5-
  • clr 500 rs-
  • clr 500 rs bmw m5-
  • lumma design clr 500 rs bmw m5

Lumma Design оповести плановете си да представи своя разработка на базата на BMW M5 на автосалона в Женева през март. С CLR 500 RS компанията смята да хвърли ръкавица на класици в жанра като AC Schintzer, Hamann и Hartge.

Автомобилът ще се отличава от серийния си донор по специалния боди-кит, включващ мощна фронтална престилка с огромни въздухозаборници, разширени колеси арки с “джобове”, прагове и “тежка” задна броня с дифузьор. Предният и задният капак на седана пък са изработени от ултралеки въглеродни сплави и кевлар.

CLR 500 RS ще се оборудва с модифициран V-образен 10-цилиндров двигател с мощност 560 к.с. Добавянето на 53 кончета към стандартните 507 на М5 става възможно благодарение на измененията в електронния блок, управляващ работата на силовия агрегат, и монтирането на нова изпускателна система. Така въоръжен, “портокалът” на Lumma Design развива максимална скорост от 327 км/ч и достига 100 км/ч със старт от място за по-малко от четири секунди.

Съществен принос към нарасналите способности на CLR 500 RS има специалният изпускателен колектор и спортните катализатори с повишена пропускателна способност. Ауспухът завършва с две 115-милиметрови хромирани тръби отляво и отдясно.

За превъзходното пътно поведение на модифицираната M-петица се грижат 21-цолови джанти, на които са монтирани гуми с размер 255/30 отпред и 295/25 отзад. Променено е и окачването на автомобила. Шасито е дело на майсторите от H&R. Неговата твърдост може да се регулира, а клиренсът - да се намали с до 40 мм и на двете оси. За обуздаването на цялата тази мощ се грижат 380-милиметрови спирачни дискове на Brembo с шестбутални апарати отпред и модифицирани компоненти отзад.

За салона на Lumma Design CLR 500 RS BMW M5 се предлага оригинална програма, включваща кожена тапицерия, алкантара и апликации от въглерод и алуминий. Цената на “портокала” все още не се съобщава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pavlito

    9 3 Отговор
    s dve dumi BMV niama po dobri
  • 2 BMW MANIQ

    5 2 Отговор
    Tiha no6t svqta no6t M PALAROVA MO6T NQMA PO DOBRI PROSTO NQMA
  • 3 Nikola

    6 1 Отговор
    BMW I VSI4KI NAZAD,PROSTO NQMA KOMENTAR.....
  • 4 гош

    2 0 Отговор
    номер едно това е бмв радоста от шофиранетo
  • 5 BMW FOREVER !

    1 0 Отговор
    E tova e mashinata,BMW FOREVER !!!!!