26 Април, 2018 11:03 17 343 3

Заводски VW Golf с два мотора и 640 к.с.

  • volkswagen-
  • golf-
  • pikes peak
Заводски VW Golf с два мотора и 640 к.с. - 1

Вече ви разказахме, че тази година, на 24 юни, Volkswagen се завръща в култовата надпревара Pikes Peak с един електромобил, който според думите на конструкторите му, е по-бърз и от болид от Формула 1.

Знаете ли обаче, че това няма да е първото участие на марката в тази емблематична надпревара, в която правилата са прости - 20-километрово изкачване със 156 завоя трябва да се преодолее за възможно най-бързо време.

Заводски VW Golf с два мотора и 640 к.с.

Volkswagen взима участие в състезанието Pikes Peak през 1987 година с един уникален Golf II. Най-любопитното в този автомобил е, че разполага с два 1.9-литрови турбодвигателя - по един за всеки мост.

Всеки агрегат е с мощност 320 конски сили. Резултатът е 640 коня и четири задвижващи колела. Интересно е да се отбележи, че водачът има възможност във всеки един момент да изключи тягата към предния или към задния мост.

Нестандартната "двойка" се впуска в надпреварата и до последно се движи по трасето с рекордно време, но малко преди края къса шарнир и подарява победата на колегите си от Audi. След това състезание проектът за двумоторен Golf е закрит и никой никога не чува нищо за него.

Заводски VW Golf с два мотора и 640 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боби свищов

    4 12 Отговор
    Смок свири на върбъ става за търговийка за атокъщицата за някой да я лапне да изкарам пак парата мангизите да шушнат мога и някой пиче да повозя да я барам за матриалец

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.