Last news in Fakti

5 Декември, 2018 18:09 5 394 18

Koenigsegg ще чупи рекорда си за скорост

  • koenigsegg-
  • рекорд

Шведският производител на хиперколи Koenigsegg обяви, че ще опита да подобри собствения си рекорд за скорост със сериен автомобил, поставен миналата есен от Agera RS на шосе край Пахръмп, щата Невада. Новият кандидат за короната е доработен суперхибрид Regera.

The Supercar Blog съобщава, че инженерите на Koenigsegg разработват нов софтуер, който ще подобри ускорението на колата и ще деактивира заводския ограничител на скоростта, който сработва при 400 км/ч. Шведите смятат, че така Regera ще спринтира от 0 до 400 км/ч за 20 секунди. За сравнение Agera RS изпълнява същото упражнение за 26.88 секунди.

Суперхибридът Regera се задвижва от 5.0-литров V8, три електромотора и уникална трансмисия Koenigsegg Direct Drive (KDD). Системната мощност е 1 500 к.с., а максималният въртящ момент - 2 000 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2.8 секунди.

Koenigsegg Arera RS счупи световния рекорд за скорост със сериен автомобил през ноември миналата година, след като успя да развие 447 км/ч. Шведската хиперкола подобри и върховото постижение за ускорение от място до 400 км/ч и обратно до пълен покой за 33.29 сек. - с 8.5 секунди по-бързо от Bugatti Chiron.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    42 24 Отговор
    Koenigsegg - това е марката за супер коли, не разни фиати брандирани като ферари или вагини като бугати

    Коментиран от #9

  • 2 Разбирача

    6 14 Отговор
    Да това е си е истината с 8.5сек.по-бързо от Бугати щом е.Не ми е ясно само защо от 0до 100 прави за 2.8сек.бавно ми се вижда това е на Бугатито време?

    Коментиран от #3, #4, #5, #6, #13, #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 One:1

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирача":

    защото бугати е 4х4 а кьонигсег-а е само със задно
  • 6 Брат

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирача":

    Времето до 100 е задължителна част от всяка една авто-новина. Батко ти Крис гони съвсем други цели. Тези 2.8 са въпрос на настройки, но те са нищо в сравнение с това което се преследва. Мъск е Маркетинг-Бизнес-Гений-Създател-на-успешнотоНОВО, но господин фон Кьонигсек е истинският Гений-Техничар, поне за мен де. Отклоних се малко от конкретната новина, моля извинете :) Хубава вечер на всички
  • 7 Бачо Киро

    11 5 Отговор
    Мен пък ми е смешно, като вземат да ги пишат серийни автомобили... От 2015 до септември 2018 има произведени 20 от общо 80. Това ако е серийно производство... Иначе колата е супер - да се фукаш, да направиш няколко старта и туй то... Колкото и да е бъкана с технологии, по-скоро е произведение на изкуството в технологиите, отколкото сериозна машина да си джиткаш по пистата... След точно няколко обиколки приключва - загрява, светкат лампи и тн. Както всички останали хиперколи - 918, лаФерари, дори Р1...
    Голяма работа е, но няма приложение и де факто е най-вече инвестиция. Хората които обичат спорта карат друго.

    Коментиран от #17

  • 8 Японеца

    4 1 Отговор
    И касабов и славчев са много слаби в отразяването на шоуто в Лос Анджелис! ФАКТ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 факт бе

    9 4 Отговор
    па на onq s konq беенвето чупи рекорда
    по продължителна най-бавна скорост на място
  • 11 Гост

    6 13 Отговор
    Швеция не беше ли част от Руската империя преди много години,значи и поклонниците на ушанките могат да се гордеят!:))) Не сериозно къде са едните без комунизъм и къде са другите след бленувания от някой комунизъм! Все още чакаме Лада Гранта Спорт със телепортиращите 180кс!!!!
  • 12 Марони

    15 0 Отговор
    Кьонигсека наистина е извънземен!На един клип дори даде малко аванс на Вейрона и после го отвя.Така ускорява между 300 и 400 км/ч,че натоварването е 0.4 g, показван от уреда на таблото.Вейрона гледа как шведа изчезва в далечината!Достига400 за 24 секунди от нула!

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Запитване до Разбирача

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирача":

    Разбирача би трябвало да знае защо хаха
  • 14 Да бе да

    0 12 Отговор

    До коментар #12 от "Марони":

    Толкова е уникален че колкото пъти излиза на Ринга толкова пъти го намират в канавката!!!!
    Такива смешни гаражни майсторчета се намират над път и под път.
  • 15 John Doe

    3 0 Отговор
    Това е фирмата която вкарва извънземни технологии в автомобилостроенето, наистина шапка им свалям. Но би било готино да направят един истински спортист - нещо което да излезе на зеленият ад и да се бори за рекорд. Там си личи коя кола е бърза (комплексно).
  • 16 Мммм

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Марони":

    С тази разлика,че пътуващите в Бугати се къпят в комфорт и тишина,а тези в Кьонигсек-а са с антифони да не им се пръснат тъпанчетата и с бъбречни кризи след всяко кратко пътуване. Философията на двете коли е различна,едната супер бърза и комфортна в едно,а другата само супер бърза,а комфорта е равен на "0".
  • 17 hmhmhm

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    То тези super cars са основата след изпитания по издражливите компоненти се влагат в масовия автомобил. Иначе преди време отделните сервизи за тунинг си правеха реклама но сега се появиха и самите производители. Това е така защото сега може в реално време да се види кой докъде е стигнал и който е по бърз то той ще има повече продажби. Тази конкуренция между производителите винаги крайния потребител печели.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.