9 Януари, 2019 14:39 9 958 20

Продава се интересна Niva 6x6

  • lada-
  • niva-
  • 6x6
Продава се интересна Niva 6x6 - 1

Преди известно време ви разказвахме за подобен руски проект на Lada Niva с шест колела, при който задвижващи са само четири. Сега, в интернет пространството се появи подобен автомобил, който се продава. Цената му е $7 500.

Продава се интересна Niva 6x6

В основата на тази кола лежи ВАЗ-2329 от 2002 година. За да се монтира третата ос обаче, конструкцията на автомобила е удължена, а за разкош са монтирани мощни метални брони и багажник на покрива. Niva-та е в изпълнение пикап.

Продава се интересна Niva 6x6

Широки гуми и спортни седалки допълват ексклузивното изпълнение на колата. Двигателят е 2.4-литров с мощност 150 конски сили, който заедно с механичната скоростна кутия е заимстван от Газель.

Продава се интересна Niva 6x6

За разлика от останалите подобни проекти, този тунингован пикап разполага с блокажи и на трите моста, както и с електронна раздатка. От оборудването прави впечатление още сервоусилителят на волана. Колата е с пробег от 100 000 километра.

Продава се интересна Niva 6x6


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    8 41 Отговор
    Задвижващи колела - четири, ама блокаж на трите моста! Такава простотия само руснак може да сътвори!

    Коментиран от #2, #20

  • 2 уякиш

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Кой ти каза, че са 4, май не си чел както трябва.

    Коментиран от #6

  • 3 ФатмакЪ

    5 19 Отговор
    4х6 или 6х6, все си е Нива, със силови агрегати от ГазелЬ... пхахахахаха.....
  • 4 гост

    6 21 Отговор
    Голяма некадърност: 6х6 е ако всички колела са движещи, блокаж може да има ако е задвижван моста, ако не е задвижван какво да се блокира, спирачния механизъм ли? И какви електроники при нива се монтират?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Емил

    8 18 Отговор

    До коментар #2 от "уякиш":

    Публикувано във факти.бг: Преди известно време ви разказвахме за подобен руски проект на Lada Nivaс шест колела, при който задвижващи са само четири. Първото изречение, бе! Ей това русофилистиците, даже не можете и да четете!

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 7 куку руку ку

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    Май наистина не четеш! Ключовите думи са "подобен руски проект". Наблягам на "подобен".
  • 8 уякиш

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    Добре де, прочети внимателно двете изречения. Това не е същият автомобил, за който са писали, а друг.

    Публикувано във факти.бг: Преди известно време ви разказвахме за подобен руски проект на Lada Nivaс шест колела, при който задвижващи са само четири. Сега, в интернет пространството се появи подобен автомобил, който се продава.

    Толкова пък да не можеш да анализираш две изречения.
  • 9 уякиш

    8 2 Отговор
    https://fakti.bg/avto/334992-sega-pak-lada-niva-6x6

    Ето я нивата, за която са писали преди време. Има ли разлика?
  • 10 Alpha_Lone_Wolf

    2 12 Отговор
    Окове няма ли?
    Такива коли се карат само ако има два коня да я дърпат.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 никси

    2 2 Отговор
    това е единствения кусур че не е зглобено вьрху шаси , иначе става

    Коментиран от #13

  • 13 авто джанбазин

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "никси":

    имаше такива ниви с 4 врати дьлгата база и им се усуква купето,карат ги в гранична полиция ,като спреш на някоя бабуна и неможеш да си отвориш вратата , това ако го ползват за работа нестава защото като гледам са тия такива само за украса ,да одиш у центьра да пие кафе с приятелир и да се фукаш каква е поредна руска мечта
  • 14 4х4

    10 2 Отговор
    На мен ми харесва и бих я купил ако имах нужда от подобен автомобил.Цената е направо смешна.Ако аз я бях правил щях да и искам поне двойно повече. Вероятно е подсилена срещу усукване,заради дългата база. Двигателят пък е неразрушим а и лесно може да се подобри малко. Добавяне на турбо също е логично за този автомобил.
    За да се оцени адекватно у нас обаче този автомобил трябва да е и с монтирана газова уредба.

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "4х4":

    Двигателя е неразрошим??? Да му се добави турбо?? Не знам ти имаш ли книжка за шофьор ,ама от техника НИЩО не разбираш! Още по-малко от такива боклуци!

    Коментиран от #16

  • 16 4х4

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Драги ми гостенино,монтирам турбокомпресори на всякакви ,включително и на руски автомобили още от преди 1989 година... Освен всички възможни ,,книжки,,категории, за които само си чувал, имам и лиценз за пилот на премиум марка автомобил. А А А ? Сега карам митсубиши ево 9, 400 коня,късам всичко на пътя и смятам, че няма по-добра от нея за тия пари. А първата ми шофьорска книжка кат. ,,Ц,,я изкарах в Русия и затова знам ,колко е здрава руската техника,карал съм всичко, във всякакви условия, от минус50 до плюс 40 градуса...
    Това,че отричаме Русия не значи,че уаз-ките са боклуци.То и водката им,всепризната в целия свят не става,нали! Хайде със здраве !

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "4х4":

    Драги ми професионален пилот ,я обясни КОЛКО е хубав този двигател?? За да му сложиш турбо на този барутник (и да издържи) колко от частите ще останат оригинални??? След това кое ще издържи съединител,ск кутия, раздатка диференциали ,карета??
  • 18 никси

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "4х4":

    по принцип няма двигател които да не се чупи , впротивен случаи ще фалират заводите за авто части , не се заблуждаваи, няма значение на тоя свят, да лие совалка или танк ,всичко се разваля .

    Коментиран от #19

  • 19 4х4

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "никси":

    Разбира се,че се чупят и да, всичко е сметнато,след колко време да си го купиш пак. Така е със всичко, коли,лаптопи,смартфони...спор няма.
    Даже моята фризьорка взе да ми намаля косата с по-малко, за да ходя по-често,въпреки ,че е пълна с клиенти...ма поне е готина.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.