Last news in Fakti

10 Април, 2018 17:09 4 245 5

Шефът на Volkswagen подава оставка

  • volkswagen-
  • матиас мюлер

Председателят на управителния съвет на Volkswagen Матиас Мюлер напуска поста си, съобщава Handelsblatt, позовавайки се на източници от немския концерн. Длъжността най-вероятно ще поеме Херберт Дис, друг от висшите мениджъри на компанията.

По-рано от Volkswagen обявиха, че предстоят промени в ръководството. "Акционерното дружество проучва възможностите за по-нататъшно развитие на управителните структури, което може да бъде свързано с кадрови размествания и преразпределение на отговорностите между подразделенията", отбелязват от концерна. Решенията ще бъдат обявени в петък, когато се събира надзорният съвет.

Мюлер пое ръководството на Volkswagen през 2015 г. в разгара на скандала с открития в дизеловите автомобили на компанията софтуер за манипулиране на вредните емисии. Преди това мениджърът оглавяваше Porsche.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BMWPower

    13 5 Отговор
    "Модерния" Еко Джендър свят убива всичко истинско и не цени никаква история и мъжество. Няма ги вече истинските автомобили в случая КЕФЕР, GTI, SYNCHRO и т.н., модерния джендър иска ч*кибойска кола с плейстейшън, пластмаса и ако може като зарежда да не слиза от колата, случайно да не се наложи да си извади ръцете от...
  • 2 The TRAPPER

    3 4 Отговор
    От утре поемам аз!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Бичето

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "The TRAPPER":

    Най накрая ше осъществиш мечтата си за хибридно дилдо
  • 4 German cars

    6 0 Отговор
    Явно на човека му е писнало да прадава тия боклуци и да лъже хората!

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "German cars":

    Но за сметка на това в "държавата" само те лъжат, без дори и боклуци да могат да ти продадат. Иска им се да ти ги продадат, но не могат да ги направят. Капацитетът е максимум електрически бойлер, който протича след около 5-6 месеца.