Last news in Fakti

24 Юни, 2019 12:21 7 625 62

Tesla Model 3 срещу BMW M850i и Mercedes-AMG E63 S (ВИДЕО)

  • tesla-
  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • model 3-
  • 8er-
  • e-klasse-
  • m850i-
  • e63 s

BMW 8er и Mercedes-Benz E-Klasse са по-скоро от категорията на Tesla Model S. От британския YouTube-канал CarWow обаче са решили все пак да изпробват срещу двата немски атлета по-малкия Model 3.

Шансовете на американския електромобил са ясни от самото начало. Версията Performance с два електромотора разполага с общо 450 к.с. и 650 Нм. Предимството на Model 3 са липсата на трансмисия и достъпният при всякакви обороти въртящ момент.

Стига ли това да се справи с далеч по-могъщите германци? BMW M850i има 4.4-литров V8 с 530 к.с. и 750 Нм, а Mercedes-AMG E63 S с 612 коня и 850 Нм от 4.0-литров агрегат със същата архитектура.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    17 21 Отговор
    Звука на мотора прави колата

    Коментиран от #7

  • 2 Teodor slepiq

    34 23 Отговор
    Мерца се доказа за сетен път че няма равен а тесличката за момент да продриска величието "БМВ"

    Коментиран от #62

  • 3 Brabus

    24 26 Отговор
    Mercedes ! Другите са в огладалата..

    Коментиран от #35

  • 4 Каракуд

    18 19 Отговор
    Това че ДВГ печели не променя мнението ми за тези лишени от смисъл, глупави тестове Тесла срещу ххх. След всяка такава статия се пишат едни и същи коментари, темата вече се изчерпа, поздрави на всички зомбирани, и особено на специалния “гост” от Норвегия, приятно зареждане на батериите и до скоро.

    Коментиран от #38

  • 5 сектант

    12 21 Отговор
    защото не са ги сложили правилно - айде да ги сложат за 1300 километра разстояние без спиране и без зареждане на гориво на едно с ДЪСТЪРА 1.5 дци да видиш кой ще бие!

    Коментиран от #8, #57

  • 6 Емил

    16 22 Отговор
    Тесла-та пак е номер едно (независимо от класациите). И преди 100 години е имало коне, които са надбягвали колите!

    Коментиран от #20

  • 7 333

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    На модерните коли звука им излиза от аудиосистемата :D. Включително и на тия с ДВГ. Не, не съм фен на Тесла. Те имат още много хляб да ядат, за да направят хубава кола, понеже автомобилите не са само динамични характеристики.
  • 8 Емил

    34 8 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Момче, ако не ти плащат от Дачия, значи си болен!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Емил

    28 8 Отговор
    А ако ти плащат - те са болни!
  • 10 сектант

    11 26 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    чичко, имал съм само дачии от дачия 1300 насам и никога не съм бил разочарован. всичко друго е компромис

    Коментиран от #13

  • 11 Рум

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    Хахахахаха Браво:)
  • 12 Бай Хой

    16 9 Отговор
    Спор няма че пърформанса на тия тесли е брутален, липсата на скоростна кутия и мощността просто съсипват ДВГ просто трябва да им се отдаде заслуженото. От към здравина и качество обаче няма как да прескочат традициите на утвърдените производители. Колкото и технологии да се влагат, колкото и гениален да е Мъск, просто някои неща си изискват технологично време. По-скоро американците се напънаха та да бъдат първи в този отрасъл, та да си начешат егото. Времето ще покаже дали е бил добър ход !
  • 13 Емил

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "сектант":

    Значи си има Рено 12 произведено в Романия (старната на ромите)! Двадесет и пет години след старта на производството (до 1992 г.) страничните му стъкла бяха прави, не помниш ли?! Култура на производство и технология - 00 (кенеф)!

    Коментиран от #15, #24, #26

  • 14 За Тесла

    14 8 Отговор
    Никой не е зомбиран просто е супер как компания на 10 години дето струва 5 долара прави толкова конкурентни електромобили като примерно този Модел 3 Пърформанс струва колкото S4 и M340i а ускорява като RS4 и М3 това е голямо постижение при електромобилите

    Коментиран от #17, #30

  • 15 сектант

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    расизма е за неинтелигентни хора и такова нещо като полурасист няма
  • 16 2323

    7 11 Отговор
    С 90км/ч стига до Бургас, с 140 си до Стара Загора и щепсела може да си го завреш, всеки знае къде. Като направят батерии за 1000+ км може да се говори, че това е бъдещето, защото това са 500км макс ако даваш повече газ

    Коментиран от #18

  • 17 мвнрп

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "За Тесла":

    Голямо ускорение е постижение за автомобил с ел. двигател? Откога е така? Но иначе не е зомбиране, никак даже.
  • 18 Бай Хой

    6 9 Отговор

    До коментар #16 от "2323":

    Е чакай де, ти па никъв маркетингов нюх нямаш, нали ако ги пуснат с 1000 + км всички останали ще фалират. Споко, изчакай да си завършат производствените цикли големите производители и изведнъж "аууууу революция ел колите минават 1000 км". Сега тепърва ще пуснат суперкарите с последните технологии от Ф1 па после ще видим.
  • 19 йадйс

    3 4 Отговор
    абсолютно очаквано развитие
  • 20 гост

    16 19 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    Самия факт , че вече ВСИЧКИ се сравняват с Тесла е предостатъчен !!! Преди само 5-6 години шефовете на БМВ и Мерцедес се подиграваха и предричаха бърз фалит до 2-3 години максимум , а сега тя е най-големия им кошмар !!! И то без изгледи за промяна !!! И в случая се сравняват върхови модели на "стогодишните" , поне два пъти по-скъпи с масовия модел на Тесла , който успяват да победят с 0,2 секунди , хахахха !!! А пропускат , че с върховия на Тесла , с който всъщност трябва да се сравняват , нямат никакъв шанс !!! И то с тоя отпреди 7 години , а тази есен излиза новия Модел Ес , който пак ще ги отвее и то с много и на по-ниска цена , на всичкото отгоре !!! Ама нека ганьовците си плюят , кервана си върви , Европа е превзета , остава само да го осъзнае , хахахха !!!

    Коментиран от #22, #29, #36

  • 21 Я пак

    10 8 Отговор
    В предишната тема някой разправяше как Тесла не можела да спира и да доускорява. Надявам се да си преразгледа мнението и да го промени. При това, говорим за най-евтиният модел с най-лошите резултати. Модел S и модел Х, се справят много по-добре, въпреки че са по-тежки, а от септември месец ще ускоряват по-бързо и ще спират за по-кратко разстояние, защото ще са по-мощни и по-леки.
  • 22 Петър

    2 7 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Преди 9-10 години от Мерцедес купиха 10% от акциите на Тесла. Ти би ли си купил 10% от акциите на някого и 3-4 г. след това да му се подиграваш и да му предричаш фалит?

    Коментиран от #23

  • 23 То не били компютри, а компоти!

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Петър":

    Daimler ПРОДАВА своя дял в американската Tesla
    Пламен Ангелов 23.10.2014 10:30

    Сделката ще донесе на немския концерн около 780 млн. долара

    Daimler реши да продаде своите акции от 4% в компанията Tesla, която, както и известно, се занимава със създаване на електромобили. От немския концерн съобщават, че сделката ще им донесе около 780 млн. долара. А кой ще е купувачът на акциите за момента не е ясно.

    „ Много сме доволни от развитието на нашите инвестиции в Tesla, но за нашето по-нататъшно сътрудничество те не са необходими. Поради това решихме да продадем нашите акции. Тази стъпка ще позволи на Tesla да разшири базата на инвеститорите”, заяви финансовият директор на Daimler Бобо Юбер.

    Коментиран от #28

  • 24 Емиле, Емиле,

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    Прост си беше, прост ще си останеш! Съдба!
  • 25 Нане

    2 5 Отговор
    Вуте,дОнеси на финала кабело,че требе да бутаме после.
  • 26 Емиле а ти

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    какви искаш да бъдат трапецовидни ли, а т.нар. от теб страна на ромите да ти кажа,че идва от романи,а не от роми,което е същесдтвена разлика за грамотните,за неграмотните няма никаква. Ти се определи от кои си. От 1969г. до ден днешен в Румъния се сглобяват по лиценз или се правят автомобили на марката Рено,а у нас въпреки,че контракта с Рено бе сключен преди Румъния и се произвеждехе до 1972г. и у нас Рено от моделите 8,10 и Алпин,ние не съумяхме да започнем и продължим производство на никакви автомобили,като ненадеждни,включително и за прословутия завод за ФВ отиде при комшиите в Турция,пак поради ненадеждност и липса на кадри с квалификация. Та да даваш оценки за тези и онези,и да не си видиш окаляния задник е меко казано простотия.
  • 27 Госта

    2 9 Отговор
    Боли ме....мишки,карайте си миксерите и оставете ДВГ за класиците и разбирачите
  • 28 Петър

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "То не били компютри, а компоти!":

    Купуват акции за 50 мил. и ги продават за 780 мил. 730 мил. чиста печалба. Как по-точно си представи, че са ги продали подигравайки им се и защото са очаквали фалит? Даймлер са извлекли нужното им като ноухау и тн. за 5 години, и са се възползвали да реализират едни 730 мил.
  • 29 Зомби с квадратно чело

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Хаха зомби все едно да кажеш ролса 5 пъти по скъп от БМВ а 5 пъти по-бавен. Няма как да правиш директна връзка с двигател цена на кола щото колата не е само двигател. В случаят удивителното е че ДВГ може така да стопи разликата с електричките на драг, удивително добра СК от Мерца впечатлен съм.

    Коментиран от #32

  • 30 Гошо Жичкаджията

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "За Тесла":

    Освен това ако хванеш полюсите на акумулатора на ДВГ кола нищо няма да ти стане, но ако пипнеш на Тесла кабела дето отива от инвертора към електромотора ше си е... майката, което си е голямо постижение. Таблета вместо табло също е як.
  • 31 гост

    3 1 Отговор
    Тук е последния драг на Модел 3 на половин миля,от вчера,срещу М3,РС4 и Алфа!

    https://www.youtube.com/watch?v=ZXquGvwzcxE

    Коментиран от #33

  • 32 Rolls-royce не са в автомобилния бизнес

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "Зомби с квадратно чело":

    Затова въобще не ги сравнявай с автомобилите. За разлика от Ролс Ройс, тези двата автомобила, които сравняват с тесла са проектирани да са бързи и това е целта на съществуването им. Както виждаш дори първото поколение на най-евтиният електромобил на Тесла им се опъва, въпреки че има почти два пъти по-малко коне. Представи си какво ще е след още пет-шест години, когато излезе второто поколение. А петото? За петото вече няма да се произвежда ДВГ с които да го сравняват. Ще се произвеждат автомобили като ролс-ройс, които ще са музейни експонати с колекционерска стойност и няма да се появяват на драгове и писти.

    Коментиран от #34

  • 33 за гъби съм

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    "it's an Ak-47 disguised as a butter knife" - направо ги цепи на старта :):):) Вярно че над 200 км/ч изостава, ама си е голям кеф каквато си поискаш кола да ти остава на точка в огледалото на старта, и това с 500 евра на месец вноска :)
  • 34 Зомби с квадратно чело

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "Rolls-royce не са в автомобилния бизнес":

    ХаХаХа бих се съгласил с тебе при едно условие!!!!
    Хайде погледни интериора на БМВто после ако не те е срам на Тесла и ми кажи какво виждаш ще изпаднеш в шок!!!!! Все едно сравняваш палат със сламена колиба!!!!
    За конете да видим BMW 2030кг 530кс; Merc 1880кг 612кс; Tesla 1847кг 450кс. Нищо впечатляващо на драга като имаш предвид кг/кс при положение че сравняваш електрозадвижване с ДВГ, голям поклон пред германските инженери.

    Коментиран от #39

  • 35 MERCEDES E 612К.С. И 850 Н.М.

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Brabus":

    ВМW E 530 K.C. И 750Н.М... СРАВНЕНИЕТО НЕ Е С РАВНОСТОЙНИ АВТОМОБИЛИ.ТАКА ЧЕ ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ РАДВАТЕ ВСИЧКИ МЕЧТАТЕЛИ ЗА MERCEDES..ТЕСТА НЕ Е КОРЕКТЕН..А ЕЛЕКТРОКАРА НЕ Е ЗАСЛУЖИЛ ДА СЕ КОМЕНТИРА...
  • 36 Язе

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Докторе на помощ.До есента ще плачеш но после с новия модел ще им натриеш носовете на тия двг любители.Дано Мъск те чуе как плачеш и да ти подаде ръка,нещо рекламно лице да те направи.Прав си-Европа е превзета.30хил.броя счупиха пазара и внесоха смут за години напред.За годината ще са към 60хил и тогава вече не ми се мисли.Незабавна оставка на всички шефове на сто годишните.Искам свиване на производството,няма да ми продават по 10млн на година.Свиване до 60хил годишно.Тогава Европа направо ще се сцепи на две.От ляво надясно ако може.хухухаха.

    Коментиран от #37

  • 37 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #36 от "Язе":

    И в момента Тесла изпреварва тези коли,но с Модел С! Виж времето за което се взима това разстояние от Модел С в този клип!

    https://www.youtube.com/watch?v=8I-6_H0haAw
  • 38 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Каракуд":

    Поздрави! Вярно е,че вече доскуча с едни и същи коментари! Чакаме вече на писта или нещо ново! Топ Гиър също са я тествали,предполагам ще излезе някакво време на пистата!
  • 39 Е какво да сравнявам?

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Зомби с квадратно чело":

    BMW 3,83 кг/кс; Mercedes 3,07кг/кс; Tesla 4,02кг/кс; Някой изненадан ли е от резултатите? Ускорението е СЛЕДСТВИЕ на съотношението тегло/мощност, а не на типа на двигателя. Особено в доускорение. Електричките имат естествено предимство само при потегляне от място.

    Коментиран от #42, #44

  • 40 Алфа Ромео

    6 0 Отговор
    Без изненади, добре че поне завърши ВМЗ-то една боя пред бюджетна електричка.
  • 41 Хаха

    3 2 Отговор
    Бмв-бавни и мудни,винаги :-))
  • 42 Зомби с квадратно чело

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Е какво да сравнявам?":

    ДВГ има СК именно защото тези коне не може да ги достави във всички обороти. Поклон пред инженерите че коли със СК на практика не се усеща че имат такава. И при старт и при смяна на скоростите има моментна загуба на мощност която както се вижда е недоуловима.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Пешо от панелката

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Е какво да сравнявам?":

    В допълнение, малко теория. Мощност = въртящ момент х обороти. Ел мотора има макс въртящ момент на ниски обороти и там всичко е ясно ДВГ е точно обратното, и предавките ни помагат бързо да вдигнем оборотите за да достигнем максималния въртящ момент за съответната скорост на движение. Някой ще попита, защо мощността продължава да се увеличава след като сме подминали макс въртящ момент. Защото оборотите се увеличават по бързо от спада на върт. момент (виж формулата за мощност). Графиката на въртящия момент на ДВГ като функция от оборотите обяснява всичко, и мощност, и подбор на предавки, и всеки който поне малко се интересува от елементарната теория добре да се запознае с нея

    Коментиран от #46

  • 45 Ето кой е зомби и блъска чело в земята

    6 1 Отговор
    "Поклон пред инженерите че коли със СК"
    И отново се кланяш на грешни богове. Това със скоростните кутии вече е остаряла концепция за хора с Дълбоки джобове. Ако от Тесла пожелаят да ги скъсат, щяха да са ги скъсали и на старт и на писта, но това означава канибализиране на така или иначе намалелите продажби на Тесла модел S. За целта вместо чуплива скоростна кутия за хиляди долари, могат да добавят един или два двигателя, които тежат по 30 килограма и струват по няколкостотин долара. Лесно и евтино решение, което подобрява надеждността, управляемостта, регенеративнота спиране и прави възможно ултра бързото и прецизно векторно управление на колелата без никаква механика. И сам се досещаш, че при еднакво или по добро съотношение тегло/мощност, ДВГ няма никакви шансове при ускорение. Единственото ограничение ще са гумите.

    Коментиран от #49

  • 46 Теорията ти куца

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Пешо от панелката":

    Първо, при електродвигателите, въртящият момент не е максимален само при ниски обороти, а е един и същ от нула оборота до достигане на максималната мощност, след това мощността остава постоянна, а повишаването на оборотите става за сметка на намаляване на въртящия момент. При Тесла това е проектирано да стане около 200 километра в час. Второ, скоростната кутия не може да ти вдигне мощността. Единственото предимство на ДВГ засега, е по-ниското тегло, което подобрява коефициента мощност/тегло. Именно заради него, автомобилите с ДВГ временно се възползват от предимствата при високите скорости. Това ще е само докато електромобилите олекнат, а след това никаква скоростна кутия не може да ги спаси или подобри. Ако вземем за пример един електромобил и автомобил с ДВГ с еднакво тегло и мощност, ДВГ няма абсолютно никакъв шанс и скоростната кутия е само недостатък, а не предимство както твърдиш.

    Коментиран от #47, #54

  • 47 за Куция

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Теорията ти куца":

    Научи се първо да четеш и да разбираш прочетеното преди да куцаш.

    Коментиран от #48

  • 48 Теорията ти куца

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "за Куция":

    Какво има за разбиране? Според тебе това ли е вярно "Ел мотора има макс въртящ момент на ниски обороти" или това "при електродвигателите, въртящият момент не е максимален само при ниски обороти, а е един и същ от нула оборота до достигане на максималната мощност, след това мощността остава постоянна, а повишаването на оборотите става за сметка на намаляване на въртящия момент. При Тесла това е проектирано да стане около 200 километра в час." Няма как и двете да са вярни, освен ако не смяташ че при 200км/ч оборотите са все още ниски.

    Коментиран от #51

  • 49 Зомби с квадратно чело

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Ето кой е зомби и блъска чело в земята":

    Аз за това не споря, всички знаят че ТЕСЛА владеят ТЕЛЕПОРТАЦИЯТА и ако искат могат да я използват. Само че телепортират глупоста на феновете си право в главата им.

    Коментиран от #50

  • 50 Не хваща дикиш

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Зомби с квадратно чело":

    Те могат да телепортират глупостта, но феновете на tesla обикновенно разсъждават с главата си и лесно отхвърлят глупостта. При тебе проблемът е обратен. Трябва да се изкара глупостта оттам, което е и на теория и на практика е невъзможно.
  • 51 Куца логика

    1 3 Отговор

    До коментар #48 от "Теорията ти куца":

    Ха ха, ще сляза на твоето ниво и ще се опитам да разбера логиката ти с достъпен въпрос. Чуваш твърдението “Сутрин ку... на Иван е много твърд” Какъв извод вадиш за твърдостта му вечер? (а) пак твърд; (б) мек; (в) не е ясно. :)))))))))))

    Коментиран от #52

  • 52 Имаш ли да кажеш нещо конкретно по въпро

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Куца логика":

    Или ще играеш козът със смяна на темата? С кое не си съгласен, че до 200 км в час въртящият момент на tesla е постоянен? Да не мислиш, че пада като на Иван?

    Коментиран от #53

  • 53 Липса на елементарна логика

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Имаш ли да кажеш нещо конкретно по въпро":

    Нека те улесня. Правилният отговор е (в). Това което се случва сутринта не е индикация какво се случва вечерта. В първоначалния си пост разяснявам какво се случва на ниски обороти с двата вида двигатели, там електричките имат преимущество и ДВГ преодолява проблемите си на ниски обороти със СК, а какво се случва на високи обороти при висока скорост е отделна тема защото там е силата на ДВГ а електричката там издиша. Тъй като си конфликтно настроен не ми е интересно да продължавам, каквото кажеш - такова, разбираш, знаеш, прав си.

    Коментиран от #55

  • 54 Язе

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "Теорията ти куца":

    Я виж Формула 1 и Формула Е.Едните карат 2-3часа а другите 15минути.Страхотно,невероятно.Онзи пък мечтае за лек миксер.И как ще стане?
  • 55 Каква е твоята логика

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Липса на елементарна логика":

    Пак повтарям, сравни два автомобила с еднакво тегло и мощност и кажи какви са предимствата на ДВГ и скоростна кутия? Да речем 4
    600к.с. Какво се случва при високи обороти и високи скорости? Превключват на все по-висока предавка, всяка от която НАМАЛЯВА въртящия момент на колелата. Как това дава предимство? Електрическата след определена скорост, ще продължи да ускорява с постоянна мощност равна на максималната - 600к.с. и намаляващ въртящ момент. Въртящият момент на ДВГ също ще намалява, но мощността също ще се променя заедно с оборотите на двигателя,което е НЕДОСТАТЪК А НЕ ПРЕДИМСТВО! Не мога да се съглася и за въртящият момент на ДВГ при ниска скорост. На първа предавка въртящия момент на гумите е НАЙ-ГОЛЯМ, а при висока скорост НЯМАЛЯВА!!

    Коментиран от #58

  • 56 Ти да видиш

    0 1 Отговор
    Дали са оправили проблема с междуредията и новия ред?
    проба

    проба
    ред
    два

    три!
  • 57 Луд

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Даже с презареждането пак Теслата ще победи.
  • 58 Нито логика нито елементарни познания

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Каква е твоята логика":

    Пич, в главата ти е такава каша че и Господ не може да ти помогне.

    Коментиран от #59

  • 59 Може да е каша

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Нито логика нито елементарни познания":

    Но поне има нещо в моята глава, за разлика от твоята. така и не каза с какво не си съгласен с две думи дори не знаеш какво се случва при електродвигателите. Цялата ти логика се гради на факта че си мислиш че въртящият момент започва да намалява с увеличение на скоростта, КОЕТО НЕ Е ВЯРНО. въртящият момент започва да намалява чак при достигането на максималната мощност и номиналната обороти, които в случая с тесла са при около 200 километра в час. Хайде кажи кое от тези не е вярно?

    Коментиран от #60

  • 60 Каша и боза

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Може да е каша":

    В главата ти е вакуум. Това което ни интересува е мощност. Мощност = въртящ момент х обороти. Гледаме графиката на въртящият момент като функция на оборотите и ни става ясно къде какво се случва. Моето сравнение беше между двата двигателя на ниски и на високи обороти. Тези графики са публикувани навсякъде по интернет, виж ги, сравни ги, помисли ако можеш, опитай се да си извадиш някакви изводи, сравни изводите с написаното както от теб така и от мен, пак помисли ако можеш и ако не те досрамее се върни да ръсиш мозък.

    Коментиран от #61

  • 61 Цялата логика ти е на обратно

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "Каша и боза":

    Ами погледни ги тези графики! Не ме карай аз да ги гледам, аз ти ги обяснявам с думи. Даваш ми линк на графика на електродвигател и ми казваш ето тук не си прав! Само че не можеш, защото съм прав. В един момент се оказва точно обратното на това което твърдиш. ДВГ с помощта на скоростната си кутия, още на първа предавка може да използва цялата си мощност при скорост от 50 км в час, а електродвигателя няма такъв шанс, защото ще достигне максималната си мощност чак при 200 км в час. Самият ти започваш поста си с "Мощност = въртящ момент х обороти." Много близко е до ума, ако го имаш, че при постоянен въртящ момент на електродвигателя, мощността зависи от оборотите, а при малки обороти на гумите, мощността също е малка и расте заедно със скоростта и оборотите на гумите.
  • 62 Майка ти

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Teodor slepiq":

    Кухар ! Бмв- то не е м8, а е само 850. Ти или си тъп, или нямаш идея кво пишеш. Стига си чопли носа, а отивай да се образоваш.