7 Декември, 2010 13:15 6 060 16

Infiniti с двигатели от AMG

  • infiniti performace line-
  • ipl

Компанията Infiniti разглежда възможността за сътрудничество с ателието AMG. Идеята е само най-наточените IPL модели да бъдат оборудвани с агрегати от придворното ателие на Mercedes-Benz. Проектът е част от партньорството между алианса Renault-Nissan и концерна Daimler.

На този етап компанията Nissan проучва различните варианти за развитие на свое собствено тунинг ателие, носещо името Infiniti Performace Line (IPL), което, по думи на хора от ръководството, в бъдеще ще стане аналог на Mercedes-Benz AMG и версиите "М" на BMW.

Първоначалната идея за разширяване на тази линия е автомобилите да получават нов стайлинг и двигател от AMG. Така например Infiniti M може да се сдобие с 6.2-литровия осмак на AMG, като това веднага ще му позволи да съперничи на Jaguar XFR.

Първият модел, който е оборудван с тунинг аксесоари от IPL е купето Infiniti G37. Освен различния екстериор и интериор, автомобила получава и самоблокиращ диференциал с повишено триене, значително по-твърдо окачване и механична трансмисия със сближени предавателни числа.

За сега двигателят е 3.7 V6, но мощността му е увеличена с 20 к.с. и достига цифрата 352. Освен това е пренастроено и управлението, като новото е значително по-директно и информативно. Подобни доработки получава и втората машина от серията IPL - кабриото Infiniti G.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :)

    25 32 Отговор
    Естествено,че като не могат да направят такива яки мотори ще ползват най-добрите. AMG rulezzzzzz.
  • 2 Никола

    27 14 Отговор
    Ех, не трябваше да се пре*бават с тези двигатели.

    Колега качи се на Infiniti FX 5.0...дори и на по-малките двигатели, пак ще си говорим за добра работа на двигател!
    "Естествено,че като не могат да направят такива яки мотори..." - по какъв критерии съдиш - не знам...а, и ако исках да знам, съм сигурен, че нямаш никакви аргументи. Просто колкото да го напишеш си се "изцепил" неподготвен.
  • 3 M Power

    20 24 Отговор
    Те така или иначе си крадат от Мерцедес, поне сега да е официално.
  • 4 Mercedes-Benz

    15 21 Отговор
    Айде къде са разбирачите фенове на японски лимузини,които ПРЕВЪЗХОЖДАТ германските xaaxaxxaxaxaxxaxaaxxaxa Айде бе,нали правеха страшните коли,що отидоха в AMG да се молят за мотори?? :D:D

    Коментиран от #5

  • 5 Дошо

    15 14 Отговор

    До коментар #4 от "Mercedes-Benz":

    В статията пише, че това е резултат от партньорството на Даимлер и Рено-Нисан такаче, незнам защо бълваш мозък.Вникни малко в смисъла на написаното преди да се изказваш неподготвен.

    Коментиран от #6

  • 6 Driver

    0 9 Отговор

    До коментар #5 от "Дошо":

    Da balva6 ne6to s koeto razpolaga6...V negoviq slu4ay...

    Коментиран от #7

  • 7 Дошо

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Driver":

    ?

    Коментиран от #8

  • 8 Driver

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Дошо":

    Kvo to4no ne razbra?
  • 9 Drqnoveca

    6 8 Отговор
    Приятелю,няма по-добър двигател от японският!
  • 10 anymous

    1 4 Отговор
    ти колко японски дшигателя си карал че го реши това?
  • 11 G 37 CUPE

    10 1 Отговор
    Мерцедес си е мерцедес!
    Инфинити си е инфинити!
    Става въпрос за тунинг ателие,а не за серийно производство. Такива ателиета имат големите марки защото автомобилите им се карат от хора разбиращи както от коли, така и от удоволствия. Ако се поинтересувате малко повече и се поровите в интернет ще видите, че Инфинити е продукт на развойната дейност на Нисан за последните 20 години и за този кратък период застана наравно с най-добрите. Нещо повече - максимата, че веднъж качиш ли се на мерцедес оставаш завинаги с него сега важи в пълна сила за Инфинити. Аз съм един от тях.
  • 12 VOLVO C70

    1 4 Отговор
    Mnogo qsno te mijavite qponci koga sa vijdali takiva dvigateli
  • 13 nikk

    2 2 Отговор
    На кухите български манерки с немски никове и изписани клишета,мога да дам съвета да се поинтересуват какво причинява Инфинити на аналоговата си немска кола,МБ или още по-зле - БМВ.Хапва ги на закуска с тази разлика,че харчи по-малко и е доста,ама доста по-здрав и "пипнат" двигател.Поровете се в нета и сами ще видите,има хиляди клипове,вкл. Бест Моторинг и Фифт Гиър (или както е там).Аман от легенди,клишета и промити мозъци - глупав народ,слаба държава
  • 14 2

    3 1 Отговор
    и още нещо - G 37 е прав,AMG e тунинг ателие,обслужващо дадена марка,а НЕ Е марката,това първо; и за сведение,родителите на Инфинити са създатели на едни от най-великите и здрави коли,обръщащи законите на физиката наобратно,а самото Инфинити е прекрасна,просто прекрасна кола.Това обаче няма как да го разбере някой льольо,за който "мернико" е връо на техниката,понеже така е чувал по седенките,а иначе той не е виждал клапан наживо
  • 15 2

    2 2 Отговор
    Момчета все пак да не забравяме че мерцедес като са правили коли и са правили иновации другите марки са оряли нивите .... А до колкото АМG-то е тунинг ателие собственост на мерцедес и се Пвави в штудгард и Щатите ...така ,че това си е глизотия които иска по наточена кола си взима АМG а ако иска нещо още по BRABUS ... :)) японците не са глупави че слагат такива мотори имат какво да научат а японските мотори са много добри и малка кобатура много коне и след 150000 км . можеш да чакаш всеки момент да ти окапе мотора ... сигурно искат да направят нещо по надждно и издръжливо .. :)
  • 16 А

    2 2 Отговор
    Следващия пример за това е Lexus - защо им викат японският Мерцедес .Защото взимат всяко едно купе на мерцедес и го доработват ...и правят LExus така че ...няма кво да говорим :))