Last news in Fakti

27 Април, 2018 13:47 49 370 23

Сбогом, господин Brabus!

  • brabus-
  • бодо бушман
Сбогом, господин Brabus! - 1

Бодо Бушман, основателят на едно от най-известните германски тунинг ателиета Brabus, почина на 62-годишна възраст. Причината за смъртта на Бушман не е известна. В съобщението до медиите се споменава единствено, че през последните месеци той е бил тежко болен.

Бушман основава Brabus през есента на 1977 г. със състудента си Клаус Бракман, когато е едва на 22 и все още следва в университета. Името на фирмата е съставено от първите три букви от имената на двамата (BRAckmann и BUSchmann).

Първата работилница на Brabus се намира зад автокъщата на родителите на Бушман в гр. Ботроп, Северен Рейн-Вестфалия. Гаражът обаче скоро отеснява, тъй като ателието се прочува бързо. С годините то става една от най-уважаваните и известни тунинг компании в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Ромео

    188 4 Отговор
    Светла му памет на човека!
  • 2 Моамар

    18 237 Отговор
    Никога не съм харесвал работата на Брабус, мерцедесите им изглеждаха като модели на Хюндай от началото на 90-те

    Коментиран от #4, #13, #18

  • 3 Беемвист

    138 4 Отговор
    Велик!
  • 4 Бре

    176 11 Отговор

    До коментар #2 от "Моамар":

    .. Каза легналия на дивана моамар, пиейки топла бира.. Една джанта направи поне, умнико, па после търси кусури на успешни хора.
  • 5 fen na benz

    72 11 Отговор
    Лично на мен звука на Brabus ми харесва повече от на AMG....въпрос на вкус ! Дано не се прочени одеологията на фирмата !

    Коментиран от #7

  • 6 браво на дойчовците

    77 3 Отговор
    Лека му пръст на човека!
  • 7 Жаба

    82 3 Отговор

    До коментар #5 от "fen na benz":

    Ако трябеа да ги сравнавам,AMG е кафенцето,BRABUS е RED BULLа
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бмв

    16 53 Отговор
    Лека му пръст на човека,но и аз не харесвам брабусите.Имах ГЛ БРАБУС преди години и бях силно разочарован.Общо взето гаражен тунинг.Става ако живееш до въпростния гараж и след всяко излизане на колата да им я връщаш за ремонт.Чупеше се адски бързо.Тунинга не е само да напомпаш двигателя ,пък че издържа 100 км не им идва на акъла

    Коментиран от #17, #23

  • 10 Тит

    42 3 Отговор
    БМВ,тоя тунинг на ГЛ да не е ,,маде ин България,,?
  • 11 Mercedes-Benz

    46 0 Отговор
    Велик! Създаде едни от най-умопомрачителните тунинг версии на Мерцедес-Бенц! Бог да го прости и нека почива в мир!
  • 12 BMWPower

    37 1 Отговор
    Вечна му памет!
    Свалям шапка, оставя значителни постижения след себе си.
  • 13 asdf

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Моамар":

    Абе ти чуваш ли се кво говориш бе келеш, я покажи малко уважение към човека.
  • 14 пешо

    27 2 Отговор
    Един от най-големите ....BRABUS...да почива в мир...
  • 15 А класа

    19 3 Отговор
    Вие тук виждали ли сте въобще Брабус,или само от Тайван?

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Антон

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "бмв":

    Да ти кажа за гл-а
    Аз имах гл от модела х166. Купен нов от представителството. Не беше брабус.
    Изключително чуплив и кекав джип. За година и половина ми изтърка нервите, беше си редовен посетител на сервиза.Дори бих го определил като горублинска бракма. Добре че беше гаранционен. Писна ми и го махнах. След гл-а мнението ми за мерц е коренно променено и повече едва ли бих се качил на тази марка.

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бмв

    3 12 Отговор

    До коментар #17 от "Антон":

    Прав си колега, и аз се отказах от марката.Приятелката ми имаше и SL и той беше подобна работа.На всяко пътуване се чупеше и нещо светваше.За няма и 1 година и го махнах.
  • 20 Stefko88

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "А класа":

    Да има истински.
  • 21 Антон

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Антон":

    Понеже гледам че се нацъкали минусчета, искам да съм малко по-подробен. Колата не беше складова а конфигурирана от мен и заявена за производство.
    Та проблемите: при първото отваряне на предния капак за течност за чистачките, скобата която трябва да дръпнеш за да отвориш капака ми остана в ръката, неработещ масаж на седалката, неработещ климатик, неработещо парно, проблем с охлаждането на седалката, проблем с отопление на седалките или работи или не, задния парктроник на моменти не включваше, системата за ад блу даде някакъв дефект, оказа се помпа или нещо подобно, два пъти смени на амартесьори, облегалката на задната седалка блокира в паднало положение и не искаше да се вдигне, известно време децата се возеха на седалките в багажника, блокира машинката на шофьорския колан и не го пускаше да излезе и докато ми дойде ред за сервиз, карах без колан с другия преден закопчан на моята седалка за да не пищи че карам без колан. На единия праг изгоря светещия надпис мерцедес-бенц, беше изгорял и някакъв чарколяк управляващ лед стоповете, защото имало влага ??!!. Всички тези неща бяха отстранени гаранционно, къде с нов софтуер, къде с нови части. Това на кола на 32-33 хил.км. Накрая старт-стоп системата правеше по някоя засечк и като угасне в задръстването, после не искаше да запали. За капак имах драскотини на ръба на шофьорската врата, от удари в стената на гаража, каското това не го покривало. Платих 500 лв., На тогавашния балканстар, да боядисат целия детайл
  • 22 Антон

    7 1 Отговор
    На тогавашния балканстар, да боядисат целия детайл., като бях излъган от тях нак-нагло. Най-вероятно бяха го намазали с маркер, защото след първата автомивка отново се появиха същите драскотини. Като вдигнах джабола, щели да го оправят за тяхна сметка. Смях смях, вече бях пуснал колата на обява и го зарязох.
    Това е съвременния мерцедес, правен от афро-американци в някой щатски завод.
    Пожелал съм им успех с продажбите.
  • 23 Гл брабус :D

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "бмв":

    Интересно как си имал Гл брабус никога не е тунинговал ГЛ имат ГЛК и ГЛС тунинг :D