Last news in Fakti

11 Март, 2010 09:30 1 084 0

Абу Даби домакин на MotoGP?

  • абу даби-
  • motogp

MotoGP е гореща тема за организаторите, които определят пистите и след Катар, който вече традиционно открива сезона на шампионата. Абу Даби, столицата на ОАЕ и най-голямото от седемте емирства в крайбрежието на Персийския залив се стреми също да бъде домакин на един от кръговете в MotoGP.

Ръководството на моторните спортове в Абу Даби иска да направи града, столица на моторите като предлага своята писта „Яс Марина”, където вече са се състояли няколко международни състезания като Формула 1, GP2, Сериите на Азия, Австралийското  V8 Supercars, FIA World GT1, както и международния Драг Рейсинг Фестивал. Сега Абу Даби може би ще добави към спортния си календар и най-престижното мото състезание. Ръководството им вече е говорило с Дорна и ето какъв е резултата:

 „Миналата година тук беше Кармело Езпелета, шефа на MotoGP, а дизайнерът на писти Херман Тилк ще бъде тук след няколко седмици с предложения за пистата. Със сигурност ще отнеме време. Става дума за период от две до три години, когато Абу Даби ще може да бъде домакин на кръг от шампионата MotoGP.”

Ултра модерна писта? Но дали ще успеят да задоволят всички критерии, както направиха на Муджело или на Херез де ла Фронтера?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА