Last news in Fakti

14 Май, 2010 17:48 1 072 0

Интелигентност в земеделието

  • бата агро-
  • мегатрон еад-
  • стефан христов-
  • john deere

Саша Маркова, farmer.bg

Мотото, с което фирма „Мегатрон” ЕАД се представиха на изложение БАТА Агро в Стара Загора бе „Помислете за бъдещето”. Стефан Христов, заместник изпълнителен директор на „Мегатрон”сподели с нас, че най-важното е хората да взимат правилните решения за управлението на техните ферми. Това може да стане чрез единствената интегрирана система за управление, анализ и последващи коригиращи действия АМС на JOHN DEERE, които те предлагат и в която виждат бъдещето на земеделието. В превод АМС означава: „Земеделски управленски решения”. С тази интелигентна програма JOHN DEERE работи вече 10 години и това е единствената интегрирана програма в света. Слогана на производителя е: „Интелигентност на цялата фамилия”, което означава интелигентност на трактори, комбайни, сеялки, плугове посредством АМС технология. Тя представлява прецизна навигация, управление и анализ на данните след видовете обработки и последващи коригиращи действия със специализиран софтуер. Отново коригираните данни се залагат в машините, които правят обработките още по-прецизни /със сателитна навигация до 2 см/ и повишават добивите и ефективността с 23 %. Данните се обработват за коригиращо торене, сеитба, пръскане в зависимост от това какви резултати са се получили на всяка малка част от полето, която се обработва. По този начин се постига максимума за полето при нашите почвено-климатични условия.

На изложението фирма „Мегатрон” показаха цялата гама технологии за културите, които се произвеждат в България. Фирмата направи и демонстрация на живо с интегрирана система за пръскане – слот контрол. Интелигентността на пръскачката се състои в изключително прецизна работа на терена със сателитна навигация без презастъпване на пръскането, тоест напръсканото място автоматично не се повтаря. Това дава възможност за постигане на максимален ефект на пръскане и икономии на препарат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА