6 Февруари, 2018 16:23 5 925 6

Geely става най-големият акционер в Daimler

  • daimler-
  • geely
Geely става най-големият акционер в Daimler - 1

Китайската компания Geely планира да купи 6.8% от концерна Daimler AG от кувейтския суверенен фонд Kuwait Investment Authority. Ако сделката се осъществи, собственикът на Volvo, Proton и Lotus ще стане най-големият акционер в немския производител, съобщава Bild am Sonntag.

Reuters пък твърди, че китайците вече са купили част от ценните книжа на Daimler. Агенцията се позовава на собствени източници, според които около 3% от немския концерн са собственост на Geely.

В момента 70.7% от акциите на Daimler AG принадлежат на институционални инвеститори (инвестиционни фондове, застрахователни компании, банки и т.н.), а 19.4% от ценните книжа се намират в частни ръце. Един от най-големите акционери в концерна е алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi, който притежава 3.1% от ценните книжа.

Това не е първият опит на Geely да придобие дял в Daimler. Миналия ноември немците отклониха предложение да продадат на преференциални цени 5% от акциите си на китайския автопроизводител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дзън Син Бао

    10 4 Отговор
    Хихихихии...
  • 2 гост

    20 2 Отговор
    Това е втората китайска компания след Dongfeng , която се пробва за по-малко от година , а когато хиените те наобиколят , краят е близо .
  • 3 коки

    11 2 Отговор
    Ай честито, Мерцедес чайна,очаквайте скоро 😂😂😂
  • 4 Японеца

    7 1 Отговор
    Мнението ми за АМG GT4 и други нови Мерцедеси:
    Харесвайки доста коли на Мерцедес, ще кажа, че тоя нещастен Гюнтер, гледа като току що ограбен!
    Дано му оправят фаровете.
    А отзаде е като бита овчарка с подвита опашка!

    Гили ще ги оправи, като нарита некадърните боклуци, развалящи марката.

    Коментиран от #5

  • 5 Антон

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    Викаш новите мерцове са гадни а? Особено пък версиите гт, амг и т.н.
    Кога ще се осъзнаете че сме 21 век , 2018 и времето на 123,124, некакви 190-ти и подобия очиларки е безвъзвратно отминало !
    Между другото къде са хейтърчетата на ягуар, които се присмиха че компания с традиции била станала индийска собственост.
    Та така другата с традиции е китайска.
  • 6 Гъбарко Печурков

    1 3 Отговор
    Мерцедесите и те ли съ продадоха............да живее фау вето.