Last news in Fakti

31 Януари, 2009 11:39 827 0

Blastolene Hemi Trike

  • blastolene hemi trike

След всяко следващо творение на Blastolene brothers остава убеждението, че собствениците на компанията Ранди Груб и Майкъл Лийдс просто няма как да създадат нещо по-чудовищно. За първи път светът чу за двамата автомобилни екстремисти покрай Джей Лено, който отначало само промотираше техния Blasolene Special, а в крайна сметка купи нечовешкото возило с двигател от танк. Не по-малко впечатляващи бяха и следващите им проекти - особено роудстърът B-702 с 12-цилиндров мотор GMC.

Оказва се, че Груб и Лийдс винаги имат някакъв нов коз в ръкава, с който да скрият картите на всички останали. Blastolene го извади на тазгодишното изложение Grand National Roadster Show, на което по принцип трудно може да се изпъкне сред множеството с нещо невиждано. На събития от този ранг дизайнерското и инженерно майсторство съвсем не е достатъчно условие за успешно представяне, а по-скоро задължителен минимум. Бруталните идеи на Груб и Лийдс са онова, което им гарантира вниманието на специалисти и любители. Новият Blastolene Hemi Trike си има в изобилие от всички съставки - изработката и конструкцията са извънземни, а оригиналността граничи с клинична лудост.

Трайкът на Blastolene не оставя много загадки за публиката. Самото име на униката подсказва какво лежи в основата на проекта. Друг е въпросът, че легендарният V-образен двигател Hemi, около който е изграден триколесният драгстер, ограничава напълно видимостта от мястото на водача. Пределно ясно е, че такова возило не е създадено за каране, което обяснява защо са спестени каквито и да било технически данни. По скоростомера, интегриран в главата на двигателя, може да се предположи единствено, че прототипът Dodge Tomahawk отпреди няколко години вече си има достоен и далеч по-брутален съперник.

В интерес на истината Blastolene Hemi Trike не е първият подобен проект, по който работят Ранди Груб и Майкъл Лийдс. През 2003 г. двамата участваха в епизод на поредицата на “Дискавъри ченъл” “Monster Garage”, в който помогнаха на Джеси Джеймс от West Coast Choppers да сътвори триколка от... влекач Peterbilt, модел 1972-ра.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА