28 Януари, 2018 12:12 4 952 2

Продава се "ролсът" на руския император

  • rolls-royce-
  • silver ghost-
  • николай ii-
  • русия

Rolls-Royce Silver Ghost (40/50 hp) от 1914 г., принадлежал на последния император на Русия Николай II, се продава в Германия. Редкият автомобил с каросерия от френското ателие Kellner et ses fils е оценен на €4 000 000.

Царският Silver Ghost е изработван в продължение на година след представянето му на Международното автомобилно изложение в Санкт Петербург през 1913 г. Оборудването включва електрическо осветление, вази за цветя, несесери пепелници и др.

Под предния капак работи 7.4-литров редови шестак с мощност 50 к.с. 1 970-килограмовата лимузина харчи по 17.5 литра бензин и 1 литър масло на 100 км. Максималната скорост е 117 км/ч.

След смъртта на Николай II "ролсът" е изнесен от Русия и следите му се губят. Появява се за кратко в казино в Лас Вегас, след което изчезва отново, за да бъде открит отново в Германия. Това не е първият опит да бъде продаден. През 2013 г. императорският Silver Ghost бе предложен за €5.5 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи Чалгаджи с БМВто

    2 0 Отговор
    Очаквам с нетърпение коментари, колко много са му пърдяли на седалките... Странно, че само на БЪЛГАРСКИ език ги чета такива! ( но не винаги на кирилица) Нямате аналог просто...
  • 2 Майтапчия

    2 0 Отговор
    Много по-интересен е Ролсът на Ленин-отзад е с вериги,а отпред със ски!