14 Ноември, 2017 13:32 11 614 7

Година затвор за рег. номер от картон

  • сащ-
  • полиция-
  • автомобили-
  • нарушение-
  • закон-
  • регистрационен номер

Полицейски патрул в САЩ, щата Масачузетс, задържаха водач, който си направил собственоръчно регистрационен номер на автомобила от картон. По-конкретно става дума за капак от кутия за пица, на който цифрите са написани с обикновен маркер.

Информацията за задържането е поместена на официалната страница на полицейския департамент във Facebook. По щатските закони, за подобна регистрационна табела, собственикът на стария Buick Century може да получи затвор от една година и е задължен да плати глоба от $5 000.

Освен това ще му бъдат наложени и други парични санкции за управление на нерегистрирано МПС и за фалшифициране на регистрационен номер. Общата сума на глобите ще превиши няколко пъти цената на автомобила, който в момента се оценява на $2 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    31 9 Отговор
    Ас па от пет години вече си карам беенвето с номер къде го написах на идна тенекия от сирене щото си затрих оригиналня па досега съм немал никакви проблеми
  • 2 Mookie

    15 0 Отговор
    Наказателен кодекс в България:
    Чл. 345. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2016 г.) (1) Който си служи с табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, или с табела, неиздадена от съответните органи, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от петстотин до хиляда лева.
    (2) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред.
  • 3 БАЙ Хой

    14 8 Отговор
    А за такива като БАЙ РОСКО ПЛЕВНЕНЛИЯТА ДЕТО може да си ПОСТРОИ малка къщурка може да си има малък ТЕЦ МАЛКА ПЕНСИЙКА
    е.......КАК ВИ СЕ ЧИНИ ТОВА БЕ ....УВАЖАЕМИ...ТЪПАЦИ....
  • 4 Снежа

    11 2 Отговор
    Съседа зимата си блъсна форда ходи къде ходи и си намери същия премести си номерата и си го кара половин година .Кой вика ще ме спре а и да ме спре дали ще му мине през акъла да сверява номер с двигател Но.... Дойде време за преглед Ами сега .? Ами сега седи пред дома му и се наложи да си вземе друга трошка за търкаляне .....Надяеа се тайно зимъска да си го кара пак из града

    Коментиран от #5

  • 5 Петър

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Снежа":

    На ГТП не сравняват номерата на рамата и двигателя въпреки че им влиза в задълженията,години съм карал такова МПС
  • 6 onq s konq

    6 0 Отговор
    Като речем да изжежем баварецо и я турам картонени регистрационни табели, написани с маркер, та да заблудим милиционерите. Само един път успеяха да ме фанат куките с Астрата 1.6. То и мойто БМВ е 1.6, ама е поиздухало, та ме догониха.
  • 7 ST'Hunter

    2 0 Отговор
    Кон, добре, че си ти, че да се посмеем от сутринта! Само заради тебе чета коментарите сутрин! Продължавай да ни радваш и Господ здраве да дава на теб, коня и 30-годишното ти BMW !!!! 🚗😀