Last news in Fakti

17 Април, 2019 11:56 3 010 1

Най-скъпите китайски кросоувъри

  • nio-
  • es6-
  • es8
Най-скъпите китайски кросоувъри - 1

Китайската марка NIO е съвсем млада. Тя е само на пет години, но въпреки това е с огромни амбиции. През пролетта на 2017-а електрическият хиперкар EP9, който е дело на китайската компания Nio стана най-бързата серийна кола на пистата Нюрбургринг.

Сега, на автосалона в Шанхай NIO показа два кросоувъра, които впечатляват с ТТ данни, но и с цена. Базовата версия на NIO ES6 ще се предлага за внушителната сума от 360 000 юана, което се равнява приблизително на 48 000 евро.

Най-скъпите китайски кросоувъри

По-скъпият вариант ES8 пък ще се продава за 75 000 евро - все цени, които са доста високи за китайски производител. От NIO оправдават високата цена с най-съвременни технологии.

Електрическите двигатели на ES6 са със сумарна мощност 544 конски сили, а кросоувърът ускорява до 100 за 4.7 секунди. По-големият ES8 пък е с мощ 650 коня. Автономният пробег е 510 километра, но това при максимално икономична езда. При по-динамично шофиране, той спада до 300 - 400 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tangens

    6 7 Отговор
    При толкова ниски емисии на корейския 1.7 crdi, не бих посегнал към електричка.