Last news in Fakti

1 Февруари, 2011 10:57 2 076 0

Motor Bike Expo Verona 2011

Докато в Ню Йорк течеше международно мотоциклетно изложение, над 120 000 фенове на мотоциклетите също се насладиха на любимите си машини, разхождйки се из 7-те зали на Motor Bike Expo 2011. От 21 до 23 януари на площ от 72 000 кв м около 800 производители показаха най-новото в мото-индустрията по време на 3-тото издание на Motor Bike Expo във Верона. Интересът към шоурума не беше малък – над 400 акредитирани журналисти отразиха събитието.

Много японски и европейски компании избраха именно Motor Bike Expo-Verona с надеждата да засилят продажбите си в Италия. Състояха се и някои премиери. Ducati показаха супер-спортният Desmosedici, с който Валентино Роси ще се опита да спечели титлата в Moto GP тази година. Дебют направиха и два мотоциклета в по-малкия клас Moto 2 – това са Vyrus 986 и RossiMoto.

По време на изложението се проведе и интересно състезание за `къстъм` мотоциклети.

Yamaha Super Tenere Competition White

На мотоциклетното изложение Verona Motor Bike Expo Yamaha за пореден път показаха цялата си гама за следващия сезон. Японският производител отново изненада феновите си с чисто нова разцветка на възроденото Super Tenere – то беше изложено в цвят Competition White.

Ducati показаха спортния Desmosedici на Валентино Роси

Украсен с култовия № 46, на щанда на Ducati се перчеше спортният Desmosedici, с който Валентино Роси ще се състезава през 2011-та. Сезонът за „Доктора“ започва утре с първия официален тест на Moto GP на Sepang.

Компания на Desmosedici-то правеше новият Diavel, изцяло „преоблечен“ в диамантено черно (Diavel Diamond Black).

 

Vyrus 986 M2 - Moto 2

Продължаваме със спортните мотоциклети, но този път ще се насочим към другия също толкова зрелищен клас. Както знаете, сезонът в Moto GP започва на 20 март с Гран при на Катар. Два месеца по-рано, италианците Vyrus избраха изложението във Верона, за да представят състезателния си мотоциклет в Moto 2.

Новото бижу на Vyrus използва двигателят на Honda CBR600RR, а освен, че ще бъде произвеждан в състезателния си вариант, той ще бъде пуснат и на пазара.

RossiMoto Moto2

Още един мотоциклет от малкия клас в Moto GP беше представен във Верона. Той е дело на Pierro Rossi, според който машината е много лесна за поддръжка

Stargate

На особено внимание се радваше къстъмът Stargate, дело на Garage 65. Начело на проекта стоят Марко Чинкини и Studio Debenedetin & Fords Designers. Мотоциклетът е снабден с V-образен двигател, стоманено-алуминиева рама и газови амортисьори.

Superbike:

На изложението във Верона естествено не липсваха и бляскавите презентации. Една от тях беше на Pata Team Aprilia, които разкриха официално отбора и мотоциклета, с които ще участват в Световния Superbike шампионат през 2011. Звездата на отбора Nori Haga, заяви, че не се притеснява от Max Biaggi и може да започне да печели отново с този мотоциклет, а защо не и да достигне целта си от 60 победи.

Президентът на тима Daniele Carli и тийм-мениджърът Marco Brociani пък показаха новата Aprilia RSV4 R, с която Haga ще се състезава този сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА