Last news in Fakti

17 Април, 2019 19:33 25 103 31

Избраха световната кола на годината

  • световен автомобил на годината-
  • ню йорк 2019

На автосалона в Ню Йорк бе обявен победителят в конкурса "Световен автомобил на годината". Журито, съставено от 86 автомобилни журналисти от 24 държави, присъди престижната титла на първия електромобил в историята на Jaguar - I-Pace.

Това е второ подобно отличие за групата Jaguar Land Rover. През 2017 г. за най-добър автомобил в света бе избран кросоувърът F-Pace. Jaguar I-Pace успя да се наложи над другите двама претенденти за титлата Audi e-tron и Volvo S60/V60.

На изложението в Ню Йорк бяха връчени награди в още пет категории. Най-добър луксозен автомобил е Audi A7, най-добра спортна кола - McLaren 720S, а най-добър градски модел - Suzuki Jimny. I-Pace печели също призовете за дизайн и екология.

През 2018-а със званието "Най-добър световен автомобил на годината" бе удостоено Volvo XC60. Победители преди него станаха Jaguar F-Pace (2017) и Mazda MX-5 (2016).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hater

    42 14 Отговор
    гоуф 2 1992 баендзин уа
  • 2 гост

    24 3 Отговор
    Тази новина не ли я повтаряте?

    Коментиран от #11

  • 3 И к'ва стана тя?

    31 12 Отговор
    През 2019 година, призът за екология отива при електромобил който е 30% по не екологичен от Тесла модел Х произведен през 2012 година? С едно и също количество енергия, Тесла те изминават 30% повече километри от ягуарчето, въпреки че то е по-малко и по-леко и би трябвало да е по-икономично.

    Коментиран от #16, #17, #20

  • 4 166

    67 4 Отговор
    Тоя I-Pace всевъзможни награди взима, но все така никой не го купува

    Коментиран от #6

  • 5 Vandal

    43 1 Отговор
    По продажбите ще ги познаете.
  • 6 АLFA Q 4

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "166":

    ОТ ТЕБ И ОТ МЕН ЛИ СЪДИШ
    ТИЯ КОЛИ НЕЩО НЕ ГИ БИВА,,, ГЛЕДАМ ЧЕ МНОГО НЕ ГИ КАРАТ

    Коментиран от #10, #28

  • 7 Иво

    19 4 Отговор
    Не може да бъде това са ужасни коли
  • 8 Николай

    68 2 Отговор
    За първи път като влязох в Jimny, помислих че са го обрали. Вътре има само кормило!!!
  • 9 Я. Петров

    56 3 Отговор
    Най-добрата кола е моята. Най-икономична е на съседа непомръдваща пред блока.Най-бързата е на кортежа на Бойко като прескача законите.
  • 10 166

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "АLFA Q 4":

    Съдя по официалната информация от Ягуар! За 2018 година са продали 6893 броя в цял свят, въпреки, че обра доста награди модела
  • 11 Марто

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не, не я. Предишната беше за кола на Европа, просто същата кола печели и д вете награди.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Марто":

    Прав си колега.Това го проверих.Поздрави.
  • 13 тони

    12 6 Отговор
    ipace почва от 153 000лв в България, нормално да няма много продажби, но това не означава че колата е лоша
  • 14 Луд

    14 2 Отговор
    За другите автомобили не мога да коментирам защото карам 20 годишна кошница,но това Джими е толкова неподходящо за тази класация ,че няма на къде.Сузуки Суифт би било 100 пъти по -подходящо като държат да е японско и да е сузуки.Малко като мис България тая класация. Пък тоя Ягуар сега разбрах ,че съществува.
  • 15 Зайко Байко многознайко

    11 6 Отговор
    Притежавал съм много коли , само Мерцедеси съм имал 24 бр. В момента имам 5. Британски автомобил посмъртно не! Най-калпавите коли на тоя свят. Електро автомобилите били екологично чисти, автомобилите с водородна клетка ( Hydrogen cell ) също, абсолютни лъжи.

    Коментиран от #23

  • 16 То в баснята

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "И к'ва стана тя?":

    За "екологичните" електромобили все още вярват много...пък и много не са разбрали, че Мъск е същият мошеник като бай Стиви, че и по-голям..

    Коментиран от #19

  • 17 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "И к'ва стана тя?":

    Баш това исках и аз да кажа. При сравнителни тестове на журналисти каращи модел У и този ягуар излезе, че макар и малък, този англичанин е изключително лаком харчейки много повече от посоченото и едвам е стигнал 300км да заредят журналистите, докато теслата е имала още 30% от заряда си въпреки високата мощност, големите габарите и високото тегло. Та какво оценявате като най-добро в тази кола? Скъпа, неефективна, тясна? Или е заради Брексит май май?
  • 18 Tomi Tomov

    4 1 Отговор
    Излиза че Северна Корея не пречи и не вреди на земята.Кое му е екото на тоз боклук.
  • 19 Екология

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "То в баснята":

    Екологията е сложно понятие. Електромобилите са много по-екологични в града, отколкото автомобилите с ДВГ при всички положения. Дали са по-екологични в глобален план, зависи от това с каква енергия са добити материалите и са произведени автомобилите, а след това с каква енергия се зареждат. Ако производството и транспорта на електромобилите е със 100% ток от ВЕИ, те също ще са екологично чисти. Ако се зареждат със 100% ток от ВЕИ, движението също ще им е 100% чисто откъм въглероден отпечатък. Това дори на теория е невъзможно за ДВГ при икономически конкурентни условия.
  • 20 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "И к'ва стана тя?":

    Ами нещата са много прости , те даже са си го написали черно на бяло !!!! "Журито" е съставено от "журналисти" от автомобилни издания , издържащи се от рекламите на същите тия , които "оценяват" !!!! Тоест който плаща повече за реклами , той е по-добрия , хахахха !! А Тесла няма да видиш посмъртно в такива "класации" , щото тя просто за реклама НЕ ПЛАЩА !!!! Толкоз за тая "награда" !!!!

    Коментиран от #22

  • 21 асддса

    10 1 Отговор
    E-tron е много по-красиво ор I pace, A7 е далеч от най-луксозната кола, а от джимнито има по-добри градски коли.
    С две думи са гола вода тия експерти
  • 22 Нема начин

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Няма как модела на Тесла от 2012 година, да участва в тазгодишната класация. Вероятно догодина Тесла модел S и Tesla модел Х ще оберат част от наградите, защото се очаква обновяване и на двата модела. Ще им сменят както батериите, така и двигателите и програмното оборудване и интериора. То в момента няма по-умни бързи и икономични от тях, да не говорим за пробег, въпреки че са на 7 години модели, та си представям каква ще е пропастта в сравнение с останалите след обновяването на моделите. Вероятно пробегът им ще е над 800 километра, а пробегът на картинките на конкуренцията, които уж щели да излезнат през 2022-2025 година все се върти около 400 километра.

    Коментиран от #25

  • 23 Мер. Бенц .

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Зайко Байко многознайко":

    Мерцедес и нищо друго
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Нема начин":

    Никога няма да оберат награди , нито догодина , нито след 5 !!!! По същата причина , по която не ги обраха 2012-2013 г , както и Модел 3 2016-2017 !!! Всички тези конкурси са добре прикрита реклама на "стогодишните" и техните "журналисти" които те си отглеждат отдавна и със определени "задължения" , а Тесла не могат да я дишат , да не говорим , че не са видели цент от нея !!
  • 26 Stoich

    6 2 Отговор
    Като гледам все Фордове са избирали през годините. Ама от по-скъпите, с добавена стойност за емблемите. Като има балъци да ги купуват...
  • 27 Ботев

    0 0 Отговор
    От всички изброени настоящи и бивши коли на годината, само Мазда Мх5 може да се види масово, всички други са само картинки, поне за БГ.
  • 28 Този

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "АLFA Q 4":

    Разбира се, че няма да ги карат, като са пълен боклук.. Не знам кой би оценил тая грозотия.. Може би 86 автомобилни журналисти точка и до там.. Но само вчера в София забелязах 5-6 екземпляра AUDI Q8 и нито един F-PACE, ама сигурно, защото никой в БГ не може да си го позволи

    Коментиран от #29

  • 29 АLFA Q 4

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Този":

    А,,, СЕТИ СЕ ЗАЩО НЕ ГО КАРАТ
    ЗАРАДИ ГРОЗДЕТО
    НЕ ГО СТИГАМЕ
  • 30 Habib

    0 0 Отговор
    нЕемаш ли Голф - нЕмаш нищо!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.