Last news in Fakti

8 Април, 2010 20:14 999 0

Найденов дава на прокурор 5000 заменки със земи

  • мирослав найденов-
  • заменки-
  • аграрното ведомство-
  • селскостопански земи

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е внесъл сигнал до главния прокурор за извършени замени на селскостопански земи в периода 1998 – 2009 г.

Министърът е обяснил, че в дирекция „Конкуренция” на ЕК по сигнал на жалбоподател е образувано ново дело за предполагаема държавна помощ под формата на замени на земи от държавния фонд.

Страната ни трябва да даде обяснение пред европейските служби за 20 заменки. Само при пет от тях, направени през 2006 - 2007 г., държавата е била ощетена с 8.481 млн. евро, каза Найденов. Той посочи, че става дума за земи от Държавния поземлен фонд в районите на Камчия, Перелик, Сапарева баня, Бургас и Каварна. Сред тях има сделки в Несебър, Созопол и други райони за по 6-7 евро на декар, а там пазарната цена е 100 - 200 евро на декар. Тезата на аграрното ведомство е, че това не е държавна помощ, а престъпление.

Сигналът съдържа данни за всички около 5000 сделки за периода. Предприехме този ход, за да не ни обвиняват, че действаме избирателно и слагаме чадър върху някого, обясни Найденов.

Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА