9 Юни, 2020 18:00 6 778 13

Десетки средномоторни "тойоти" гният под открито небе

  • toyota-
  • mr2-
  • автоморга

Поне 20 купета и кабриолети от култовия модел MR2 на Toyota умират бавно в двор в село Сандикрофт в Южен Уелс, съобщава ентусиастът Кийт Браун във Facebook. Повечето автомобили със средноразположен двигател са произведени между 1989 и 1999 г. и се намират в плачевно състояние, заслуга за което несъмнено има "благият" местен климат.

Десетки средномоторни "тойоти" гният под открито небе

Колите очевидно гният под открито от поне няколко години. Според една от версиите импровизираната автоморга принадлежи на магазина за резервни части mr2-ben.co.uk, специализиран именно в този модел.

Десетки средномоторни "тойоти" гният под открито небе

Повечето автомобили на снимките на Браун са от второто поколение на MR2 с фабричен индекс SW20, но има и коли от първата генерация AW11. Моделът се произвежда от 1984 до 2007 г., като във френскоговорящите страни се продава под името MR-S заради сходното звучене на абревиатурата MR2 и думата "merde" (фр. "л@йно").

Десетки средномоторни "тойоти" гният под открито небе


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкоффон Ситроен ДС

    18 29 Отговор
    Нормално е боклуците да гният.
  • 2 Странно

    26 15 Отговор
    какво необикновено има в това,че коли на по 20-30 години са изхвърлени...?България е една от малкото страни в Европа където се движат автомобили които в други държави са претопени преди 10-15 години.

    Коментиран от #7

  • 3 Komapak

    7 12 Отговор
    Едни мои приятели ентусиасти се състезаваха с такава. Две гонки и скоростна кутия за ремонт😁 Явно и други има щом досега не са ги претопили.
  • 4 jap

    10 9 Отговор
    Въпреки,че харесвам единствено японски марки не мога да отрека,че ТOYOTA MR-2 е един провал.Целта е била да направят евтина алтернатива на PORSCHE BOXTER но със слабия двигател който са използвали това изобщо не се е получило.

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 5 Ynd

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "jap":

    За кратко съм карал по-новото поколение на MR-2. Добър автомобил, около 140 кс, но леко купе, прекрасно балансиран.
  • 6 Kirumo

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "jap":

    Второто поколение има силен двигател 3S-GTE с 245к.с. в най-силния вариант, по-бърза от Honda NSX на права отсечка. Иначе идеята на MR2 винаги е била, лекичък и забавен за каране автомобил с централно разположен мотор.

    Коментиран от #11

  • 7 Kirumo

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Странно":

    Явно не си излизал от България. В Германия е пълно с разни Фиести и Корси на над 20 години, а да не говорим, че повечето авто ентусиасти навсякъде по света карат автомобили, произведени през 90-те. Необикновеното е, че това са редки и ценени автомобили за ентусиасти.

    Коментиран от #12

  • 8 Случаен

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "jap":

    Нищо подобно. MR-2 е създадена с цел икономия. Втората генерация набляга малко повече на спорта, но никога не са били конкуренция на Бокстер

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пишеш глупости

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Kirumo":

    Данъчните системи в развитите държави не толерират притежаването на стари автомобили покриващи ниски екологични стандарти.Друг е въпроса,че от няколко години движението на такива коли в много градове е забранено.Тези 20-30 годишни Корси и разни подобни могат да се видят единствено по някои провинции на източна Германия където последствията от комунизма са причина за ниски стандарти.
  • 12 Пишеш глупости

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Kirumo":

    Пардон,горния коментар написах за теб но погрешка го изпратих като отговор на #6.
  • 13 перничанин

    2 0 Отговор
    Много хубава кола за фенове. Това е отговора на Тойота на Мазда МХ 5 , изобщо не са искали да се конкурират с Порше. Концепцията е сходна , но със средно разположен двигател. Карал съм и Тойотата и Маздата и за мен Маздата е по-добра , но и Тойотата си има фенове.Едни приятели работиха по MR 2 от 95г и от тях съм чувал за един сериозно недомислен проблем . Има някакъв маркуч , който се напуква с времето, та за смяната му е необходимо да извадиш целия мотор и то буквално. Странно , защото японците премислят доста всяка част която се монтира. Единствения друг проблем по тия Тойоти, за който съм чувал е ръждата, по-малко е от колкото при Мазда, но си ръждясват.