Last news in Fakti

27 Октомври, 2010 10:44 1 482 0

Мото-уикенд: Невероятен мотоциклетен спектакъл разтърси Шумен

Над 70 състезатели взеха участие в „Ендуро Шумен“ – шести финален кръг от Републиканския Ендуро шампионат (РШЕ), който се проведе този уикенд. Близо 20 000 фена станаха свидетели на тридневния мотоциклетен спектакъл на открито с участието на най-добрите мотоциклетисти в няколко дисциплини, както и на състезателите, гости от Румъния.

Успоредно с РШЕ се състоя четвъртият кръг на Източноевропейския шампионат по Ендуро (ИЕШ), който Шумен домакинства за първи път. Двата паралелни кръга от РШЕ и ИЕШ бяха съпътствани от мотосъбор с многообразна програма: каскадьорско шоу – стънт, хил клайминг “изкчване на невъзможния склон”, скоростна отсечка – драг и с взривяващ концерт на рокгрупа Б. Т. Р. Късметлия от Пазарджик спечели мотоциклет „Сузуки Интрудер“ от томболата на Мото Фест Шумен, като билетът му беше изтеглен от най-малкия участник в ендурокроса – 7-годишният Габриел.

В събота в 9.30 часа бе даден стартът на първия състезател в РШЕ, а докато ендуристите щурмуваха Шуменското плато, публиката се наслади на зрелищни гонки с пистови мотоциклети на централен булевард в града. Румънецът Ервин Ковач бе най-бърз по трасето на Ендуро състезанието, а втори остана водачът във временното класиране Георги Тодоров – Кокера (“Луда работа”, Стара Загора).

В състезанието по „невъзможния“ хълм, за втори път победи Станислав Стоянов, следван от Драгомир Добрев.

Кулминацията на феста бе невиждано стънт шоу с участието на най добрите ни състезатели в дисциплината и местни, готови на всичко техни последнователи. В центъра на града се разрази неописуема едночасова демонстрация, последвана от концерта на БТР и мощна заря.

В неделния ден адреналинът на публиката се вдигна до най-високата си точка с ендурокроса и позабравената в последните 15 години дисциплина –Спийдуей. След 20 квалификационни серии и финал, победи петкратния шампион на Румъния Александру Тома пред Милен Манев и шуменецът Чавдар Чернев.

В крайното класиране на ИЕШ победители в отделните класове станаха Мирчеа Ото, Ервин Ковач, Ивайло Пройнов и Андреа Гога.

Повече информация относно РШЕ и ИЕШ, снимки от Мото Фест Шумен можете да намерите тук www.enduro.bg и http://www.enduroshumen.com/.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА