Last news in Fakti

9 Април, 2018 10:02 21 957 7

Британци намериха погребан автомобил

  • daimler-
  • db18-
  • consort
Британци намериха погребан автомобил - 1

Жители на остров Гърнзи - вторият по големина британски остров в Ламанша, намериха в двора на имението си... погребан автомобил. Браян Ръсел, който купува имот на острова започва разкопки в новия си двор и открива там един Daimler, произведен през далечната 1949 година.

От колата, която е затрупана с дебел слой земя, са останали само рамата, двигателят и предната броня. Виждат се и части от салона. Намерена е и табелата на шасито, от която става ясно, че колата е Daimler DB18 Consort.

Не е известно защо колата е погребана там. Предполага се, че понеже по онова време в Гърнзи не е имало центрове за преработка на старо желязо, колата е била заровена, тъй като е била ненужна.

Британци намериха погребан автомобил
Daimler DB18 Consort


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ-5

    51 7 Отговор
    Богохулници може да е трансформър
  • 2 санде

    47 5 Отговор
    Ако беше се случило в България, вместо да я зариват, щяха да я ползват за кокошарник
  • 3 Бах

    16 13 Отговор
    Как се предполага? Британците, не са прости и не биха дали за скрап подобна кола, дори и тя да е много съсипана! Това е класически автомобил, а още повече, че няма как да е ръждясал толкова много и да се е съсипал, защото само двигателя му е железен всичко друго е алуминий! След войната са произведени под 5000 бройки, като доста са отивали в Английските колонии Бирма и Индия и най-вероятно до наши дни са се запазили много малко бройки! Според зависи от качеството на колата, в наши дни, тя би струвала над 40 000 паунда, но това е като стартова цена!
    Това да не е Волга или Москвич, че да стават само за скрап дори и новопроизведени?!! Нещо друго е станало с колата, ама не е погребана вместо за скрап !

    Коментиран от #5

  • 4 Крадена, заложена или програма на комар

    7 2 Отговор
    Скрили са я, после са починали или са убити!
    Тайната остава скрита до продажбата на земята!
  • 5 кво рече

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бах":

    То като го гледаме тоя Daimler въобще не е изгнил , а направо се е слял със земята. Бил заровен , да виждате трап където е бил заровен , защото аз не виждам. Комшията има в двора един ЗАЗ и Москвич от 60-те години , и освен повърхностна ръжда , не са мръднали. Вярно ,че не са в движение но изглеждат кукли в сравнение с тая отпадък където е на снимката , то не може и скрап да се нарече тоя Daimler.
  • 6 vasik atanasova

    3 3 Отговор
    ИМА НЕЩО НЕРЕДНО ТУКА
  • 7 Хмм

    3 0 Отговор
    Да се разровят още ПОД колата, кой знае какво ще открият. Май е заровена с цел да "покрие" нещо друго.