Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 11:59 5 148 10

BMW се отказва от пикап

  • bmw-
  • пикап

Шефът на развойния отдел на BMW Клаус Фролих попари надеждите за появата на баварски конкурент на Mercedes-Benz X-Klasse. В интервю за австралийския сайт CarAdvice мениджърът практически отрича нуждата от пикап в гамата на марката и определя подобен проект като безсмислен.

Според Фролих подобен автомобил трябва да бъде построен на рама, тъй като самоносеща каросерия задължително би означавала компромис, а разработката на отделно шаси би била неоправдано скъпа. Освен това пазарът на луксозни пикапи били прекалено малък, а печалбите - недостатъчни.

"Не виждам потенциал в пикап със самоносеща каросерия", обяснява Фролих. "Щом Mercedes-Benz продава под 4 000 X-класи месечно по цял свят, такива автомобили явно просто не се търсят. Няма никакви предпоставки да смятаме, че нашето предложение би било по-рентабилно".

Слуховете за пикап с марката BMW плъзнаха миналата година, след като вицепрезидентът за азиатския регион и Южна Африка Хендрик фон Кюнхайм допусна, че такъв автомобил би се ползвал с популярност на австралийския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    5 7 Отговор
    еее защо бе пазара с малкоп***овци е голям
  • 2 Driving pleasure

    6 14 Отговор
    Е то от тая грозотия и аз с удоволствие и нетърпение ще се откажа :D
  • 3 Ввв

    8 9 Отговор
    Разбира се,който не може да прави джипове,да си трае най-добре
  • 4 onq s konq

    11 0 Отговор
    Ас имам намерение да отрежем моито беенве от предните врати надзаде та да стане на пикап - ама тва са само проекти
  • 5 Jack Bauer

    11 1 Отговор
    Точно се бяха подготвили от Рено-Нисан да им направят, а БМВ да си сложат само емблемата и се разсъхна работата :-D
  • 6 BRABUS

    7 2 Отговор
    Хаха, първо гледат как е при Мерцедес, както винаги е било!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чочо

    4 0 Отговор
    "Щом Mercedes-Benz"продават под 4000Х-класи месечно по цял свят,такива автомобили явно просто не де търсят".Тук или превода е грешен или тоя елемент се е издухал...4000 по 12 месеца са 48000 на година,това ще е уникален удар,невероятни продажби.Това не ти е бюджетен автомобил ,на някой от милионерките компании.Айде да каже колко продава от 7-я серия,нея що не я спрат от производство.Ама как разбираме от автомобилни стратегии(ние,читателите де).ха-ха
  • 9 Кой играе, пичели

    3 3 Отговор
    Тесла не гледат колко продават останалите и не се сравняват с когото и да било, просто правят добър продукт, а клиентите се скъсват да го купуват. А после останалите се опитват да ги догонват да правят убийци на този продукт. Така ще стане и с пикапите им.
  • 10 gigi

    2 0 Отговор
    Този Мерцедес е замаскиран Нисан Навара, дори и двигателя е на Рено. Чак сега започват да монтират двигател на Мерцедес. Та какво очакват Нисан на двойна цена да се продава като "топъл хляб" е няма да стане. Същото е положението и с Мерцедес Ситан.