Last news in Fakti

1 Април, 2020 13:04 5 910 22

10 години Volvo под китайска шапка

  • volvo-
  • geely-
  • автомобили
10 години Volvo под китайска шапка - 1

Volvo Cars отбеляза 10 години от присъединяването ѝ към китайския гигант Zhejiang Geely Holding (Geely). За този период шведската компания трансформира бизнеса си напълно под шапката на Geely, превръщайки се от чисто европейска фирма в истински силен глобален играч на пазара на премиум автомобили, увеличавайки рекордно продажбите, приходите и печалбата си.

От компанията заявяват, че Volvo Cars ще продължи да надгражда върху тази основа, в подкрепа на стремежа си да стане лидер в електрификацията, автономното задвижване и новите модели за мобилност, като същевременно ще продължи да създава все по-тясно сътрудничество с останалите брандове на Geely.

10 години Volvo под китайска шапка

В следващите години Volvo Cars има амбиция да се утвърди като лидер в електрификацията. До 2025 година компанията цели половината от общия ѝ обем продажби да се състои от изцяло електрически автомобили, а останалата - от хибриди. Тези модели ще бъдат част от ново поколение Volvo автомобили, базирани на SPA2 платформата.

От шведската компания също целят установяване на милиони директни връзки с потребителите чрез нови форми на мобилност и планират да се превърнат във водеща фигура при безопасното въвеждане на технологии за автономно задвижване. Тези, както и други амбиции станаха възможни благодарение на създаването на устойчив и печеливш бизнес модел през последното десетилетие, предоставящ на Volvo Cars солидна основа за по-нататъшен растеж.

10 години Volvo под китайска шапка

След отделянето си от Ford Motor Company през 2010 г., Volvo Cars и Geely очертаха ново бъдеще за шведската марка, основаващо се на няколко основни градивни елемента: техническа независимост, глобално утвърдено производството, засилена идентичност на марката и прозрачност в бизнес взаимоотношенията с Geely.

Започвайки през 2014 г. с флагмана си XC90, Volvo Cars изцяло обнови продуктовото си портфолио с гама от изцяло SUV автомобили, седани и комби модели. Всички те са базирани на разработената от Volvo SPA платформа или върху CMA архитектурата, разработена съвместно с Geely. Новото портфолио имаше световен успех, постигайки шест поредни рекордни години в продажбите - през 2019 г. Volvo Cars продаде повече от 700 000 автомобила, за пръв път в над 90-годишната си история.

10 години Volvo под китайска шапка


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Някой

    43 20 Отговор
    2 тона кютук с 2 литрово 4-цилиндрово моторче накичено с турбо, механичен компресор и хибридна установка(XC90 и S/V90). Не мерси.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 жалко

    41 22 Отговор
    волво беше синоним на надежност и сигурност сега е китайлък несретен

    Коментиран от #10

  • 5 ХмХм

    33 7 Отговор
    Аз си карам хц90 т6, 2016-та, и ме боли фара кво мислят другите. Тва е най-комфортния и в същото време спортен автомобил, който съм имал. Преди години имах МЛ55, който прекара повече време в сервиза отколкото на пътя. Докато Волвото за 4 години само гуми и масло.

    Коментиран от #7

  • 6 Караиванов

    50 2 Отговор
    Важното от статията е, че китайците им дават пари и не им се бъркат в работите, ноест използват им мозъците на шведите за техните си коли и им дават пълна свобода на разработки. Затова марката е във възход.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факт!

    16 21 Отговор
    Да 10 години боклуци!
  • 9 Други запори

    18 4 Отговор
    Няма Доган и Шиши, няма проблем, и такива ,като Иван Гешев остават безработни.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Волвоман

    16 3 Отговор
    Такова животно вече няма. Последното Волво е произведено през далечната 1994 година. С оригинален бензинов шведски мотор - истинско произведение на шведските инженери. Единствен кусур - 13 на сто разходна норма.

    Коментиран от #20

  • 12 Волво ли?!

    10 9 Отговор
    Ко?!Не!
  • 13 Чичо

    16 8 Отговор
    От 23 г. съм на Волво. В момента карам четвъртото си, като причина за смените е била единствено купуването на по-висок клас. За тия години съм навъртал средно по около 150-170 х. км на година и никакви грижи! Само консумативи и задължителните за нашите "магистрали" ремонти по окачването. Всъщност, с хс70 и окачването не ме е подвеждащо дори и при сериозно юркане по язовири и гори! Та, мненията на голфъри и "пилоти' с 15 годишни бмв-та са .....

    Коментиран от #14, #19

  • 14 Ха ха ха ха ха ха ха

    8 10 Отговор

    До коментар #13 от "Чичо":

    Ако искаш още по-висок клас премини на Ауди, БМВ или Мерцедес
  • 15 JPower

    11 5 Отговор
    Волво от 1999 год. е на Форд, после на китайците. Кво Волво е това???? Също, като поршето с дръжки от Шкода фабия.... Балъците да си ги купуват....
  • 16 VOLVO FOR LIFE

    7 5 Отговор
    Който не е карал Волво да не коментира и си стоите по сервизите.

    Коментиран от #18

  • 17 Волво фен

    7 5 Отговор
    От както ги купиха китайците не съм им фен вече на марката неоправдяно скъпи а качество 0
  • 18 Волво фен

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "VOLVO FOR LIFE":

    Колега и аз карам Волво мойто е 2003г. само че от 2010г.откакто ги купиха китайците се осраха тотално.
  • 19 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Чичо":

    Колега по 150 хил на година Браво . Камионите не въртят по толкова . За 23 г по 150 са 3 450000 км ти си за гинес Браво
  • 20 Факт!

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Волвоман":

    Всъщност тогава Волво използваха двигатели на Рено в 850 и 480
  • 21 касалина

    4 3 Отговор
    Volvo беше отлична машина докато слагаше свои двигатели,за сегашните модели това не може да се каже.
  • 22 М.Петров

    1 0 Отговор
    Интересни оценки на некомпетентни, влюбени в амортизирани и изхвърлени антики от Европа. Фактите са, че продават най-много, при това и Германия им завижда.