7 Март, 2009 16:48 1 289 1

Infiniti Essence

  • infiniti-
  • essence-
  • infiniti essence

Infiniti посреща 20-ия си рожден ден в тежък икономически момент, който на всичко отгоре съвпада с официалния дебют на марката в Европа. Луксозното поделение на Nissan обаче няма никакво намерение да сваля гарда. Концепцията Еssence притежава всичко, от което японците имат нужда, за да привлекат внимание на Стария континент - размазващ дизайн, мощ в изобилие и “зелена” душа. Внушителното купе с дължина 4.7 метра и изнесен силно назад в съответствие с канона пътнически отсек бележи първия опит на Infiniti в хибридните технологии. Задвижва се от 3.7-литров V6 с два турбокомпресора и дискообразен електромотор, захранван от литиево-йонна батерия. Общата мощност на двата агрегата доближава 600 к.с. (434 от бензиновия и 158 от електрическия) и се предава само на задния мост.

Съвсем неяпонските размери на Essence се компенсират от интериор, в който произходът на дизайнера Широ Накамура си личи по всичко - от двата отделни “пашкула” за водача и пътника, през ръчно рисуваното дърво до асиметричните шевове на седалките, имитиращи начините на връзване на мъжки и женски кимона. Специално за тях в багажника с електрически управляемо чекмедже са предвидени сакове от Louis Vuitton.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ravn

    0 0 Отговор
    Космически кораб :)