12 Март, 2018 13:37 6 595 18

Geely искала да купи и BMW

  • bmw-
  • geely-
  • ли шифу-
  • daimler

Шефът на китайския концерн Geely Ли Шифу опитал да откупи част от BMW, твърди сп. Spiegel. Неотдавна компанията на милиардера стана най-големият частен акционер в Daimler AG.

Списанието не посочва причините, поради които сделката с BMW не се е осъществила. Изданието обаче съобщава, че Ли Шифу се е интересувал и от придобиването на Fiat Chrysler Automobiles.

Според Spiegel интересът на Geely към германските производители се дължал на стремежа към достъп до немски електромобилни технологии. За целта на баварците дори бил предложен облекчен достъп до китайския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    24 2 Отговор
    Хвърлиха се всички да произвеждат в Китай сега ще се чудят как да се пазят как въобще да съществуват....и ще бачкаме всички по китайски все повече и повече с всеки изминал ден

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Нищо ново

    9 3 Отговор
    Те и сега голяма част от акциите на БМВ са собственост на китайски инвеститори
  • 3 ТАВАРИШ ПЕРУКАН

    14 1 Отговор
    Преди 30 тина години като бях ученик плъзна една мълва че китайците ще бъдат господари на света. Тогава се чудех как е възможно това и че няма как да се случи. Сега виждам че този който е предвидил това е абсолютно прав. Без войни и агресия бавно, бавно хората си подготвят почвата и в един момент това ще е факт.В крайна сметка ще оцелеят най силните умните и пробивните всъщност както е по природните закони няма нищо случайно в случайността

    Коментиран от #13

  • 4 гост

    3 0 Отговор
    Съвсем наскоро президентът на Toyota Motor Corp. – Акио Тойода, промени ръководния състав на компанията си. В него влязоха британец, японка и няколко експерти от външни компании, което според експертите означава, че един от най-големите производители на планетата е изправен през сериозни сътресения.

    Изданието Automotive News припомня, че Тойода често прибягва до подобни действия. Този път обаче той не следва наложилата се традиция, а в действията му се крият доста по-сериозни мотиви. И те са свързани най-вече със страха, че Toyota може дори да не оцелее в новото време.
    https://www.investor.bg/analizi/447/a/toyota-se-pritesniava-che-moje-da-ne-ocelee-256227/
  • 5 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    И да се чудят и да не се чудят , въпросът е само на време и то съвсем не много !! В момента вече повече от 50% от продажбите им са в Китай , а даже 20% спад е достатъчен да ги докара до фалит и тоя "китаец" е напълно в състояние да им го докара и то с лекота !!!! Та тоя "отказ" е само за вдигане на цената , както стана и с Даймлер , така че скоро чакайте подобни новини на "най-големия акционер в Даймлер вече е КИТАЕЦ " !!!!!!
  • 6 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Между другото ако забелязваш , НУЛА интерес към ВАГ !!!!!!! И единствената възможна причина , БЕЗПЕРСПЕКТИВНОСТ !!!

    Коментиран от #16

  • 7 Бутала и турбо

    7 1 Отговор
    Китайците въобще не ги интересуват бутала и турбо. Поставили са си за цел да произвеждат най-много електромобили в света и сега се стараят да докопат възможно най-много технологии.

    После жална им майка, на тези които смятат да продължат да продават консумативите, наречени бутални двигатели. На китайците никога не им се е отдавало да ги правят добре, но за сметка на това произвеждат най-много батерии в световен мащаб. Първоначално ще продават батерии на всички пазари, а по-късно цели автомобили, когато запълнят пазарната ниша в Китай. Предвид амбициите им, това бъдеще няма да е много далечно.

    Коментиран от #8

  • 8 Ммм

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бутала и турбо":

    Електрическите коли имат много проблеми,откъде толкова електричество и за коли и за градове слънчевите батерии и вятъра няма как да произвеждат толкова енергия и са ненадеждни и непостоянни,пробега на един ел.автомобил е много по-малък от колкото на един с ДВГ,батериите се сменят през 5 години и се зареждат много бавно,производството на Ел. автомобил е много замърсяващо.

    Коментиран от #12, #14, #18

  • 9 ВАГ

    4 0 Отговор
    Какво против китайците имате ?!! ... работливи,дисциплинирани ... могат да правят всичко от 1во да 10то качество (зависи кой какво поръчва и плаща) .... нямат технологии (акъл) хората и искат да си купят.
  • 10 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор
    Само едно нещо ще кажа......учете китайски.
  • 11 Гост

    4 1 Отговор
    Ако немците си продадат автомобилната индустрия Германия няма да е същата от там и Европа.
    ДЖЕНДЪРИ...................
  • 12 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ммм":

    Давай , давай , като го повториш 10 000 пъти ще вземеш и сам да си повярваш , ама друг надали , за твое съжаление !!

    Коментиран от #17

  • 13 номер едно

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТАВАРИШ ПЕРУКАН":

    И ако има някой не разбрал китайците вече са, господари на света!
  • 14 ВЕИ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ммм":

    "През зимата вятърните паркове в северната част на Атлантическия океан биха могли да произвеждат достатъчно енергия, за да се покрият сегашните нужди на цивилизацията", се посочва в разработката, публикувана в Рецензиите на Американската академия на науките (PNAS). За сметка на това през лятото "такива вятърни паркове биха произвеждали само достатъчно ток, за да се покрият нуждите от електричество в Европа и евентуално Съединените щати", отбелязват авторите на проучването.


    http://3e-news.net/свят/институт-карнеги-вятърните-паркове-в-открито-море-могат-да-покрият-потреблението-на-ток-в-света_57020
  • 15 BMW

    4 0 Отговор
    Той бавареца да не е луд да се продаде е ей чан чун :D
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ммм

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ти и сам не си вярваш нали
  • 18 ШМЕКЕР

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ммм":

    Човечеството ако успее да усвои само 2% от вятърната или слънчевата енергия,ще са достатъчни за захранването с ел.енергия на цялата планета.