Last news in Fakti

7 Юни, 2008 14:04 2 900 2

MTM S5 GT Supercharged

  • mtm s5 gt supercharged-
  • audi s5

Тунинг компанията Motoren Technik Mayer не се отказва от основната си цел - да прави бързите автомобили още по-бързи. За тези, които не се сещат за техни предишни проекти ще споменем доработките на Bentley Continental Gt, Audi R* и RS4, както и двумоторното купе TT. Това всъщност е само малка част от портфолиото на немската тунинг фирма.

Предвид гореизброените доработки може спокойно да се твърди, че новата им работа по проекта S5 е просто рутинна.

Като за начало към 4.2-литровия агрегат инженерите от MTM монтират механичен компресор. След това заменят изцяло генерацията с нова, като от задната част на автомобила се показват четири доста обемисти накрайника и сериозно “бъркат” в електронния блок на агрегата. Така към стандартните 349 конски сили са добавени още 156 и резултатът е 505 кончета под капака на доработеното Audi S5.

Външно тунингованата версия се отличава от стандартната по новите хромирани спойлерчета и лайсни, както и с 21-цоловите уникални лети джанти. Последните са “обути” с възможно най-нископрофилните гуми, които както се досещате са и с възможно най-големия скоростен индекс.

Не е учудващ фактът, че в резултат на тези доработки динамичните показатели и характеристики са нараснали значително. Ускорението от 0 до 100 км/ч. става само за 4.3 секунди, а максималната скорост е точно 300 км/ч. Подобна скорост няма как да бъде развита без допълнителна интервенция и по окачването. Последното е настроено доста по-спортно и респективно по-твърдо. Освен всички тези изменения в моторния отсек е добавен интеркулер, собствено производство и допълнителни усилващи якостта на купето щанги. Готовият автомобил получава името MTM S5 GT Supercharged и засега не е обявен за продан. Според представители на компанията цената на пакета от доработки за S5 възлиза на 24 990 евро.

Радослав Славчев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 veron76

    3 2 Отговор
    mnogo dobro
  • 2 rossano

    3 1 Отговор
    napravo e mnogo zdravo