Last news in Fakti

1 Август, 2019 14:17 11 485 12

Най-мощният 6х6 пикап в света (ВИДЕО)

  • hennessey-
  • goliath-
  • 6×6-
  • chevrolet-
  • silverado
Най-мощният 6х6 пикап в света (ВИДЕО) - 1

Джон Хенеси продължава да прави конкуренти на шестколесната G-Klasse. Преди време той показа Ford F-150 Raptor с три оси, а сега на ход е специалната версия на Chevrolet Silverado с шест колела.

Резултатът наистина е впечатляващ. Иновацията е истински гигант, а името ѝ подхожда напълно. Колата е наречена Hennessey Goliath 6×6, а дължината ѝ е над шест метра. Клиренсът е повишен с допълнителни 200 мм.

Най-мощният 6х6 пикап в света (ВИДЕО)

Гумите и джантите също са огромни. Те са 37-цолови. Под капака на това чудовище се крие 6.2-литров V-образен двигател с мощност 450 конски сили, който обаче може да се поръча със специален нагнетател, като тогава мощността му нараства до 705 коня.

Такъв пикап може да ускори от място до 100 км/ч за 4.5 секунди и на практика е най-мощният с шест колела в света. Максималният въртящ момент на по-мощната версия е 914 Нм. От Hennessey Goliath 6×6 ще бъдат направени 24 екземпляра.

Базовото изпълнение ще се продава за $375 000, а вариантът със 705 конски сили ще струва половин милион щатски долара. И това съвсем не е пределът за компанията Hennessey. В момента там се разработва още по-мощен пикап.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пишлигар

    10 8 Отговор
    Абе, брабуса 6х6 е по-мощен!
  • 2 Най добрия

    5 5 Отговор
    Да бранува е 900 кончета
  • 3 Най добрия

    9 5 Отговор
    Брабуса на мерцедес е 900 коня
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен Язовец

    9 8 Отговор
    Моя москвич 408 ме кефи повече от тия бараки !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фейсал

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Това е напълно безполезно зло. Зло е, защото ще го купи някой рапър за да кара по асфалта и в града, но ще гори за 3 броя Хонда Сивик или Тойота СХР. Това е ненужна горелка, с разхода на двуетажен автобус. Ето такива ненужни вещи съсипаха планетата. А, колко невинни хора, животни са избити от армията им по света, за да гори някой фукльо с това не ужно МПС. Защо не правят колите да горят по 1 л на 100 км, за да пазят екологията, а раждат горелки ???? Като нашия фуклив министерството, ние да вървим пеш, а той гори Тойота 5.7 литров осмак? Политиката на автогигантите е безумно страшна. Имат икономични разработки, но за пари пускат тез горелки. Опел Туин е разработен преди над 40 г.. Кукловодите ,,елит,, на човечеството са най-големите престъпници към живота, планетата, Насоките на развитие са в обратната на доброто за човека посока. От хилядолетия е така.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 Borislav Popov

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "Фейсал":

    Аре стига си ревал бе, Фейсал, никой не те кара да го купуваш насила, щом на теб не ти харесва.
  • 9 Ввв

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Фейсал":

    Да така е,междувременно еврогейовете ни предлагат 3 цилиндрови косачки...смех

    Коментиран от #11

  • 10 астига

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Фейсал":

    Правят ги защото горелките носят прогреса. Те са за работа. А тия малолитражки дето ги възхваляваш стават само за превоз на хора.
  • 11 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ввв":

    Които скоро ще бъдат забранени. Всичко което остарее например корса или друго ни прави за смях. Ето имам 100 км на месец. Възли и агрегати плачат вече. Ако е ел е само батерията. Европа е права. Защото до работа няма автобус. Имаше ли и ел е много. А представи огромен стар v8 с счупен чарджър за ремонт. Не 1.4 моно бензин. Като падне позлата всеки вика а работа по боклуци не.
  • 12 незнайко

    1 0 Отговор
    Това е "камион" а не пикап. Белите чаршафи много им се радват !