Last news in Fakti

28 Януари, 2019 13:58 54 095 38

Пак нова схема - "крадат" номера на светофар

  • кражба-
  • схема

Пред спрял на кръстовище автомобил минава млад мъж с нахлупена качулка. Навежда се и буквално за секунди сваля регистрационната табела, след което хуква. Сащисаният шофьор го погва, но се оказва, че крадецът не е сам, а самият номер си е на мястото - за разлика от някои вещи в купето.

За новата измамническа схема разказва руският вестник "Аргументи и факти". Целта, както обикновено, е водачът да бъде изкаран от колата, след което съучастници на "крадеца" задигат всичко ценно от салона.

Проблемът е, че дори да бъде заловен, извършителят не може да бъде подведен под отговорност, тъй като се оказва, че той дори не е докоснал регистрационната табела, а носи съвсем друга в пазвата си. Шофьорът обаче не вижда това и остава с впечатлението, че са отмъкнали неговия номер.

Практически недоказуема е и връзката на "крадеца" с апашите, които претарашват автомобила, докато водачът гони Михаля. Единственото противодействие на схемата е запазване на самообладание и повече внимание към личните вещи в колата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    180 8 Отговор
    Полезна статия ... скоро схемата ще се прилага и при нас
  • 2 Driving pleasure

    304 3 Отговор
    Клекне ли пред колата - газ!

    Коментиран от #15, #16

  • 3 Бай Шиле

    85 18 Отговор
    Ето една актуална тема.Хайде сега да започваме мнения за руснаците "ватници" и американците "джендъри".Да не пропуснете за Румен Фатмака и Боко Тиквата.

    Коментиран от #25

  • 4 дедо Стефчо

    85 5 Отговор
    С една-две рапидки се закрепя номера и нямаш грижи :)

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    65 2 Отговор

    До коментар #4 от "дедо Стефчо":

    Да, обаче ако знаеш. Я, нека да е жена ти или дъщеря ти в колата, пък да видим... Много знаят те рапидки и тем подобни... Ще реагира първосигнално, кето е и нормално, разбира се. А те са най-лесната плячка, защото дамската чанта остава вътре и всичко се взима комплект.

    Коментиран от #20

  • 6 AUDI

    117 4 Отговор
    Кефи ме как постоянно пишете за схеми за обиране на коли , които не са в България... Що ли? съвети ли давате. Вземете се прекръстете на съвети.бг
  • 7 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    70 7 Отговор
    Добре това защо не се случва в северна корея?дето били изостанали а?

    Коментиран от #35, #38

  • 8 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    47 2 Отговор
    А ако извада електрошока ама не от ефтините а от скъпите и качествените и го жигосам м главата нали пак не нося отговорност то е недоказуемо
  • 9 Оххххх пак братушките

    12 13 Отговор
    Нямам намерение данида в сибир, нищо лошо за русия .
  • 10 И аз съм дядо

    33 3 Отговор
    До дедо Стефчо. Не е новина. Преди доста време тук наистина крадяха номерата докато зареждаш на бензиностанцуята. И още тогава ги хванах допълнително с по два болта 6 мм с кръгли полусферични глави. Сега мога само да се хиля.
  • 11 БЪЛГАРИН в цигански държава

    58 1 Отговор
    Като го видиш да кляка даваш леко на пред не повече от 20-30тина сантиметра и другия път няма да кляка

    Коментиран от #21, #23

  • 12 Пловдивчанин

    48 8 Отговор
    В Пловдив са най брутални, на един пич бивш шампион по борба, после се занимаваше с покермашини и нещо по казината, та тоя се прибира у тях с чисто новя си Мерцедес, на задната седалка е била жена му с детенцето, той спира пред тях и си отваря гаража с дистанционото, но нещо вратата заяла и той слезнал да я бутне или ритне та да се отвори, но докато бута вратата, Мерцедесът му потегля с мръсна газ и тоя се напикал, щото и жена му детето били в колата, той вика извадих пистолета ама как да стрелям като най милите му хора са в колата. След 500м крадците спрели изхвърлили жена му и детето и продължили като казали на жена му колко е цифрата да си получат колата обратно и и казали още, че те били честни бандити затова я пуснали с детето. Има и други интересни случки в Пловдив ама ме мързи да пиша.

    Коментиран от #14

  • 13 копи пейст

    37 13 Отговор
    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!! /reshetnikov/
  • 14 GOLF R

    30 7 Отговор

    До коментар #12 от "Пловдивчанин":

    Пловдивчанин това нещо като перничанин ли е ?
  • 15 JEEP

    48 0 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    А баш! В тоя сняг като ми се хлъзне десния крак от спирачката към газта....
  • 16 Асс

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Точно така
  • 17 K N

    28 1 Отговор
    АЗ ПЪК КАРАМ СНЕГОРИН НЕКА ДА КЛЮКНЕ И ПОСЛЕ ЩЕ ЛЕГНЕ ДА ГЛЕДА КОРЕНИТЕ НА ТРЕВАТА САМО ЧЕ ОТ ДОЛУ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 евтинко

    29 3 Отговор
    че те номерата са занитени :) приятно рязане! хич лесно не се свалят!
    при слизане от кола ВИНАГИ се изключва колата и ключа си го носите със себе си... винаги тъй съм правил и то на супер смешни евтинки коли, а к'во остава да имам скъпа кола :) чудя се на глупаците, които ей тъй си оставят колата отключена пред заведения за хранене или други, или бензиностанции и т.н. но винаги си има идиоти!!! слизаш от колата и ключа в теб!!! разбра ли? дори и да е пред шибаният ти гараж, докат отваряш вратата... не може при запалена кола и ти да си извън нея!!!
  • 20 авто джанбазин

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    и още , по тоя начин може да гепят колата ,ако е сравнително нова ,докато един умира ,а друг му го завира ,искам да кажа жената докато гони тоя с номера ,отзад един се мята и изчезва ,не само с чантата дамска, но и с возилото няма да остане .
  • 21 фжр

    22 1 Отговор

    До коментар #11 от "БЪЛГАРИН в цигански държава":

    Ама форсираш мотора в лютеницата да изреве така, че да включиш алармите на паркиралите и леко на полусъединител го плъзваш напред. Тогава ще гледаш нисъл старт от леката атлетика...
  • 22 некойси

    21 1 Отговор
    Добре де ... какво ще стане ако рязко подам газ за секунда докато ми правят схемата?

    Коментиран от #36

  • 23 Перничанин

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "БЪЛГАРИН в цигански държава":

    Само така! Нека напълни гащите!
  • 24 Антонн

    14 1 Отговор
    Няма как да му се вържа,заради византийците и от няколко години у нас.Модата куките да свалят номера,съм ги укрепил леко.
    Нямам подложка,номера е директно към бронята и задния капак.
    Като табелата е изцяло със силикон,самонарезни винтове/минати леко с бургия/ + 8 нита на табела.
    Това на улицата няма сваляне.

    Коментиран от #33

  • 25 Иво

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Шиле":

    Ами, бай Шиле, хората какмо са виновни - ТОВА е ежедневието ни, до тук ни докарват политици, служби, администрации, съдии, прокурори, полиция, и още каквото се сетиш! Тотално осмърдяване на всичко, натикват ти в лицето корупцията и продажноостта и ти втълпяват така - индиректно - това е реалността, не може, а и не искаме това да се промени, така, че - гледайте да свикнете ! Две класи - висша - политици, назначените милионери, правосъдната система... и другата - хорицата - притискани от всякъде и за всичко, за което се сети човек! Първите имат ИМУНИТЕТ /или си плащат за него / - за всичко, което правят, или са направили, вторите - които нямат НИЩО! Кажи к`во да прави обикновеният човечец, тласкан и от ляво и от дясно към съответните централи, защото ТЕ решават в последна сметка всичко?! Това е ежедневието на българина - беден, незащитен от закона и от НИКОГО, гледащ `АЙДУШКОТО ОГРАБВАНЕ И БЕЗЗАКОНИЕТО....!За сега нещата спират само до тук....само с писането по сайтовете...

    Коментиран от #29

  • 26 Ники

    11 13 Отговор
    Пак руски евразийски ценности. Всички простотии в България са с руски почерк. Нищо хубаво не е дошло от изток. Само схеми.
  • 27 гост

    7 5 Отговор
    Само да уточня "аргументи и факти" Е РУСКО СПИСАНИЕ И ПАК ОПИСВАТ ПРЕКРАСНИЯ ЖИВОТ ТАМ
  • 28 vasik atanasova

    9 2 Отговор
    даваш мръсна газ
    и това е
  • 29 Бай Шиле

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    Съгласен съм с теб,но не смяташ ли за правилно писането да е по темата, за да има някакво ниво на интелигентност в този сайт?

    Коментиран от #30

  • 30 Иво

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Шиле":

    Напълно си прав! Има нещо друго - въпросът е защо хората все ги избива при коментарите на политика - ами когато ежеминутно си под напрежението - кой и как ще те " изпържи " , дали днес няма да ти разбият дома, колата , и кога най- после ще го направят, за да не ти е и това постоянно в главата, дали няма да пречукат родителите ти - когато са лятото сами на село....и ....и ... - хората просто превъртат от цялата тази нарочно създадена лудница - ПЛАНИРАН хаос и тормоз - за да не може българинът да мисли за важните неща, а да е забатачен, озлобен, беден, без да вижда изход, тероризиран от цигани....дълга история, която не може да се вмести в 2-3 реда. За интелигентността - сигурно и за това си прав, лично аз спрях да я очаквам / и търся / вече повече от десетилетие и не вярвам, че нещо ще се промени.
  • 31 onq s konq

    4 2 Отговор
    Дреме ми за някаква ламарина,след като ще си взема нова от КАТ.Ако обаче в РАМКАТА на предния и задния номер са вградени СЕНЗОРИ НА СВРЪХЧУВСТВИТЕЛЕН АНТИРАДАР/струва 1900лв/,...нещата стават много различни!
  • 32 Карай да върви

    4 0 Отговор
    Как клекне на бързо един як шут в дефиренцияла и ще се държи 15 метра за него та даже и ще тича .
  • 33 Хаха ебати схемата

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Антонн":

    Кефи ме,кво ли ще направиш,ако ти гепеха акумолатора :Д
  • 34 Фен на БМВ

    3 0 Отговор
    Има моменти в които слизам за малко от колата, качвам се и се чудя къде са ключовете, а те в джоба ми. Създал съм си навик при всяко слизане да вадя ключа, то донякъде и като се заключи малката без да иска в колата. Да видиш как обикаляхме около запалената кола и викаме на детето отвори, отвори. Голям филм беше, завърши благополучно....но си имам едно напредвид.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 аааа

    2 1 Отговор
    Те такива смешни схеми само в славянски държави има!Що ли веднага се сещам за Тодор Колев и песента му „върнете си ми чистачките„ и "кога ще ги стигнем американците„- ее,в идущия век сигурно,ама първо руснаците трябва да ги настигнат,че нали са ни пътеводна светлина!
  • 38 Ram

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    То в Северна Корея много неща не се случват! Ама горките хора си нямат Интернет, за да го разберат!