Last news in Fakti

20 Декември, 2010 18:10 1 494 3

Тодор Христов и Петър Ценков заминават за “Дакар” 2011

След броени дни българските екипажи в “Дакар 2011” заминават за Аржентина и старта в Буенос Айрес на 1 януари. “Нямаме търпение, сънуваме, ставаме и си лягаме с мисълта за Дакар”, коментира Тодор Христов, един от двамата българи, които ще карат в легендарния рали маратон. Той се провежда за трети път на територията на Южна Америка. “Машините, с които ще караме, са изцяло нови Can-Am, осигурени от “Зундерт”. Преди състезанието ще ги изпробваме и настроим според нашите изисквания”, обясни Петър Ценков, който заедно с Тодор Христов ще карат за MD Rallye Team. Ценков завърши втори в “Rally Olibia du Maroc” и даде сериозна заявка за челни позиции на българите, които ще се борят срещу рекордно количество състезатели в категория ATV – 36. Пилотите благодариха на интернет страницата и форума offroad-bulgaria, който събра 27 380 лв. от фенове. Заедно с Тодор Христов и Петър Ценков ще пътува кола асистенция с журналисти, сред които Румен Петков, представител на F1 Racing България. Техният автомобил също е екипиран с роукейдж и има специална хомологация.

“С Петър ще караме заедно, такава е нашата тактика и тази на отбора, защото имаме много по-голям шанс на завършим. Когато сме в пакет можем да си помагаме при техническа повреда или инцидент. Но ако единият отпадне, другият със сигурност ще продължи в състезанието и няма да се отказва”, поясни Тодор Христов. Двамата ни пилоти ще се състезават с машина Renegade 800 ХС на канадската фирма Can-Am. Това е най-технологичния модел четириколка, който се произвежда в момента в света и е без аналог в конкуренцията. С такава машина Маркос Патронели от тима на “MD Rallyе Sport” се класира втори на “Дакар 2009”. Двигателят е с обем 800 куб. см, два цилиндъра, 72 к.с. с автоматична трансмисия и задвижване по избор, 4х2 или 4х4. Ускорението от 0 до 120 е за 5,6 сек. Окачването е независимо и на четирите колела, с регулируеми амортисьори и пружини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VR6

    8 0 Отговор
    uspeh na mom4etata cqla Bulgaria e s tqh
  • 2 baj petyr

    0 3 Отговор
    и тез ще харчат пари на народа ,,,,,,,,, че и румен петков как ли пък =е мине без него
  • 3 4140

    1 0 Отговор
    Абе Бай Петре като не знаеш защо приказваш глупости. Ти видял ли си тея момчета как събираха парите за дакар? Такива като тебе само лая срещу някои си, само и само защото не са в час с нещата. Хвани прочети, разучи и тогава плещи глупости.