Last news in Fakti

1 Август, 2018 16:21 7 820 14

Забраниха реклама на Volkswagen

  • volkswagen-
  • polo-
  • реклама
Забраниха реклама на Volkswagen - 1

Британската Служба за рекламни стандарти (ASA) забрани на местните телевизии да излъчват рекламен клип на Volkswagen Polo след шест оплаквания от зрители, че поощрява безразсъдно шофиране, като изтъква способността на автомобила да спира самостоятелно в случай на опасност.

Въпреки протестите на Volkswagen Group UK Ltd, че рекламата е заснета във веселяшки дух и всъщност насърчава безопасното шофиране, британските чиновници са преценили, че жалбите са основателни и клипът не може да бъде показван в този си вид на територията на Обединеното кралство.

Сюжетът разказва за различните периоди в живота на момче, което отначало кара колело, после мотоциклет, а накрая кола. Процесът не минава без инциденти, които костват огромно напрежение за бащата. Той винаги наблюдава отстрани, полагайки неистови усилия да не се намесва.

Когато вече порасналото момче си купува собствен автомобил, татко му отново е до него. Стресиран е повече отвсякога и когато пешеходец изскача пред колата, а синът му успява да спре навреме, той е видимо облекчен, че няма пострадали, тъй като младият мъж кара Polo с пакет системи Advanced Safety, които засичат препятствия и пешеходци по-бързо от водача.

Според ASA клипът преувеличава възможностите на електрониката и подтиква към предоверяване, което би могло да окуражи безразсъдно шофиране. Ако искат рекламата да продължи да бъде излъчвана, от VW трябва да я преработят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САП

    27 1 Отговор
    Прави са повечето хора приемат на юнашко доверие подобни асистенти и не се замислят, че има условия, при които асистента не може да се справи или не дай си боже да се повреди.

    Те повечето по пътищата дето се трепят са такива дето се доверяват на различните системи за сигурност и безопасност и карат така все едно са безсмъртни(губят връзка с пътната обстановка). Накрая, като откажат или не успеят да се справят асистентите се разбиват някъде.
  • 2 асддса

    22 5 Отговор
    Е какво ? Жената изпусна плодовете и изтича на улицата да ги взима. Точно така блъскат хората, като някой изкочи неочаквано и няма хубава видимост. В случая не виждам коя част подтиква бързо и невнимателно каране ?

    Коментиран от #5

  • 3 Джуган

    28 3 Отговор
    В същността си повечето англичани са дълбоко депресирана, смазани от безброй закони, правила, порядки и камери на всеки ъгъл. Те се освобождават от напрежението и си избиват комплексите чрез злостна политическа коректност и като бесни кучета се нахвърлят на всеки който (за разлика от тях) се осмели макар и малко да се отклони от правилата.

    Коментиран от #12

  • 4 tre

    12 0 Отговор
    Като гледам моите момчета какви са, вече се поставих на мястото на таткото.
    Ходил съм в Пирогов през седмица и докторите са ме питали: "Пак ли вие?!".
  • 5 селянин

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "асддса":

    То и у щатите имаше реклама на ваг..некакъв таксист караше след VW,с противогаз..и ги глобия после че немат некакви филтри..
  • 6 Марио

    11 1 Отговор
    Стига с тези глупости.Поощпява безразсъдно шофиране.Вие изобщо виждали ли сте такова.Пълни глупости.Кой смотаняк се оплака?

    Коментиран от #7

  • 7 паразит

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Марио":

    6 човека. Със сигурност са от тия дето опазват природата и света им е виновен за мизерното им съществуване. Плюс това агенцията не е свързана по никакъв начин със правителството и законите и няма право да съди и глобява. Правилата са си ги измислисли те, така че нямам представа за чии х*й изобщо ги слушат.

    Коментиран от #8

  • 8 Марио

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "паразит":

    И аз не мога да разбера, защо ги слушат.На тях всичко им е к иво и искат неадекватни неща и мерки.Абсолютни глупости.
  • 9 ВАГ

    4 4 Отговор
    Винаги атаките са към най-добрите ,това е закономерност ... и във футбола най-оплювани са Меси и Роналдо .

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 АЛФА Q4

    4 3 Отговор
    МАЛКО ПО НАДОЛУ ИМА СТАТИЙКА ЗА КАЧЕСТВЕННИТЕ ВАГ
    VW ОТЗОВАВА 2.6 милиционери..милиона.АВТОМОБИЛА ЗАРАДИ НЕКАЧЕСТВЕНА DSG
    ЕТО ГИ НАЙ ДОБРИТЕ
  • 12 оояоя

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Джуган":

    Много точно казано! Големи дребнавци са, направо не мога да ги гледам понякога. Изобщо положението е тотал щета - руснаците са като първобитни диваци, англичаните лицемерни надувки, немците са просто ботове, французите витаят в някакви техни си облаци....
  • 13 ОБЕКТИВЕН

    5 1 Отговор
    Рекламата е съвсем безобидна според мен, но нали трябва да имат драма в живота си англичаните. Иначе не рекламата, а по-скоро целия ваг трябва да забранят докато не си вкарат колите в нормите, в които твърдят че са.

    Коментиран от #14

  • 14 ВАГ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ОБЕКТИВЕН":

    ..и коя марка коли отговаря на нормите?!!! аз съм 100% сигурен ,че мотор на порше замърсява много по-малко от който и да е друг мотор със същата кубатура . Еврейската пропаганда е всеизвестна ,най-хубави трябва да са тези които се правят в Англия (то беше Форд сега пък Хонда).
    Този остров трябва да се потопи и нещата ще се оправят.