Last news in Fakti

15 Май, 2010 19:24 3 012 2

"Златекс" с новости на БАТА Агро

  • fendt 800 vario-
  • златекс оод-
  • rauch axis 50-
  • fendt 200 vario

Саша Маркова, farmer.bg

Фирма „Златекс” ООД е създадена през 1991 г. да предложи на селскостопанските производители машини, резервни части, консумативи, сервиз и услуги. Целта на фирмата е да представи само и единствено най-доброто от селскостопанската техника, което съществува на пазара. Затова тя е представител предимно на немски фирми доказали своя технически ръст – FENDT, RAUCH, RABE, HORSCH. Фирма KRONE и HAWE са лидери в производството на силажокомбайни и ремаркета.

През миналата година за първи път в България е представена торачката RAUCH AXIS 50 с капацитет на бункера 4000 л., с работна ширина на разпръскване 50 м. Тя е снабдена с везна, която има импулсно замерване /100 импулса в сек./ и има непрекъснат контрол на количеството тор, което се подава. Снабдена е със система за окрайчване на блока със сензор за скоростта, тоест нормата на разпръскване се контролира прецизно без да се налага промяна в скоростта на трактора независимо от терена. Торачката отбелязва скоростта, с която се движи трактора и по този начин увеличава или намалява дебита на разпръскване на тора като дава възможност за равномерното му разпръскване в целия работен захват. Това е върхова технология на най-прецизната марка за производството на торачки RAUCH.

Тракторите FENDT пък са ненадминати в техническите си показатели като разход на гориво. Всеки изработен час на полето или в животновъдната ферма носи икономии спрямо всеки друг конкурент и по-високата първоначална инвестиция се компенсира от по-ниските експлоатационни разходи. На пазара за втора употреба машини трактор FENDT винаги държи висока цена спрямо всички останали конкуренти.

На изложението в Стара Загора фирма „Златекс” представи новата серия трактори FENDT 800 Vario, която ще дебютира през следващата година в България и представлява съчетание на по-високи технически показатели с по-ниска цена. А сега беше представена серията FENDT 200 Vario от малкия клас лозарски и овощарски трактори с предимства като на големите трактори. Серията FENDT 200 Vario са малки, компактни трактори с равен под, комфортни, ергономични и снабдени с удобства, подходящи за малките стопанства. Друга новост представлява и хибридния комбайн FENDT Серия X, които е снабден с технологията Hy Performa, подходящ за професионално, екологично земеделие с минимални разходи. Системата Hy Performa комбинира технологията на овършаване с високо ефективната роторна технология за постигане на висока производителност на единица площ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    6 1 Отговор
    С тези технологий вече, да ти е кеф да си на нивата, а не с дъртото ЮМЗ, да се мъчиш като грешен дявол. :)
  • 2 valentin

    3 3 Отговор
    не убиждаи старото ЮМЗ