5 Юни, 2020 18:11 6 670 33

Lamborghini Urus срещу Audi RS6 (ВИДЕО)

  • lamborghini-
  • audi-
  • urus-
  • rs6-
  • драг-
  • състезание

Британският YouTube-канал Archie Hamilton Racing организира драг състезание между Lamborghini Urus и Audi RS6 Avant. Двата автомобила имат еднакви осемцилиндрови двигатели с обем 4.0 литра и двойно предаване, но мощността им е различна.

Битурбомоторът на Urus развива 650 к.с. и 850 Нм, което позволява на "ламбото" да ускорява от 0 до 100 за 3.6 сек. Максималната скорост е 305 км/ч. Това далеч не е пределът на този агрегат. Американското ателие предлага пакет доработки, с които мощността на италианското SUV нараства до 852 коня без загуба на заводската гаранция.

Audi RS 6 Avant разполага с 600 к.с. и 800 Нм. По каталог също ускорява до 100 за 3.6 секунди и вдига 305 км/ч. Мераклиите за повече мощност могат да се обърнат към немското тунинг ателие Wheelsandmore, което монтира по-производителните турбокомпресори, нов управляващ софтуер и байпас на катализатора, с което конските сили стават 1 010, а въртящият момент - 1 250 Нм.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто природен закон

    13 14 Отговор
    Щом в ЮТуб започнаха да рекламират ауди sq7 работата върви към съкращение на персонала.
  • 2 Притежател

    21 18 Отговор
    Който иска истински автомобил да си вземе RS.
    Няма какво повече да искам от един автомобил.

    Коментиран от #5

  • 3 smeh

    26 0 Отговор
    Ламбото освен, че е уникално красиво, се оказа и внушително вървящо за класа си. Браво!
  • 4 Тоти

    11 15 Отговор
    Карал съм всички премиум марки АУДИ наи кефи

    Коментиран от #10

  • 5 Оня с коня

    11 14 Отговор

    До коментар #2 от "Притежател":

    Хахах не се излагай и ставай смешен баце с туй Ауди виждаш поне сам на видеото как Ламборджинито го отвя без да се напряга много много.Ауди не могат да правят автомобили особено пък за състезания.Виж БМВ да вземеш некоя М-ка можеше да го поизпоти доста Ламбото.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Ивайло

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с коня":

    Ламборгини невежо.
  • 7 Ивайло

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с коня":

    Не се излагай и не ставай смешен.капиш граматика
  • 8 До поредното BMW зомби

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с коня":

    Абе смешник ,ти сериозен ли си бе ?😂

    Коментиран от #11

  • 9 Оня с коня

    3 4 Отговор
    Ся започнахте да гледате граматиката оти нема кво да кажате лаборгини как се пишело и т.н.дайте да оставим невежеството и да се съсредоточим върху чупливите Аудите дето са само красиви на външен вид ама диша ли му прахта? на Ламбото диша му?Това ви казвам ако е новата М5ца бая ще го поизпоти ама това щото БМВ са известни с израбатката на спортни мотори и спортни автомобили.Това Ауди и 1001коня да го направят пак ще изостава така.М5-цата също ке му скъса шортите на туй Ауди та така е бацета истината винаги боли само нема да ми сърдите нали?

    Коментиран от #18, #24

  • 10 БАРС

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тоти":

    като не си карал други как можеш да казваш че най кефи.Аз специално 1 руска 1 италянска съм карал 2 американски марки 2 немски и 2 френски всички са си биле мои и са ме кефили
  • 11 BMW фен

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "До поредното BMW зомби":

    Като оставим селския и просташки диалект на Оня с коня това много точно го е написал и е много прав Аудито въобще не може да се мери с БМВ в качество бързина и изработка Ауди найстина на са едни чупливи боклуци както и почти всички от VAG груп с това скапано алуминево скъпо многоточково окачване просто нямат равни по трошливост.

    Коментиран от #21, #31

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Владислав

    5 0 Отговор
    Ето това ми е несбъдната мечта ,Ауди rs6 !! Суперкар и практичен ,евала ! Само ,че не тази а с8 от 2020г .Уникална кола ,и лично за мен от гледна точка на дизайн по-добри от Ауди са само ламбо,и то даже не по-добри а равни на Ауди (по дизайн).Отдавна не споря вече за коли ,различни марки ,различни хора и предпочитания ,но кефа да кача 4-5 човека и пълен багажник в комбито за морето и да знам ,че съм по-мощен от много Мерцедеси ,БМВ ,Поршета и ламбота е несравним .Ауди rs6 c8 2020г цена 221,000лв с ДДС (проверено в Порше ) 600 к.с (а знаем ,че е повече ,обичат да послъгват от vw) 850nm и постоянно 4×4 .Айде сега дайте еквивалент с такива характеристики и качество на материалите и дизайн от конкуренцията ??? И ЗА ТЕЗИ ПАРИ ГОВОРИМ!!
  • 14 Владислав

    4 1 Отговор
    Опа и забравих още нещо ...... Абе "Ламборгини" не бяха ли собственост на Фолскфагенауди Груп ??? За един приятел питам ? Че се оказа ,че лосчето за мигачи е било едно към едно с Q8 !!!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Оня с коня

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Владислав":

    В голема грешка си баце Ламборджинито си е Ламборджини изобщо немат нищо общо с тези измисленна ВАГ група.Те послъгват с всичко откакто са я създали фирмата.От суперколите Бугатито е само техно ама то и за това е такава изгъзица че тея Konig шведските го бият по всички показатели.

    Коментиран от #20

  • 16 ттс

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Владислав":

    Да. Придобита е от VW през 1998 год ,но се контролира и разработва от Ауди.

    Коментиран от #17

  • 17 Оня с коня

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "ттс":

    Нема такова нещо баце в голема грешка си

    Коментиран от #19

  • 18 Чичо Гощо

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Оня с коня":

    БМВ е за хора с комплекси, не се сърди, но това са любимите коли на всички манг,али
  • 19 Чичо Гощо

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Оня с коня":

    БМВ е за хора с комплекси, не се сърди, но това са любимите коли на всички манг,али.
    А не намесвай БМВ тъпо баце, темата е за истинските марки

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 БМВ ТОП

    2 3 Отговор
    АБЕ ТОВА АУДИ Е ИЗГОРИЛО ПОНЕ ДВА ЛИТРА МАСЛО ЗА ТЕЗИ СТАРТОВЕ..
  • 23 БМВ ТОП

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Чичо Гощо":

    АБЕ КИТАЕЦ, рОМиТе карат Бмв защото са винаги били по отворени от Бай Ганеца ти си един ЛИМОН вкиснат.
  • 24 Ввввв

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Оня с коня":

    Първо тъпппп Лам.се прави в завода на Алди второ виж DTM погледай състезания и тогава хвали БМВ разбра ли тъпппп
  • 25 Ввввв

    3 1 Отговор
    В България всеки е разбирач ама вашата М-ка в DTM с Rs не може да се сравни що така бе нали БМВ са спортисти гледайте и тогава спорете за 10г RS СА ШАМПИОНИ 6год
  • 26 Владислав

    3 1 Отговор
    Не му се връзвайте на оня с коня ,самия факт ,че спори ,че Ламбо не са собственост на Ауди е показателен.Градивен спор няма да излезе от това.Явно си е някакъв фанатик на БМВ ама аз така ги обичам ,БМВ x6 m-power струва 300+ Хил лв и макс скорост 250 км.ч макс въртящ момент 750nm и в крайна сметка караш скосен джип ,тясно отзад ,багажник няма много много ,и супер скъпо за подръжка както всяко БМВ и аз отзад с родата в комбито ще му присветкам да се мърда щото е бавен..... Ще карам по-мощна кола за 150 Хил лв по-малко .Със повече комфорт и практичност .

    Коментиран от #27

  • 27 Оня с коня

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Владислав":

    Ми ти сам си отговаряш на въпроса оти е по-скъпо БМВ-то баце,оти е марка не е като Аудито трошляк.Нека да съм с некоя Mка само ке ми присвяткаш да само че в огледалото за обратно виждане като те издухам като перце.
  • 28 Въпрос до всички фенове на Ауди А6 RS

    0 0 Отговор
    Аз искам да попитам само защо при едни и същи динамични показатели пр.ехваленото от вас Ауди изостава толкова много от Ламбото все пак е само с 50кончета по мощно Ламбото но нали времената на хартия дето се вика са едни и същи?

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Владислав

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Въпрос до всички фенове на Ауди А6 RS":

    Първо ,на хартия аз лично вече не вярвам много много а за автопроизводителите пък абсурд ,там каквото и да напишат е лъжа .Второ ,не знам на колко години си ,колко опит имаш зад волана ,ако имаш въобще,но 50 к.с и 50 nm ,са си раЗлика и то бая .И трето ,тоя джендър дето кара 6-цата мислиш ли ,че може да кара ,нещо като настройки на окачване на волан на скоростна кутия ,а пък "лънч контрол " е такива дребни неща !!! Тъпунгера само натиска педала щото толкова си може ! А сега нека ти отговоря на въпроса с въпрос ! Защо аз и мой познат караме едни и същи коли ,като модел марка и генерация ,еднакви години ,еднакви мотори ,конски сили и въртящ момент ,кажи защо два пъти той ме дръпна и два пъти аз ??? Кое е определящо ?! След като 50 к.с не са нищо за теб ?
  • 30 Владислав

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Въпрос до всички фенове на Ауди А6 RS":

    И другото което е ,и ти и оня с коня и оня с магарето и оня с комбайна и всички там ,някой съди ли ви вас ,че предпочитате други марки коли ? Каквото и да говорим и вие и аз истината и фактите са едни пък ако щете си ударете ....... В тавана . За тези пари 221,000лв никой от конкуренцията не може да извади автомобил с такива показатели и визия ,всички ваши предпочитани марки започват от МИНИМУМ 300,000ЛВ с подобни и дори по-слаби характеристики.Да не говорим и за дизайна ! А пък за практичността е съвсем друга тема. Самия факт ,че обръщате внимание на семейно комби как се дърпа със супер мощни автомобили и суперкари е достатъчен за мен а също и за Ауди ,това е доказателство че са направили невероятен автомобил който спокойно може да е конкуренция на много суперкари и в същото време да си е всекидневен автомобил за всичко !
  • 31 Притежател

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "BMW фен":

    Въпроса е това, което си го написал дали и ти го вярваш. Запознат ли си изобщо какво е окачването на РС6, преди да кажеш че е чупливо??
    Аз също харесвам някои модели на БМВ, но в топ сегмета М, РС, АМГ най-чупливи са баварците.

    Коментиран от #32

  • 32 Вmw фен

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Притежател":

    Не съм запознат но и не ми трябва да зная стандартното окачване може би леко подсилено е а пък за цена ако трябва да смениш нещо е космическа.Ауди също са много красиви но я нямат тази здравина като БМВ стремят се да ги достигнат но доста време трябва да мине още.И на мен ми харесват от А4 нагоре всички модели на Ауди но само на визия ако трябва да купувам никога не бих си купил Ауди винаги ще избера BMW или Мерцедес също са символ на здравина и качество.

    Коментиран от #33

  • 33 Притежател

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Вmw фен":

    Окачването е изцяло различно от стандартното А6, както и цялата платформа на колата. За здравината може да поспорим, защото е много относително кой модел, кой двигател и т.н, но няма смисъл- всеки е свободен да преценя и кара каквото си иска . Успех