30 Октомври, 2017 11:54 3 193 4

Автопилот на КамАЗ-ите... няма да има

Автопилот на КамАЗ-ите... няма да има - 1

Феновете на руските камиони бяха силно развълнувани от новините за интегрирането на нови технологии в КамАЗ-ите, а след като специалистите от компанията представиха концептуален камион със системата ADAS (спомагателен автопилот от първо поколение) духовете се разбуниха още повече.

Въпросната система трябваше да помага на водачите, следейки пътната маркировка, знаците, както и да предупреждава за наличие на препятствия пред камиона. По време на представянето от руската марка дори обявиха, че продукция с интегрирана ADAS ще се появи следващата година. Сега обаче нещата се промениха. Автопилот на КамАЗ-ите... няма да има.

Това заявиха официално от компанията, като уточниха, че системата е напълно готова за интегриране, но това няма да се случи заради изричното настояване на дилърите. Според тях ADAS ще повиши цената на камионите с 3%, което няма да се отрази добре на продажбите. Дилърите са на мнение, че клиентите още не са готови за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    15 10 Отговор
    Другари и другарки - таз година пилот ,след 50 години Автопилот !
  • 2 Random

    11 6 Отговор
    За неразбралите:
    системата е напълно готова за интегриране, но това няма да се случи заради изричното настояване на дилърите. Според тях ADAS ще повиши цената на камионите с 3%, което няма да се отрази добре на продажбите.
  • 3 ВАГ

    7 4 Отговор
    Автопилота да не е кучето Лайка ?!!
  • 4 я си таковайте майката

    5 0 Отговор
    Те като са се засилили да купуват Камаз.Като гледам по пътищата само Камази,а аз живея на границата с Турция.Камаз след Камаз.