Last news in Fakti

17 Септември, 2017 14:18 8 803 11

Как да ти съсипят деня на Нюрбургринг

Понякога и едно от най-добрите места за каране на автомобил - пистата Нюрбургринг, не е условие за пълно удоволствие, както ще видим в този клип. Знаем, че има много различни хора и характери, но с малко толерантност може всичко да преминава гладко. Е, тук случая обаче, не е такъв. Пистовото каране изисква подходящ автомобил, но и много умения, в които трябва да бъдем сигурни. Nissan GT-R R35 NISMO е един изключително бърз автомобил, който разполага с 600 конски сили, но поради 4х4 задвижването изисква определен тип поведение на шофьора, а не просто държане на волана. В случая, той е застигнат от една малка, но много бърза машина - Lotus Exige, но отказва да ѝ даде път, както гласи всяко дори и неписано правило, а се безуспешно се опитва да държи темпото и се озовава два пъти извън пистата. Това разбира се води до съсипване на общото време на шофьора на Lotus-а, който е видимо недоволен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шампиона

    15 11 Отговор
    Не, че нещо, но нисана не е нисмо..А тоя Лотус има ужасни скърцащи накладки..
  • 2 Мъка

    14 15 Отговор
    Тоя лотус е пълна вагонетка!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Кольо Камиона

    15 2 Отговор
    Сори, но не видях кой знае какъв проблем. Лотуса е лек и печели време на спиране и на завоите, Годзилата е мощна на правите отсечки. Тоя с Нисана общо взето не знае да кара и гълта прахта на Лотусчето.

    Коментиран от #5

  • 4 незнайко

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мъка":

    Вагонетка, но с много добър водач! Мощността трябва да се контролира! Всичко е в задкормилното устройство !
  • 5 Хехе

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Кольо Камиона":

    Викаш нисана не знае как да гара.
    Искам теб да те видя с такъв нисан на ринга и да си се присмивам.
    Аман от смешковци, мислещи се за голямата работа.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 мислител

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хехе":

    В случая смешкото си ти. Ясно се вижда, че този с нисана не може да кара, ако можеше нямаше да прави такива елементарни грешки.
    Това какво общо има с който и да било друг ако вземел ГТР ?
    Ама така става като бързаш нещо да напишеш без да си размърдаш мозъка малко.

    Коментиран от #8

  • 7 Кольо Камиона

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хехе":

    Общо взето няма какво да добавя към коментара на "мислител".
  • 8 Хехе-имам такъв нисан

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "мислител":

    Би ли ми казал колко километра си навъртял с такъв нисан или друга подобна спортна кола. Колко пъти си карал на тази писта. Би ли ни дал линк с твое видео от което да видим ти какви шофьорски умения имаш с шофирането на спортна кола на писта.
    Ако нямаш приемам че си поредния сопаланко който се мисли за голямата работа защото е пробил гърнето да ръмжи много и е сложил лепенка на страничния калник с лого на някоя фирма занимаваща се с тунинг.
    Дай да те видим тебе, защото оня ден болиди на ферарир се сблъскаха та сигурно и техните пилоти не могат? А? Смешко?
  • 9 Патриот

    2 0 Отговор
    Добре де, каква може да причината по-слаб автомобил с по-скапана колесна формула (не е 4х4) да изпревари съответно по-мощен 4х4 автомобил?
    според мен също проблема на Нисана е гарнитурата между волан и седалката.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Хехе- имам такъв нисан

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Патриот":

    В конкретния случай е възможно шофера на нисана да е с по-слаби умения спрямо другия. Би било въздух под налягане да давам оценки за уменията на някой пилот!
    Но има нещо по-важно: за всички спортни автомобили е от изключително значение съотношнието маса мощност. И колкото по-добро толкова по-добре.
    На лотуса нямам идея какви са техническите данни, но ако разсъждаваме по тази начин би трябвало едно бугати примерно с 1500 к.с. да няма равно на ринга, а то не е съвсем така.
  • 11 Църо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Патриот":

    Ами можеш лесно да разбереш какво означава разлика от 650 килограма в теглото например, защото GT-R тежи 1750 килограма...