Last news in Fakti

25 Март, 2010 10:19 1 322 0

"Главболгарстрой" се съгласи на 4% отстъпка за Околовръстното

  • околовръстен път-
  • строеж-
  • главболгарстой

„На отстъпка от 4% от договорените плащания по Околовръстното шосе на София се е съгласила да направи строителната компания „Главболгарстрой“. 9,5 млн. лв. са платени на фирмата за извършени строителни дейности по обекта“, съобщи регионалният министър Росен Плевнелиев. Тази сума се получава след направено препроектиране, реорганизация на строителните работни, плюс 4% отстъпка. „Обединение Юг“ спечели през 2006 г. конкурса за изпълнител на участъка от Бояна до Симеоново с най-ниска цена – 32,7 млн. лв. без ДДС. По данни от Агенция „Пътна инфраструктура“ общата сума за изграждането на 4,5- километровия участък, пътните възли при Драгалевци и Симеоново, както съпътстващата инфраструктура и комуникации, е над 90 млн. лв.
В началото на юни тази година трябва да приключи изграждането на пътния възел „Драгалевци“, част от 4,5-километровата отсечка от Околовръстното шосе, която свързва кварталите Бояна и Симеоново. Обектът се строи от „Обединение Юг“, дъщерна компания на „Главболгарстрой“. По план шосето трябваше да бъде пуснато в експлоатация през януари 2011 г.
До края на следващата седмица ще започнат отчуждителните процедури по трасето от софийския околовръстен път в отсечката от „Симеоновско шосе“ до „Младост“, съобщи още Плевнелиев. Със столичния кмет Йорданка Фандъкова те инспектираха строежа на пътния възел „Драгалевци“.
В началото на месеца с решение на правителството бяха отпуснати 20 млн. лв. за отчуждаване на терени по това трасе от 2,5 км. За изграждането на обекта са предвидени около 12,7 млн. евро, като 8 млн. евро от тях са заем от Европейската инвестиционна банка. Плановете са отсечката да бъде завършена през 2012 г. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА